Снимка Пресцентър на БСП

ГЕРБ се окопават във властта и залагат мини пред следващото управление

Корнелия Нинова предлага на ИТН, ДБ и ИМВ: Да спрем концесията на летище София (ВИДЕО)

16946 | 6 апр. 2021 | 13:23

БСП ще внесе в парламента мораториум върху сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, категорична е лидерът на БСП

Снимка Пресцентър на БСП-1617710202.pngКадър: Фейсбук
-1617705426.png

Корнелия Нинова предлага обединение с ИТН, ДБ и ИМВ срещу концесията на летище София.

 

Обръщам се към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!" да спрем концесията на летище "София", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в специално изявление в централата на партията.

По думите й ГЕРБ се готвят на оперативно заседание да отложат в 12 без 5 плащанията на концесионера на летище "София" за 10 години, но да го допуснат да управлява летището.

 

„Вчера предупредихме, че след изборите моделът „ГЕРБ” е само пропукан. Да, ГЕРБ и Борисов не могат да управляват повече, но този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява докрай. А вече предприемат действия да се окопават във властта, да осребряват последните дни и да залагат мини през пред следващото управление”. За това алармира председателят на БСП Корнелия Нинова в специално изявление на „Позитано“ 20 днес.

 

Тя предупреди за няколко неща – ударно и по бързи процедури управляващите слагат нови ръководства, с нови мандати, в ключови държавни болници. Започнали са смяна на неудобни директори на болници и ускоряване на процедури за продажба на общински болници там, където ГЕРБ има мнозинство – кметове и в общинските съвети.


"Ние 4 години се борим срещу тази сделка като единствена опозиция в Народното събрание, но не ни стигаха гласовете.

Днес за пръв път и официално се обръщам към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се? Мутри вън", ако препотвърждавате позициите си за промяна на модела, нека го направим с категорични позиции и да спрем концесията на летище "София"", подчерта лидерът на БСП.

 

ГЕРБ се окопават във властта и залагат мини пред следващото управление, бе категорична Корнелия Нинова.

 

"Вчера предупредихме, че след изборите моделът ГЕРБ е само пропукан. Да, ГЕРБ и Борисов не могат да управляват повече, но този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява докрай. Вече предприемат действия да се окопават във властта и да залагат мини пред следващото управление", каза Нинова.

 

„Концесията на „Летище София“ е огледало на модела на паралелната държава, срещу която ние се борим отдавна, както и тези нови парламентарни партии заявиха преди изборите“, припомни Нинова като уточни: „В тази сделка са събрани отказ от защита на национален интерес и от стратегически обект на националната сигурност, лобизъм и задкулисие. А утре към това се канят да прибавят и финансов удар към бюджета на държавата, защото задълженията на концесионера няма да влязат в България следващите 10 години“, каза още Нинова.
По думите й това правителство в оставка по закон трябва да осигури функционирането на държавата до избора на новото правителство, но то вече няма нито моралното, нито политическото право да взема такива ключови решения за бъдещето на страната.


„Едно от първите ни действия – при формиране на новия парламент и до формиране на ново правителство, ще бъде да внесем мораториум върху такива сделки, които правителството на Борисов прави в последния момент“, категорична бе Корнелия Нинова и апелира Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова: „Всички, които сме се заявили антиГЕРБ и за промяна на паралелната държава, още днес да излезем с категорични позиции по тези въпроси.“

 

">

 Изявление на лидера на БСП - Корнелия Нинова (07.04.2021)

БСП ще внесе в парламента мораториум върху сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, категорична е лидерът на БСП

От категорията

Томислав Дончев и Даниел Митов стават първи заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ

Даниел Митов и Томислав Дончев стават първи зам.-председатели на ГЕРБ
-1620716199.jpg

Проф. Ангелов вчера е станал член на партия ГЕРБ.

11 май 2021 | 10:02

Новите министри: Проф. Стоилов - правосъдие, проф.Минеков- култура, проф. Кацаров - здравеопазване

Новите министри:  Янаки Стоилов - правосъдие, д-р Кацаров - здравеопазване, Минеков- култура-1620678198.jpg

Новият външен министър пристига от Дания - посланик Светлан Стоев. Доскорошният ...

11 май 2021 | 06:02

Доц. Киселова: Служебното правителство трябва да действа балансирано

-1609919729.jpg

Ако служебното правителство извършва определени дейности, то ще е, за да се ...

11 май 2021 | 10:43

Новият министър на културата проф. Велислав Минеков вече е избрал и заместниците си

-1576322934.jpg

Новите зам.министри на културата са Борислава Тенева, Пламен Славов и Весела ...

11 май 2021 | 10:31