Коблер с череши

Коблер с череши

8285 | 21 юни 2021 | 14:27


Необходими продукти:
маслено тесто
масло - 125 г, студено
брашно - 150 г
захар - 200 г + 100 г за черешите
прясно мляко - 240 мл
бакпулвер - 1 малка ч.л.
череши - 400 г

Начин на приготвяне:
Маслото се нарязва на парчета и се разпределя в тавичката за печене. Вкарва се във фурната на 100 градуса и се оставя само да се разтопи, изважда се веднага и се оставя настрана.

В купа се смесва брашното, 200 г захар и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка и се налива прясното мляко при непрекъснато разбъркване, може да се ползва миксер на най-слаба степен, за да не се получат бучки. Когато сместа стане хомогенна, се изсипва в тавата с разтопеното масло. Не се разбърква!

Черешите се почистват от костилките. Поставят се в дълбока купа, добавя се останалата захар и 1 с.л. брашно. Разбъркват се. Разпределят се равномерно върху тестото в тавичката и отново не се разбърква.

Пече се на 180 градуса около 50-60 мин или до златиста коричка и забодена клечка излезе чиста от следата на сладкиша.

Сладкишът коблер се поднася топъл с топка сладолед.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36