Не отиваме на добре, господа богаташи! Мислете и работете осторожно за бедността в България, тя е вашият най-голям враг сега

Кольо Парамов: Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!? Бедните хора лягат и стават с омраза

1223092 | 5 февр. 2017 | 16:29

Вие, богаташите, живеете в утопично посткомунистическо общество. Мислите, че сте най-успешните и най-печелившите. Жестоко се лъжете! Там, долу в бездната на мъртвия дом към глупостта и тъмата на нисшия българин се е настанила голяма и тежка беднотия.


Кольо Парамов:
1.II. 2017 г.

На този ден преди 24 години – 1.II.1993 г., по предложение на депутата от СДС в 36 ОбНС г-н Васил Гоцев българският парламент отдаде почит към избития елит на държавата от Народния съд. Когато г-н Гоцев направи предложението си, цялата парламентарна група на БСП "хукна да бяга през глава" наляво и отзад на залата.


Аз застанах прав – мирно, и откликнах на поканата за почит към тази мерзка ликвидация на "каймака" на българската държава. Накрая забелязах, че всички вдясно бяха вперили поглед в мен и тогава разбрах, че съм останал сам вляво. Това доста ме смути и учуди, защото в последните близо 39 месеца в БСП говорехме само за промяна, за нравственост, а на живо в залата на парламента бях останал сам-самичък! Що за лъжа беше това?


Защо моята парламентарна група избяга и не призна издевателствата на Народния съд? Този въпрос и до ден-днешен не ми дава мира!! Защо беше тази озлобеност? От 1945 до 1993 г. – близо половин век!! Сигурно има защо! Или аз не съм прав, когато искам помирението да бъде част от новия възход на България.


Новият възход ли? Няма нов възход, има цялостно деградирал нравствено-морален и стопански упадък, има елементарен, простоват и прогнил упадачен капитализъм от най-първично ниво. Съградилият българския капитализъм – марксистът Иван Йорданов Костов, бе злият теоритик и реализатор на новите устои на българската държава. Така се родиха новите капиталисти, новите псевдо буржоа, отначало с парите на начеващата червена олигархия. А после – с парите на цялата държава заради уродливите закони, подарената собственост и заграбеното богатство на цялата България.


Какво искам да им кажа днес на тези от "знатната среда" на новоизлюпените богаташи на България, които не си знаят парите. Парите у нас, по офшорките, парите в десетки имоти и в уникални богатства по света:


Вие, богаташите, живеете в утопично посткомунистическо общество. Мислите, че сте най-умните, най-прогресивните, най-успешните и най-печелившите. Жестоко се лъжете! Там, долу в бездната на мъртвия дом към глупостта и тъмата на нисшия българин се е настанила голяма и тежка беднотия. Тя е пословична с уникалната си неграмотност и е съпроводена с безкрайната ви нагласт.


Вие, богаташите, смятате, че само вие трябва да живеете добре, богато, пищно и неконтролируемо. Вие не отчитате, не разбирате, не осъзнавате, че България не е в Латинска Америка. Там характерът на индивида е с презумция за оцеляване без омраза, а тук омразата и завистта са пословични. Тя ще бъде определяща и коригираща мечтите ви занапред. Тя от сега нататък ежедневно ще ви притиска до "другата" истина на разслоената държава. Изборите в ж.к. „Младост“ ви показаха началото на нетърпението и твърде многото нелогични действия.


Днес вие, богаташите, се правите, че не виждате скрития заряд на недоволството на бедния и унижения българин. Живеете разточително в дворците си в Симеоново, Драгалевци, Бояна и Банкя, заграбени заради липсата на силна държава. Онази България, която гарантираше екзистенц минимума я няма и няма да се повтори вече. Но и прекалената бедност и унижения за българите, сътворени от вас, им идват вече в повече. И утре, когато предизвикате едно гражданско неподчинение, за да не кажа въстание, няма да си намерите мястото. Замислете се!!
Огледайте се какво става в Румъния!


За разлика от там, където съществува внезапният зов и се практикува романската етика, тук, в България, всичко е непрогнозируемо. Вижте историята ни от 1300 години.
Вие, богаташите, ще оберете линча и негодуванието на поддържаната ви политическа класа. Вие я създадохте, вие я насочвате, за да печелите и богатствате, но тя – политическата ви класа, ще ви строполи директно!


Българите по натура са отмъстителни и силни към себеподобните, които ги унищожават с бедност, глад и мизерия. Помислете добре за това!! Установяването на директно и огромно противоречие през последните 15 години, лансирано между реалности и политически програми, сътворени от мечтатели, е първият абсурд. Вторият е истината за живота на 85–90% от населяващите страната и ще роди много скоро другата България. Третият абсурд е голямата илюзия, че туризмът и някакво латифундистко земеделие ще успокоят нравите на бедняците. Не е възможно!! Бедните хора лягат и стават с омраза. Те са неспособни да помислят за вдруги ден, защото не знаят как ще прекарат утре.


