Коледна капама

Коледна капама

10520 | 14 дек. 2021 | 14:03


Необходими продукти:
пилешко месо - 1 цяло пиленце
свинско месо - 500 г
телешко месо - 500 г
кайма - 300 г смес
пушено месо - 300 г гърди
колбас - 2 големи наденици по 200 гр
кисело зеле - 1 зелка
доматено пюре - 2 - 3 с.л.
вино - 1 ч.ч. червено
ориз - 120 г
олио - 200 мл
лук - 3 глави
дафинов лист - 3 - 4 листа
черен пипер
червен пипер
чубрица - на вкус
сол - на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

Задушете пилешките дреболии заедно с ориза, част от скълцания лук, малко доматено пюре и подправки на вкус. Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте.

Отделете към 12 листа от киселата зелка, а останалата скълцайте ситно. Овкусете каймата с подправки и ситно скълцан лук и направете сарми с отделените листа.

В голям гювеч или тенджера сложете част от накълцаното зеле, сарми, цялото пълнено пиле, следва нарязаното пушено месо (може и бекон), нарязаните наденици и пържоли от свинско и телешко.

Докато редите може да добавяте дафиновите листа и малко подправки.

Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна.

Разкошно коледно ястие за вашата трапеза.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36