Българинът все повече търси разнообразие и екзотика и вече обръща по-голямо внимание на рибата“, казва Цветомир Николов готвач №1 на България за 2015 г., с чето представяне на техники за бързо и лесно приготвяне на суши пред клиенти на МЕТРО Велико Търново започна промотирането на каталога с азиатски изкушения на веригата от хипермаркети, където специално място е отделено на сушито.
Азиатските изкушения ще се предлагат в магазините на компанията до 23 март. Компанията се е погрижила да представи асортимент от 75 продукта – както хранителни, така и съдове и аксесоари за приготвяне и поднасяне на храна.
Читателите на Епицентър.бг, които са изкушени или прохождат в азиатската кухня имат шанс да спечелят голямата награда в конкурса на МЕТРО за рецепта на азиатска гозба или интересна случка с впечатления от азиатската кухня, изпратена до Епицентър.бг (на имейл mgigova@abv.bg) и публикувана в сайта. Късметлията ще подобри уменията си на еднодневен курс по приготвяне на суши на 31 май, където ще попива майсторство от най-добрият в бранша – шеф Цветомир Николов. Резултатите от надпреварата ще бъдат огласени на 31 март.
Двамата подгласници на победителя също няма да си тръгнат с празни ръце – те ще получат като награда суши сет за двама, включващ ориз, оцет за суши, джинджифил, соев сос и уасаби паста.
Дора В. от софийския квартал "Банишора" ни изпрати корейска марината със сусам
Необходими продукти:
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
2 ч.л. чесън, смачкан
2 ч.л. ситно нарязан зелен лук
2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. препечени сусамови семена
2 с.л. светъл соев сос
2 ч.л. мед
1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете добре всички продукти. Маринатата е достатъчна за 500 гр месо. Подходяща е за говеждо и свинско месо. Намажете и месото най-малко 30 мин преди готвенето.