Корнелия Нинова

Нямаме разминаване в политиките с президента. Няма война между нас, подчерта лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ!

25450 | 13 февр. 2021 | 09:07

Срутището ГЕРБ продължават да ни теглят надолу, трябва да го спрем - това е ключовият въпрос за България, подчерта лидерът на БСП.Сега не е времето да говорим за президентски избори. В момента издигаме кандидати за депутати, а не за президент.

Корнелия Нинова-1613199017.jpgКорнелия Нинова-1613199045.png

Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ!

Най-важното, че голяма част от българите се отърсиха от страха и апатията и излязоха на протест през лятото.

ГЕРБ са напълно изчерпани, те нямат капацитет да променят нещо. Не могат да предложат нищо ново. ГЕРБ предлагат още от същото. 

През тези четири години БСП показа, че може да се бори с тежки зависимости и задкулисие, че можем да скъсаме със скритите договорки.

Голяма част от обществото иска промяна, а БСП вече е показала, че може да направи тази промяна.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

 

НОВА СИТУАЦИЯ В ДЪРЖАВАТА

 

В тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила, подчерта тя.

„Най-важното е, че много голяма част от гражданите се отърсиха от страха и от апатията, че нищо не зависи от тях и излязоха с лицата си на протеста през лятото. Това е голяма крачка напред, това не беше възможно преди четири години. Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото. И третото различно, което е за партията - през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си“, анализира ситуацията си Нинова.

Според нея, като партия БСП е показала чрез „тежка промяна“, че могат да се борят със задкулисието и зависимостите.

Така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага. Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина“, счита Нинова.

Единствената партия, която може да промени управлението в България, е БСП, подчерта тя и добави: Ние сме автентичната опозиция.

 

ПОЛИТИЧЕСКОТО ЕГО И ЛИПСВАЩАТА МЪДРОСТ

 

По повод разговорите, които социалистите инициираха с други партии за провеждане на честни избори, Нинова заяви, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела от последните години.

"Вероятно егото на някои от лидерите попречи да се появи политическа мъдрост", каза още Нинова. Не спомена името "Демократична България", но даде да се разбере, че говори за тях. Думите й бяха и по повод странните твърдения на Елена Йончева напоследък, че Нинова готви коалиция с ГЕРБ. 

Когато бяхме категорична опозиция и не се съгласихме да бъдем част от този модел, тези хора бяха от другата страна. Там има хора, които бяха част от този модел - вицепремиери, министри, други хора на други постове. През тези четири години, когато ние бяхме категорична опозиция, тези хора бяха от другата страна. Отнасям се с уважение към всяка извънпарламентарна партия, но е факт, че единствената партия, която може да промени управлението, е БСП", каза още тя


"Ние протегнахме ръка не за коалиция, не за управление, а за честни избори. Това е в основата на държавността. Беше важно да го направим, за да върнем доверието на хората, че техният глас ще бъде зачетен.
Уви, не се прояви политическа мъдрост. За такова решение се иска държавническо мислене”, каза още Нинова.

 

 „За ГЕРБ силата през всички тези години е разделението и противопоставянето. Няма протест, който да не е бил разделен и противопоставен. Така беше с тютюнопроизводителите, така беше с майките, с лекарите на първа линия. Нашата сила, на тези, които казваме, че искаме да променим модела, трябва да е в обединението", допълни още Нинова.

 

КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ - НИКОГА!

 

Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ, подчерта председателят на партията, по повод плъзнала интрига, че БСП може да да се коалира следизборно с днешните управляващи.

 

Тя припомни, че пред ЦИК е казала, че партията ще решава за следизборни коалиции след допитване в партията. И това се изтълкувало от някои като възможност за коалиция и с ГЕРБ.

"Очаквах тези хора да реагират по-умно. А те използваха тези мои думи, за да започнат внушенията, че ще правим колация с ГЕРБ. Кой се изплаши от това изречение? Изплашиха се тези, в чиито глави още отсега се върти голяма коалиция с ГЕРБ.  Аз знам настроенията в партията - ако има допитване 99,99% от симпатизантите и членовете на БСП ще кажат: „Никога коалиция с ГЕРБ”, те знаят и моето мнение.

Допитването означава никога коалиция между БСП и ГЕРБ. Аз си познавам партията”, подчерта Нинова и добави, че задкулисието винаги се плаши от това хората да бъдат питани.

 

НЯМА ВОЙНА С ПРЕЗИДЕНТА

За отношенията си с президента Нинова повтори: „Казахме публично, че няма война между БСП и президента. Казах, че не съм изненадана от кандидатурата му за втори мандат. Сега не е времето да говорим за президентски избори. В момента издигаме кандидати за депутати, а не за президент. Прекалено се засили тази манипулация, с която се прави опит да се отнеме алтернативността на БСП.

