Коприва с ориз и пролетни подправки

Коприва с ориз и пролетни подправки

10971 | 31 март 2020 | 11:41


Необходими продукти:
• 500 г коприва
• 4-5 стръка зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1/2 връзка джоджен
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• сол

 

Начин на приготвяне:
Нарязаният лук се задушава 1-2 минути в сгорещеното олио, след което се прибавят изчистената, измита и нарязана коприва, магданоза и джоджена. Задушава се няколко минути, добавя се оризът и 2 и 1/2 - 3 ч.ч. топла вода и след като заври, се посолява. Ври на слаб огън докато оризът поеме течността. Ястието може да се сервира и студено. По желание се гарнира с кисело мляко.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07