Нинова във Видин: БСП пазим мира, доходите, семейството и децата

Лидерът на партията бе категорична, че няма да допусне вдигане на данъци

Нинова във Видин: БСП пазим мира, доходите, семейството и децата

7772 | 18 март 2023 | 14:59

По всякакъв начин се мъчат да ни ударят, защото сме неподчинената партия. Президентът създаде ПП и каза това са новите леви. След това „Български възход" .Сега „новото ляво”, колко да са нови лицата в тази партия - наши стари другари, за които всички

Нинова във Видин: БСП пазим мира, доходите, семейството и децата-Ninova-vav-Vidin--BSP-pazim-mira--dohodite--semeystvoto-i-detsata_1679147527.jpgКорнелия Нинова във Видин: Повишаването на данъците ще е удар върху икономиката и върху семействата
Снимка БТА-Korneliya-Ninova-vav-Vidin--Povishavaneto-na-danatsite-shte-e-udar-varhu-ikonomikata-i-varhu-semeystvata-Snimka-BTA_1679144483.jpg

izbori_2023_v1_014

 

"Преди поредните предсрочни парламентарни избори, заставаме пред българския народ, не само за да даваме обещания, а и за да дадем отчет за свършеното."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с избиратели и симпатизанти на партията във Видин. На срещата присъстваха още водачът на листата на социалистите от „БСП за България” във Видин – Филип Попов,кандидати за народни представители от листата на социалистите в 5 МИР, както и членът на ИБ на БСП проф. Радослав Гайдарски.

Лидерът на БСП припомни социалните постижения на партията в подкрепа на младите семейства и децата, работещите, възрастните и социално слабите, но допълни, че инфлацията изяжда увеличението на доходите отново стои въпроса за бедността, неравенствата и увеличението на доходите.

"В последните дни служебният кабинет направи две големи грешки, а миналата година допусна една, която се отразява и сега, като отказаха да внесат бюджет за 2023 г., въпреки настояванията на БСП да приемем бюджет. В последните дни пускат една след друга все по-неприемливи и неподходящи новини. Първо, министърът на финансите обяви, че едва ли не държавата е пред фалит и имаха арогантността да кажат, че това се дължи на пенсионерите и на децата, защото сме им увеличили доходите. Категорично не приемаме такова нещо”, заяви Нинова и допълни, че социалната политика, проведена от БСП, е позволила на семействата и бизнеса да оцелеят във време на тежка криза.

"България получи първо място по промишлено производство в Европа за пръв път, откакто сме в Европейския съюз. Тези факти показват, че сме били на прав път, но липсата на редовно правителство доведе до ръст на контрабандата и на корупцията. Не се събират приходите в бюджета. Би трябвало те да са много по-високи от предишни години заради инфлацията. Днес има по-голяма корупция, отколкото преди. Ето там трябва да се съсредоточат усилията”, каза още лидерът на БСП по време на срещата във Видин.

Тя коментира и предложението на служебния кабинет да се вдигнат данъците и да се намалят доходите: „Категорично ви казвам, ние това нещо в парламента няма да го допуснем. Ще направя всичко по силите си да обединим и другите парламентарни групи такъв бюджет да не се приема, защото това означава и удар по икономиката, и удар по семействата. Навсякъде намаляват данъците и дават помощи на семействата. Това, което са замислили от служебното правителство е абсурд и няма да стане. Ние искаме точно обратното.”

Нинова заяви, че първото, за което ще настоява БСП в парламента, е таван на цените на основните хранителни стоки и посочи, че проверките от страна на служебното правителство са неефективни: „Да проверяваш етикета дали отговаря, или му е изтекъл срока на годност, не е борба с инфлацията и с високите цени. Половин Европа проумя това, в половин Европа има таван на цени на хранителни стоки. Франция договори с големите търговски вериги 200 стоки да се продават под 2 евро и тази цена да остане замразена през следващите три месеца. Е, по-глупави ли са французите от нас?”, попита тя и посочи, че таван на цените е приложен още в Гърция, Унгария, Испания.

Нинова посочи и необходимостта от възстановяването на земеделието, на „Напоителни системи”, доближаване на субсидиите на българските земеделски производители до тези на европейските. „Следващите години, големите спорове и битки в света ще бъдат за храна и за вода, за продоволствения въпрос и ние трябва отсега да сме готови и да осигурим българската земя да храни българския народ”.