Тази арогантна неспособност за държавническа оценка на битуващите истини, на реалността в България ни тласка другаде. Тя ражда и поддържа вече огромна вражда и неустановеност към съда и правоприлагащите органи. Органите днес не акумулират енергия за превъзмогване на държавното противоречие, за установяване на могъщо правораздаване.

 

Те днес възпроизвеждат отрицание на отрицанието заради наглостта си към политическата класа. При такава сублимна атмосфера, предизвикваща разочарование, политиците скоро ще забягнат от своето амплоа, раждайки наистина условията за втория Народен съд.
За огромно съжаление вторият Народен съд става с всеки изминат ден все по-реален, по-очакван, защо не и все по-наложителен. А сметката този път ще я платят богатите българи, които упълномощиха политическата класа за арогантните й действия.


Тези действия са законите, наредбите, условията, чрез които се граби българският народ, поддържа се умишлено беден, неграмотен и зависим от елементарната олигархия. Не може да се осигуряват пенсии и заплати – 10–12–15 пъти по-малко в сравнение с ЕС, и да им се говори за демокрация. Не може 700–750 000 цигани да се скитат немили-недраги, без образование, без елементарна дисциплина, на слободия, с кражби и бруталности. Не може за хора, които нямат един ден трудов стаж, да няма регистрация по места като трайно безработни.


Тази "демократична" безкрайна анархия в държава с вековна история, рекламирана постоянно като член на Европейския съюз, не е нищо повече от нагла пародия. Нагла пародия на бездържавността, легитимирана от една каста като "европейска демократична инситуционална и последователна практика".


Не отиваме на добре, господа богаташи! Противоречията са ни огромни. Те сега се таят там долу в лошия поглед на почти всички българи. В чисто политически план сега скоро на изборите ще разберете силата на неудволетворението, разрухата в доверието и във взаимоотношенията. Днес корупцията като клин се вмества в отношенията между политическата класа и богаташите. Тя повече се ползва за медийна нагласа, но иначе е дълбоко истинска и прецизно отработена.

 

В стопанските отношения всичко за всеки е ясно. Знае се кой в кой търг трябва да играе, в коя комбинация трябва да участва, как да спечели, колко да отчете и чак тогава за доходите на онези в "подземието".


– От 12 години пиша, че е сгрешена сериозно матрицата на доходната политика, но никой не желае да популяризира този проблем.
– От 8 години уточнявам, че Валутният борд си изигра своята роля и ражда само пословична бедност.
– От 7 години насам пропускаме възможността да приемем еврото, за да се ползваме от приоритетите на Европейската централна банка.
– От 5 години предупреждавам, че различията при изчисляване на БВП, отнесен към резервите на борда, не гарантират перфектното парично обращение.
– От 4 години се регистрира тежка кредитна неустойчивост в едва началната средна класа. Разликата в страндарта на живот ще помете всички мечти и утопии на политиците през 2017 г. и ще роди "обратната" България.


Цялата тази съществуваща днес стопанска бутафория ще коства на богатите хора в страната целия прелом. Богатите трябва да осъзнаят час по-скоро какво грози тяхното спокойствие и бъдещата перспектива.


Българските богаташи трябва немедленно да се замислят в концептуален план – може ли тази политическа върхушка да запази техния стандарт? В противен случай, рискът от елементаризиране на тежкия проблем от безпаричието на бедните ги блокира. Въпросната неустановеност като перспектива праща угнетените против богатите още по-директно, още по-злостно, нетърпеливо и отмъстително.


Уважаеми богаташи! Събирайте се по-бързо и решавайте. Свиквайте масонските ложи на спешни заседания. Търсете елитното офицерство и решавайте бързо и срочно. Решавайте за вашето бъдеще, за вашето богатство. Иначе, ще докарате България до втори Народен съд. Мислете и работете осторожно за бедността в България, тя е вашият най-голям враг сега.


Еврохолд

От категорията

Тома Томов: Гледаме Байдън – смахнат старик! А в Тръмп виждаме лидер, който няма как да бъде спрян!

Тома Томов: Светът се променя. Западът вече не може да бъде световен хегемон. Край на демокрацията-1488460129.png

"Очаквам страхотно развихряне на информационна война. Очаквам изостране на ...

14 юли 2024 | 18:09

Валерия Велева: Цената, която ДПС ще плати

Валерия Велева: Цената, която ДПС ще плати-Valeriya-Veleva--Tsenata--koyato-DPS-shte-plati_1720968350.jpg

Каква беше тази Омир-ова драма по върха, че да изправи надолу в структурите ...

14 юли 2024 | 17:42

Георги Първанов: Доган е стратег, Пеевски е добър тактик. Интересът на всички е да има стабилно ДПС

Георги Първанов: Партийната система у нас загнива, НАТО прекалено много се украинизира-1519458205.png

Бившият държавен глава призна, че случващото се в ДПС е голяма изненада и за ...

