Скопие се представя по-добре на международната сцена, като интернационализира проблемите си и печели симпатии

Костадин Филипов: Заев обърна плочата, антибългарската кампания край Вардара се засилва

7438 | 10 дек. 2020 | 08:50

„Владо Бучковски е добронамерен към отношенията с България. Друг е въпросът, че както разбирам, са му закачили държавният секретар на министерството на външните работи, което говори, че му нямат доверие“, коментира журналистът


„Владо Бучковски е мой личен приятел и се познаваме много добре. Той наистина е добронамерен към отношенията с България. Човекът прави всичко по формален и неформален начин да се постигне някаква форма на сближение между двете страни. Мисля, че не трябва да има съмнение в него. Друг е въпросът, че както разбирам, са му закачили държавният секретар на министерството на външните работи, което говори, че му нямат доверие“, заяви журналистът и анализатор на отношенията между Скопие и София Костадин Филипов в „Тази сутрин“ по бТВ.


Владо Бучковски бе назначен от Скопие като специален представител на Северна Македония в България, но в същото време Скопие няма посланик у нас, което не е добър знак в настоящата ситуация, смята Филипов.

„Зоран Заев обърна плочата. След онова интервю, което беше предназначено за българска публика, той се върна към тезите, които се харесват в Скопие. Винаги съм се опитвал да оправдавам Зоран Заев, но сега виждам, че това е стил на поведение“, заяви Филипов, според когото поведението на премиерът на Северна Македония е показателно за отношенията между двете страни, а в момента антибългарската кампания край Вардара се засилва.

 

Северна Македония се надява на промяна след изборите у нас, разчитайки на нова коалиция, която ще даде възможност на Борисов да постигне споразумение със Заев.

Скопие се представя по-добре на международната сцена, като интернационализира проблемите си и печели симпатии, акцентирайки върху геостратегическото си положение на Балканите, каза Филипов, който отбеляза, че действията на Северна Македония са белязани от опита на югославската дипломатическа школа.От категорията

По предложение на правителството Радев уволни главния секретар на МВР

Правителството маха и главния секретар на МВР, чака се указ на президента-1621007248.jpg

Министерският съвет прие Решение, с което предлага на президента да издаде Указ ...

14 май 2021 | 18:43

Плевнелиев: След изборите на 11 юли ще бъде направено всичко възможно за съставяне на правителство

-1619034305.jpg

Хората не искаха да ходят на избори, но ще има такива. Ако обаче след изборите ...

14 май 2021 | 18:53

От днес можем да влизаме денонощно в Гърция през ГКПП Капитан Петко Войвода и Кулата

-1605812911.jpg

По информация на българското посолство в Атина и генералното консулство в Солун ...

14 май 2021 | 19:44

Министър Асен Василев предупреди: Започват сериозни проверки от НАП

Министър Асен Василев: Започват сериодни проверки от НАП-1620985440.jpg

Фокус ще има и върху фирми, които употребяват държавен ресурс, било от ...

14 май 2021 | 12:43