Лидерът на БСП коментира и референдума против джендър идеологията, който БСП организира, като посочи, че партията е подложена на изключителен натиск да приеме Истанбулската конвенция: „100 пъти съм писала на всички европейски лидери - българската Конституция не признава друго, освен мъж и жена, и тези 30-40 пола, различни от тези два – в България няма да стане. И отговорът е „променете си законодателството”, едва ли не сменете си Конституцията, за да може да учим децата ви, че може да са нещо друго освен момиче и момче. Битката не е за БСП, битката е за децата на България и за българското семейство. Ще продължа тази битка , защото съм майка, българка и съпруга. Призовавам българския народ да съхраняваме семейството и децата си от тази изключително вредна джендър идеология”, апелира Нинова.

БСП ще продължава да настоява за неутралитет на България, категорична бе тя и даде пример, че редица световни и европейски лидери вече говорят за мирно решение на конфликта, а европейските гражданит провеждат шествия за мир и прекратяване на войната: „Като че ли започна едно пробуждане, за което ние, от БСП, отдавна говорим, защото ние сме партия на мира и винаги сме били против войната”, допълни лидерът на БСП.

Тя коментира още, че основната битка сега е между ПП-ДБ и ГЕРБ, но няма никакво значение кой от тях е първи и кой втори – защото те са едно и също. Нинова припомни, че това са партиите, които подкрепиха закупуването на нова ескадрила F-16, военна помощ за Украйна, джендър идеологията, премахването на паметниците, дефицит под 3%. „Те по големите политики са абсолютно едно и също. Единственото, за което спорят е кой е по-голям крадец и кой е по-корумпиран”, каза лидерът на БСП и добави: „Ние сме точно обратното – против войната, против джендър идеологията, за държавна подкрепа и помощ за икономиката и хората и защита на паметниците”

Нинова обсъди с присъстващите и организирания от БСП протест жива-верига и заяви, че партията ще възстанови разбитата плоча на Паметника на Съветската армия и ще се бори за запазването на всички паметници в България.

Тя коментира и опитите на другите партии да си припишат заслугите на БСП: „ПП убедиха половината пенсионери, че те са увеличили пенсиите. Ама аз като знам колко денонощия сме прекарали с Георги Гьоков при Асен Василев да го убеждаваме, че трябва да се вдигнат пенсиите и той не искаше да чуе. Същото става сега и със Северозапада, всички се сетиха изведнъж, че той е важен и че трябва да се правят инвестиции и да се развива Северозапада”, каза Нинова и припомни, че БСП беше партията, която написа Закон за Северозапада и направи специален фонд в бюджета за развитие на региона, както и има развитие на изоставащите райони, заложено в програмата: „Всичко това е внесено в парламента и всички те натиснаха червения бутон”

По всякакъв начин се мъчат да ни ударят, защото сме неподчинената партия. Президентът създаде ПП и каза това са новите леви. След това „Български възход" .Сега „новото ляво”, колко да са нови лицата в тази партия - наши стари другари, за които всички сте изтрили по три чифта обувки да ги правите президенти, омбудсмани, депутати. Колко да са леви? Ами че всичките тези хора поименно са гласували плоския данък, ние не сме. Ние 10 години се мъчим да го отменим. АБВ бяха в коалиция с ГЕРБ и приеха тази ужасна пенсионна реформа за увеличаване на стажа и възрастта всяка година, това заради което половин Франция е на улицата и се бунтува. Тази „Левица” беше създадена след като на Конгреса не успяха да овладеят партията и е създадена, за да отцепи гласове от БСП за пореден път”, каза Нинова в Монтана.

Партията има памет за такива предателства, мобилизира се и винаги ги наказва. Това си личи и днес, толкова пълна зала във Видин не съм виждала. Когато сме заедно и сме единни, сме силни. Знам, че това ще доведе до повишаване на резултата на партията на 2 април, сигурна съм в това и го виждам”, каза Нинова и добави, че БСП ще продължи да отстоява мира, високите доходи, запазването на българските семейства и деца.

„БСП е национално отговорна партия и защитава националния интерес. Ние вървим към бъдещето с готовност, с план за управлeние и с професионални екипи, които да го направят. Разчитам на вас, вярвам във вашите сили, вие сте силата на партията”, каза лидерът на БСП и призова присъстващите да гласуват с номер 1 на изборите на 2 април.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 


От категорията

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията-Memorandumat-na-PP-DB--Partselirane-na-darzhavata--diskriminatsiya-spryamo-DPS--izolirane-na-opozitsiyata_1708466344.jpg

Дори и ДПС, което подкрепяше всички евроатлантически решения на сглобката, е ...

20 февр. 2024 | 23:57

Борисов с тежка критика: ПП се интересуват само от власт, като преяждащо дебело дете са, тъпчат се

Борисов в Костенец-Borisov-v-Kostenets_1708444600.jpg

"Постъпиха с Навални както с нас. Аресвуха ни мен, Горанов и Севда. ...

