По повод Международния ден на Земята (22 април) Столична община и СУ „Св. Климент Охридски“ организират конференция "Зелената трансформация на София: предизвикателства, възможности, устойчиви решения"

По повод Международния ден на Земята - 22 април

Конференция "Зелената трансформация на София" се провежда в сряда в СУ

1674 | 19 апр. 2022 | 19:31

Конференцията има за цел да представи пред обществеността проблемите и потенциалните решения, свързани с процесите на трансформация на градската среда на София в контекста на климатичните промени и състоянието на околната среда


На 20 април, сряда, по повод Международния ден на Земята (22 април) Столична община и СУ „Св. Климент Охридски“ организират конференция "Зелената трансформация на София: предизвикателства, възможности, устойчиви решения". Форумът започва в 9.30 ч. Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“. Това съобщиха от пресцентъра на "Московска" 33.

Конференцията има за цел да представи пред обществеността проблемите и потенциалните решения, свързани с процесите на трансформация на градската среда на София в контекста на климатичните промени и състоянието на околната среда.

Ще бъдат представени резултати от осъществени целеви научни изследвания за нуждите на Столична община, извършени от изследователи от столичните университети, както и технологични иновации, които биха могли да подпомогнат съществено процесите и процедурите, свързани с планирането и управлението на градското пространство и неговата природно-социална система.

Форумът включва и обществена дискусия, посветена на проблемите, потенциала и възможните решения за постигане на по-качествена и здравословна околна среда, подобряване на качеството на атмосферния въздух, адаптацията към климатичните промени и справяне с потенциалните природни рискове и явления.

Партньорството между Столична община и научната общност в града е пример за това как науката и висшето образование могат да се превърнат в основен двигател на тази трансформация и да доведат до превръщането на София в по-зелен и по-устойчив град.

Форумът се провежда под егидата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков и е организиран от Геолого-географски факултет и Националния център за геопространствени изследвания и технологии към СУ „Св. Климент Охридски“.

 


От категорията

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Делян Добрев: Посредниците, които ни продават газ, са руски. Избраха ги Петков и Василев

Делян Добрев: Посредниците, които ни продават газ, са руски-1657018320.png

Според него Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват от затвор, а ...

11 авг. 2022 | 09:00

Рабие Кьосева, БСП-Смолян: Искам да видя Румен Радев как ще ме погледне в очите

 Рабие Кьосева бе освободена от поста в сряда без никакви мотиви.-1660225113.jpg

Рабие Кьосева бе освободена от поста директор на Бюрото по труда в града без ...

11 авг. 2022 | 16:30

Протестът пред президентството #ГАZwithme се отменя, иска да съхрани енергията си

Недоволните ще се съберат чак другата сряда-1660224775.jpg

Не можем да позволим президент, избран с исторически рекордна ниска активност, ...

11 авг. 2022 | 16:28