14 юли 2024 | 12:34

Филиз Хюсменова: И не, не всичко е позволено в името на постигането на целите!

Филиз Хюсменова: Никой в ДПС не е поставян в неблагоприятно положение заради етническата си принадлежност-Filiz-Hyusmenova-vdigna-rezultata-na-DPS-vav-Varna-s-blizo-1000-glasa_1680521504.jpg

Никой в ДПС не е поставян в неблагоприятно положение заради етническата си ...

12 юли 2024 | 23:17

НАЙ-ВАЖНОТО

Конституцията не уточнява срокове за връчване на мандатите.

ПП-ДБ ще молят Радев да отложи с два месеца връчването на втория мандат

ПП-ДБ ще молят Радев да отложи с два месеца връчването на втория мандат-PP-DB-shte-molyat-Radev-da-otlozhi-s-dva-mesetsa-vrachvaneto-na-vtoriya-mandat_1720983674.jpg

Явно в ПП не могат да се разберат да вземат ли мандата или не. Асен Василев ...

14 юли 2024 | 21:53

Или отново ще му се закълнат “с Вас сме, г-н президент”?

Пиарът на Борисов: ПП-ДБ поискали “извънредна” среща с президента. Пак ли ще му предлагат “ала-ба"?

Арнаудова: ПП-ДБ поискали “извънредна” среща с президента. Пак ли ще му предлагат “ала-ба"?-1648107397.jpg

Размахваш личността на Радев като плашило, не политиката му, след това кършиш ...

14 юли 2024 | 21:23

Той не е субект в туризма и според Закона за туризма

Министър Милошев: „Исторически парк“ не е регистриран в Националния туристически регистър

Министър Милошев: „Исторически парк“ не е регистриран в Националния туристически регистър-Ministar-Miloshev---Istoricheski-park--ne-e-registriran-v-Natsionalniya-turisticheski-registar_1720980410.png

Не е регистриран като място за настаняване или като място за хранене, което е ...

14 юли 2024 | 21:03

Рамадан Аталай има скрит бизнес, за който ще изнесем информация, посочи зам.-председателят на ДПС

Ст. Анастасов: В основата на войната в ДПС са Аталай, Ибрямов и Чакъров, ще извадим зависимостите им

Станислав Анастасов: В основата на войната в ДПС са Аталай, Ибрямов и Чакъров-1656357993.png

Тези дерибеи вкарват мафията в ДПС. Те водят война, за да си спасят кожата и да ...

14 юли 2024 | 19:06

Променя се светът. Западът вече не може да бъде световен хегемон.

Тома Томов: Гледаме Байдън – смахнат старик! А в Тръмп виждаме лидер, който няма как да бъде спрян!

Тома Томов: Светът се променя. Западът вече не може да бъде световен хегемон. Край на демокрацията-1488460129.png

"Очаквам страхотно развихряне на информационна война. Очаквам изостране на ...

14 юли 2024 | 18:09

Не се страхуваме и ще останем непоколебими във вярата си, казва бившият американски президент

Доналд Тръмп с призив за единство след стрелбата: Да не позволяваме на злото да победи

Доналд Тръмп с призив за единство след стрелбата: Да не позволяваме на злото да победи-Donald-Tramp-s-priziv-za-edinstvo-sled-strelbata--Da-ne-pozvolyavame-na-zloto-da-pobedi_1720960882.jpg

Кандидат-президентът на Републиканската партия изказа и съболезнованията си към ...

14 юли 2024 | 15:17

ДПС е един от стълбовете на българската демокрация, подчерта бившият държавен глава

Георги Първанов: Доган е стратег, Пеевски е добър тактик. Интересът на всички е да има стабилно ДПС

Георги Първанов: Партийната система у нас загнива, НАТО прекалено много се украинизира-1519458205.png

Бившият държавен глава призна, че случващото се в ДПС е голяма изненада и за ...

14 юли 2024 | 12:34

Днес вътрешно-партийният раздор в ДПС се разиграва зрелищно

Валерия Велева: Цената, която ДПС ще плати

Валерия Велева: Цената, която ДПС ще плати-Valeriya-Veleva--Tsenata--koyato-DPS-shte-plati_1720968350.jpg

Каква беше тази Омир-ова драма по върха, че да изправи надолу в структурите ...

14 юли 2024 | 17:42

Тръмп се оказа невероятен мъж и не се уплаши от репресиите и направи вълна, която видимо ще ги помете и от Сената и Камарата

Георги Марков: Многократно повтарях: "Тръмп ще победи, ако не го убият!" Да се пази Орбан!

Георги Марков: Стрелбата срещу Тръмп -връх на атлантическите ценности. Да се пази Орбан, негов ред е-1605200649.jpg

На 8 юли Байдън казва: Трябва да сложим Тръмп на МЕРНИКА! Няма очевидно друг ...

14 юли 2024 | 15:45