Гледайте действията ни – за тези 4 години, каквото кажем по закони, президентът ги връща с вето и ние го браним. Виждате ли някъде разминаване в политиките между БСП и президента? Защо се търси интрига там, където няма?”, попита тя и повтори отново: Нямаме разминаване в политиките с президента. Няма война между нас!

Не обвързвам резултатите от изборите с издигане на кандидатурата за президент. "Каквито и да са резултатите, ще си номинираме кандидати за президент и вицепрезидент, ще си извървим пътя. Много структури реагираха и подкрепиха Радев. Не е времето, защото в момента номинираме депутати. Това е единствената бележка. Прекалено се засили тази манипулация”, коментира още тя.

И отрече излязла в медиите информация, че тя ще е кандидатът на социалистите за президент.

 

ЛИДЕРЪТ ДАВА ПРИМЕР И ВЛИЗА В НАЙ-ТЕЖКАТА БИТКА

Не е решено дали аз ще съм премиер, ако БСП е първа политическа сила, това ще го решаваме след изборите”, добави Нинова.

 

Лично тя е избрала да се яви на парламентарните избори в Пловдив като предизвикателство, което отива на достойния лидер. Именно там се очаква битката да бъде тежка и сериозна. Това е личен пример, който лидерът трябва да даде.

 

НЯМА ОТСТЪПЛЕНИЕ ЗА СР МАКЕДОНИЯ

 

Кампанията тръгва с интриги, а не с това кой какво предлага. Ето, темата за бедността, защо не говорим за увеличаващото се неравенство. Имаме предложение как да решим този проблем. През данъчната политика могат да се смекчават неравенствата, обясни Нинова.

Тя настоява да се промени концепцията на българското здравеопазване.

В сферата на образованието се наливат много средства, но никй не обръща внимание на съдържанието на образованието, не се отчита какво учат нашите деца.

Държавата е абдикирала от образованието, дала е на частни колективи да пишат учебниците. Ние искаме държавата да прави учениците, да не се подменя историята, да не се изключват българските класици, подчерта лидерът на БСП.

 

По въпроса за Македония тя каза, че РСМакедония не може да стане член на ЕС за сметка на националните интереси на България.

За Навални Нинова подчерта, че това е вътрешен проблем на Русия.

За АЕЦ "Белене" - да, да се развива ядрената енергетика  в България, е категоричната позиция на председателя на БСП.

 

СРУТИЩЕТО "ГЕРБ" НИ ТЕГЛИ НАДОЛУ

 

"Срутището "ГЕРБ" продължава да ни теглят надолу, трябва да го спрем - това е ключовият въпрос за България", подчерта лидерът на БСП.

 

Някои хора в БСП работят да загубим изборите, за да търсят реванш след прекия избор, разкри Нинова.

Тя заяви, че в БСП има вълна за прием на нови членове. За няколко месеца са издадени над 1000 електронни членски карти. Това ме радва, не скри Нинова.

 

До 4 април трябва да дадем надежда и вяра на хората, че промяната е възможна, да спрем страха от третата вълна на пандемията, да дадем самочувствие на българите и те да излязат да гласуват свободно и без страх - това е голямата цел на България - честен вот и промяна! Това бяха последните думи на председателя на БСП и нейния призив към избирателите.

 

 


Еврохолд

От категорията

Радев поряза ПП-ДБ: Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи?
(Видео)

Радев поряза ПП-ДБ: Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи? -Radev-poryaza-PP-DB--Imate-li-mnozinstvo-za-kabinet-i-za-zakonodatelni-initsiativi--_1721051454.jpg

От резултата от вашето действие и реакциите на другите политически сили ще ...

15 юли 2024 | 16:01

Станислав Анастасов: Рамадан Аталай има чудовищно огромен скрит бизнес, който ще осветим

Станислав Анастасов: Рамадан Аталай има чудовищно огромен скрит бизнес, който ще осветим-Stanislav-Anastasov-Snimka--DPS_1673000639.jpg

"Г-н Аталай заедно с другите дерибей Джейхан Ибрямов и Джевдет Чакъров ...

15 юли 2024 | 16:46

Слави Трифонов: ПП-ДБ направиха нещо извратено, но Радев и неговият екип не ми приличат на глупаци

Слави Трифонов-Slavi-Trifonov-s-13-vaprosa-za-katastrofata-s-Kiril-Petkov--koyto-kazva--che-nyama-da-polzva-NSO_1715886733.jpg

Според експерти по конституционно право, ако Президентът си позволи това и ...

15 юли 2024 | 21:02

Хамид Хамид: Джевдет Чакъров има многомилиоен бизнес с енергиен олигарх

Хамид Хамид: Джевдет Чакъров има многомилиоен бизнес с енергиен олигарх-Hamid-Hamid--Dzhevdet-Chakarov-ima-mnogomilioen-biznes-s-energien-oligarh_1721069424.png

„ПП-ДБ заявяват, че не търсят подкрепа от ГЕРБ и ДПС, а същевременно говорят да ...

