Снимка Пресцентър на БСП

ГЕРБ се окопават във властта и залагат мини пред следващото управление

Корнелия Нинова предлага на ИТН, ДБ и ИМВ: Да спрем концесията на летище София (ВИДЕО)

18865 | 6 апр. 2021 | 13:23

БСП ще внесе в парламента мораториум върху сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, категорична е лидерът на БСП

Снимка Пресцентър на БСП-1617710202.pngКадър: Фейсбук
-1617705426.png

Корнелия Нинова предлага обединение с ИТН, ДБ и ИМВ срещу концесията на летище София.

 

Обръщам се към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!" да спрем концесията на летище "София", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в специално изявление в централата на партията.

По думите й ГЕРБ се готвят на оперативно заседание да отложат в 12 без 5 плащанията на концесионера на летище "София" за 10 години, но да го допуснат да управлява летището.

 

„Вчера предупредихме, че след изборите моделът „ГЕРБ” е само пропукан. Да, ГЕРБ и Борисов не могат да управляват повече, но този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява докрай. А вече предприемат действия да се окопават във властта, да осребряват последните дни и да залагат мини през пред следващото управление”. За това алармира председателят на БСП Корнелия Нинова в специално изявление на „Позитано“ 20 днес.

 

Тя предупреди за няколко неща – ударно и по бързи процедури управляващите слагат нови ръководства, с нови мандати, в ключови държавни болници. Започнали са смяна на неудобни директори на болници и ускоряване на процедури за продажба на общински болници там, където ГЕРБ има мнозинство – кметове и в общинските съвети.


"Ние 4 години се борим срещу тази сделка като единствена опозиция в Народното събрание, но не ни стигаха гласовете.

Днес за пръв път и официално се обръщам към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се? Мутри вън", ако препотвърждавате позициите си за промяна на модела, нека го направим с категорични позиции и да спрем концесията на летище "София"", подчерта лидерът на БСП.

 

ГЕРБ се окопават във властта и залагат мини пред следващото управление, бе категорична Корнелия Нинова.

 

"Вчера предупредихме, че след изборите моделът ГЕРБ е само пропукан. Да, ГЕРБ и Борисов не могат да управляват повече, но този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява докрай. Вече предприемат действия да се окопават във властта и да залагат мини пред следващото управление", каза Нинова.

 

„Концесията на „Летище София“ е огледало на модела на паралелната държава, срещу която ние се борим отдавна, както и тези нови парламентарни партии заявиха преди изборите“, припомни Нинова като уточни: „В тази сделка са събрани отказ от защита на национален интерес и от стратегически обект на националната сигурност, лобизъм и задкулисие. А утре към това се канят да прибавят и финансов удар към бюджета на държавата, защото задълженията на концесионера няма да влязат в България следващите 10 години“, каза още Нинова.
По думите й това правителство в оставка по закон трябва да осигури функционирането на държавата до избора на новото правителство, но то вече няма нито моралното, нито политическото право да взема такива ключови решения за бъдещето на страната.


„Едно от първите ни действия – при формиране на новия парламент и до формиране на ново правителство, ще бъде да внесем мораториум върху такива сделки, които правителството на Борисов прави в последния момент“, категорична бе Корнелия Нинова и апелира Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова: „Всички, които сме се заявили антиГЕРБ и за промяна на паралелната държава, още днес да излезем с категорични позиции по тези въпроси.“

 

">

 Изявление на лидера на БСП - Корнелия Нинова (07.04.2021)

БСП ще внесе в парламента мораториум върху сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, категорична е лидерът на БСП

От категорията

Асен Василев призна за фашисткия закон, лично дал "технически бележки как да се случва процесът"

Асен Василев призна за мракобесния закон, лично дал технически бележки как да се случва процесът-1653653549.jpg

Когато някой е санкциониран и това поставя проблем пред финансовата система и ...

27 май 2022 | 15:07

Кирил Петков: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г., БСП и ИТН са против! (ВИДЕО)
(Видео)

Кирил Петков: Планът за въвеждате на еврото влиза на днешното правителствено заседание-1653646003.jpg

Тази сутрин от ИТН остро възразиха, че в коалицията има договорка първо да се ...

27 май 2022 | 13:06

Лена Бориславова: Коалицията потвърждава, че темата за РСМ ще мине задължително през парламента
(Видео)

Лена Бориславова Снимка: БНТ-1653681883.png

Важно е да имаме актуализация на бюджета, заяви Бориславова и подчерта, че тя е ...

27 май 2022 | 23:04

Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
(Видео)

Министър Николай Денков Снимка: БНТ-1653677193.png

"Програмите и учебниците трябва бъдат променени, трябва да намерим време ...

27 май 2022 | 21:46