По думите му е лъжа, че 50% от болничните легла в здравната система са заети

Костадин Ангелов с много мрачна прогноза: Омикрон ще протече по-тежко у нас, отколкото в Европа

9071 | 9 ян. 2022 | 19:04

ещо което е много лошо и опасно е, че тази вълна започна на фона на много висока хоспитализация както в интензивните, така и в консервативните отделения, допълни Ангелов


Зеленият сертификат вече е задължителен за влизане в парламента. Протест очаква народните избраници и правителството в сряда, когато от "Възраждане" обявиха, че ще въстанат срещу решението.

"Позицията ни е последователна от самото начало досега - винаги сме настоявали правилата в НС да бъдат такива, каквито са за българските граждани още когато обсъждахме как да гласуват народните избраници, които са под карантина, още тогава поставихме въпроса за зеления сертификат", заяви в предаването "Говори сега" по Нова телевизия бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Няма значение колко е гръмогласна опозицията, важно е тя да предлага националноотговорни решения и най-вече когато предлага решения, да носи отговорност за тях, смята той.

"Винаги сме били на страната на науката, винаги сме защитавали здравето на хората. Безспорно "Възраждане" имат право да поставят тези неща, дали са правилни или не, мисля, че от нашата позиция става ясно какво мислим по този въпрос", коментира Ангелов предстоящия протест.

Ситуацията с Омикрон е притеснителна. Информацията от европейските държави, че той протича по-леко, се дължи на високия процент имунизирани, подчерта бившият здравен министър.

"Няма връзка между това как протича Омикрон в Европа и как ще протече в България. Тук най-вероятно ще протече по-тежко. Нещо което е много лошо и опасно е, че тази вълна започна на фона на много висока хоспитализация както в интензивните, така и в консервативните отделения", допълни Ангелов.

Той пожела успех на здравните власти, тъй като им предстоят трудни и смели решения и подчерта че няма да имат никакво време за обсъждания и анализи.

"Министър-председателят насочва вниманието на обществото към болничните легла. Това не е правилно. Проблемът на овладяването на тази криза са лекарите, професионалистите по здравни кризи, санитарите, хората, които се борят с тази вълна. Не са проблем леглата или респираторите", заяви Ангелов.

По думите му е лъжа, че 50% от болничните легла в здравната система са заети.

"Най-големият цинизъм в цялата таи ситуация. Това, че има злоупотреба с процедурата за тестовете за деца стана ясно от заместник-министъра в правителството, което я прави - зам.-министър Петров. Там има много точни неща и съмнения, които водят в посоката на корупцията", коментира депутатът.

Министерски съвет е бил подведен, че прогнозната цена на тестовете е била 8 лв., след това започват промени в договорите, подведени са били и медиите, категоричен е Костадин Ангелов.


От категорията

Президентът не каза дали ще свика КСНС за РС Македония: Искам да чуя премиера (ВИДЕО)
(Видео)

Радев: Диалогът в управляващата коалиция е нарушен-1653297355.png

Колкото по-тясно управляващите се придържат към официалната българска позиция, ...

23 май 2022 | 12:15

Пристигнаха мощите на Кирил и Методий, Радев ги посрещна в храма „Св. Неделя” (ВИДЕО)
(Видео)

Президентът Румен Радев посрещна мощите на Сметите братя в храма "Света Неделя" Кадър: Нова тв-1653297696.jpg

Светите мощи на Солунските братя дойдоха от Света гора и бяха посрещнати на ...

23 май 2022 | 11:57

Проф. Ива Христова: Маймунската шарка рано или късно ще влезе в България, но тя не протича тежко
(Видео)

Проф. Ива Христова Кадър: бТВ-1653307311.jpg

"Не само, че няма висок риск от смъртни случаи, но няма и опасност за ...

23 май 2022 | 14:58

Каракачанов: Двe теми може да доведат до предсрочни избори - промяна в позицията за РСМ и бюджет'23
(Видео)

Каракачанов: Двe теми може да доведат до предсрочни избори - промяна в позицията за РСМ и бюджет'23-1624719722.png

Войната може да приключи до месец - два, проблем е какво става с европейската ...

23 май 2022 | 14:57