Необходими продукти
400 г бишкоти
200 г кокосови стърготини
1 ванилия
1/2 л прясно мляко
200 г масло
¾ ч.ч. захар
2 с. л. брашно
2 с.л. нишесте
2 яйца (жълтъци)
Начин на приготвяне
1. Жълтъците се разбиват с половин чаша захар. Добавят се брашното, нишестето и половин чаша мляко. Разбива се с миксер.
2. Останалото мляко се кипва с останалата захар на бавен огън. Внимателно се добавя горната нишестена смес и се вари на бавен огън, докато не се сгъсти. Охлажда се.
3. Маслото се разбива на пяна и постепенно се добавя охладената кремообразна смес. Сипват се и ¾ от кокосовите стърготини и всичко отново се разбърква.
4. На дъното на форма за торта се слагат бишкоти и се покриват с една трета от крема. Покрива се с бишкоти и отново с крем.
5. Последният пласт са бишкоти, покрити с крем и поръсени с кокосови стърготини. Тортата се оставя за 3 часа в хладилника, преди да се сервира.