15 юли 2024 | 20:06

НАЙ-ВАЖНОТО

39-годишният Ванс е ветеран от морските пехотинци и е силно консервативен

Тръмп обяви сенатор Джеймс Дейвид Ванс за своя кандидат за вицепрезидент

Доналд Тръмп и сенатор Джеймс Дейвид Ванс Снимка: Фейсбук-Donald-Tramp-i-senator-Dzheyms-Deyvid-Vans-Snimka--Feysbuk_1721073765.jpg

Ванс е противник на абортите, гей браковете и масовата миграция. В международно ...

15 юли 2024 | 23:02

Вместо кабинет ПП-ДБ предложиха Декларация за борба с корупцията

Радев поряза ПП-ДБ: Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи?
(Видео)

Радев поряза ПП-ДБ: Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи? -Radev-poryaza-PP-DB--Imate-li-mnozinstvo-za-kabinet-i-za-zakonodatelni-initsiativi--_1721051454.jpg

От резултата от вашето действие и реакциите на другите политически сили ще ...

15 юли 2024 | 16:01

Не разбрах тези хора в реалността ли са, коментира Йордан Цонев

Цонев за ПП-ДБ: Тези хора в реалността ли са? Пак правят брутален опит да изнасилят Конституцията

Хората на Пеевски порязаха ППДБ: Брутален опит да изнасилят Конституцията, няма да ги подкрепим-Yordan-Tsonev--Chast-ot-prioritetite-na-Gabriel-sa-i-prioriteti-na-DPS--podkrepyame-temata-za-Geshev_1683797900.png

Безсилие и опит да се назначат хора по регулаторите тук там се крие за това. ...

15 юли 2024 | 17:44

Необходими са стимули за младите хора, за да се установят в селските райони, отбеляза той

Министър Тахов взе участие в заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел

Снимка: Пресцентър на МЗХ-Snimka--Prestsentar-na-MZH_1721062062.jpg

Българският земеделски министър подчерта, че приоритет на страната ни е силна ...

15 юли 2024 | 19:47

Наглостта им достигна нов рекорд, категоричен е Добрев

Делян Добрев: Г-н президент, шарлатаните играят хилет, честно не могат да спечелят избори

Делян Добрев-Predsedatelyat-na-energiynata-komisiya-Delyan-Dobrev-obyasni-motivite-za-popravkata-s-argumenta--che-v-momenta-izmervaneto-e-netochno-_1707394118.png

"Не им позволявайте да Ви заблудят повторно и да Ви се качат пак на ...

15 юли 2024 | 10:53

В гасенето през последните дни са участвали над 400 служители и 135 пожарни автомобила

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани-Kalin-Stoyanov--Belgiyskite-vlasti-ne-sa-ni-tarsili-za-izmamata-sas-sotsialni-pomoshti_1718983248.jpg

За още един пожар съобщи вътрешният министър - на границата с Република Северна ...

15 юли 2024 | 11:45

Турция беше недоволна от начина, по който опитът за преврат беше отразен в медиите на някои страни

Проф.Алтун за опита за преврат 2016-а: Единството и решимостта на Турция бяха подложени на изпитание

Проф.Алтун за опита за преврат 2016-а: Единството и решимостта на Турция бяха подложени на изпитание-Prof-Altun-za-opita-za-prevrat-2016-a--Edinstvoto-i-reshimostta-na-Turtsiya-byaha-podlozheni-na-izpitanie_1720869136.png

Нашите хора излязоха на площадите да защитят демокрацията си по призива на ...

15 юли 2024 | 07:52

От представените в 50-ото Народно събрание политически сили проблеми няма само в ГЕРБ, „Възраждане“ и ИТН

Кой ще подписва кандидат-депутатските листи - ще изпаднат ли БСП, ПП-ДБ и ДПС в юридически колапс?

--_1670329277.jpg

Навлизането в минното поле на юридическата казуистика окончателно ще отврати ...

15 юли 2024 | 13:50

Това ли е ДПС, в което всички вярваме, ДПС, за което всички сме работили безрезервно и отдадено?

Танер Кабилов:Доган е лидер,но по-силен, категоричен и решителен председател от Пеевски не сме имали

Танер Кабилов: След Доган не сме имали по-силен, категоричен и решителен председател от Пеевски-Taner-Kabilov--Sled-Dogan-ne-sme-imali-po-silen--kategorichen-i-reshitelen-predsedatel-ot-Peevski_1721049979.jpg

Категорично съм против да изключваме колеги от партията, това е ...

15 юли 2024 | 16:20