20 февр. 2024 | 17:52

Петков предлага на Борисов да подпишат меморандум: Ако не се споразумеем, отиваме на избори 2 в 1

Петков предлага на Борисов да подпишат меморандум-Petkov--Blagodarya-na-otbora--che-byahme-ramo-do-ramo--za-da-se-sluchat-stapkite-v-pravilnata-posoka_1704101017.png

Най-важният е за регулаторите. Имаме много ясно предложение към колегите от ...

20 февр. 2024 | 18:43

"Възраждане" събира крайнодесните в ЕС в София на 12 април

"Възраждане" събира крайнодесните в ЕС в София на 12 април-Kostadinov--Zashto-ne-mozhem-da-nakarame-Skopie-da-organizira-obshto-chestvane-na-pametta-na-Gotse-Delchev-_1707042025.jpg

Партията на Костадин Костадинов ще се присъедини към европейското семейство на ...

20 февр. 2024 | 22:42

Най-важното

С документа се забраняват плаващите мнозинства

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията-Memorandumat-na-PP-DB--Partselirane-na-darzhavata--diskriminatsiya-spryamo-DPS--izolirane-na-opozitsiyata_1708466344.jpg

Дори и ДПС, което подкрепяше всички евроатлантически решения на сглобката, е ...

20 февр. 2024 | 23:57

На 6 март ротация няма как да има, ГЕРБ ще са в Букурещ на конгреса на ЕНП, каза лидерът на партиятаj (ВИДЕО)

Борисов с тежка критика: ПП се интересуват само от власт, като преяждащо дебело дете са, тъпчат се

Борисов в Костенец-Borisov-v-Kostenets_1708444600.jpg

"Постъпиха с Навални както с нас. Аресвуха ни мен, Горанов и Севда. ...

20 февр. 2024 | 17:52

При ротацията Денков заема позицията на заместник министър-председател и министър на външните работи (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Петков предлага на Борисов да подпишат меморандум: Ако не се споразумеем, отиваме на избори 2 в 1

Петков предлага на Борисов да подпишат меморандум-Petkov--Blagodarya-na-otbora--che-byahme-ramo-do-ramo--za-da-se-sluchat-stapkite-v-pravilnata-posoka_1704101017.png

Най-важният е за регулаторите. Имаме много ясно предложение към колегите от ...

20 февр. 2024 | 18:43

След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък - ще видим, посочи той

Денков: Не сме се разбрали още по въпроса кой ще бъде външен министър
(Видео)

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък - ще видим. Имам доверие на Габриел-Denkov--Sled-rotatsiyata-se-vizhdam-kato-vitsepremier--ottam-natatak---shte-vidim--Imam-doverie-na-Gabriel_1708442031.jpg

Той присъства на церемонията по откриването най-дългия и модерен пътен тунел в ...

20 февр. 2024 | 17:10

Президентът обеща да предостави на изпълнителната власт "максимално добри условия" за ротацията

Радев за сглобката: Хората виждат препирни за постове, но не виждат решаване на проблемите им /ВИДЕО
(Видео)

Президентът обеща да предостави на изпълнителната власт "максимално добри условия" за ротацията-Rumen-Radev-Snimka--BNT_1700151201.jpg

Да сте ме чули аз да говоря за "Трети март"? Задайте въпроси на тези ...

20 февр. 2024 | 13:41

Христо Ковачки: България вече има стратегически партньори в процеса на декарбонизация

Христо Ковачки: България вече има стратегически партньори в процеса на декарбонизация-Hristo-Kovachki--Balgariya-veche-ima-strategicheski-partnyori-v-protsesa-na-dekarbonizatsiya_1708435549.jpg

Преобразяването на въглищните централи успоредно с изграждането на нови ...

20 февр. 2024 | 15:25

Българинът бе на почетно място на традиционната вечеря на "Отворено общество"

Политологът Иван Кръстев седна до Фон дер Лайен и сина на Сорос

Политологът Иван Кръстев седна до Фон дер Лайен и сина на Сорос--_1708438830.jpg

Премиерът Николай Денков също беше на Мюнхенската конференция, но не му беше ...

20 февр. 2024 | 16:20

В ДПС знаците са важни, а XI конференция е ключова

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?-1448546816.jpg

1500 делегати на форума ще положат "ново начало и нов подход за ...

20 февр. 2024 | 22:06

Вдовицата на убития руски опозиционер отбелязва, че "Путин е най-богатият човек на света

Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални

Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални-Hristo-Grozev-Kadar--YouTube-Radio-Svoboda_1692200092.jpg

"Помня, че в навечерието на неговото завръщане попитах Юлия дали разбира, ...

20 февр. 2024 | 20:33