Попизпълнителят Христо Паскалев e известен под името Паскал в цяла Европа, САЩ и Русия, където от дълги години гастролира с концерти и печели отличия на фестивали. Помагат му даденият от бога глас и богатият репертоар от над 250 песни на повече от 20 езика. Най-хубавите от тях е събрал в 11 aлбума и седем CD и МС. През 2011 г. певецът отбелязва творчески юбилей - 30 години на сцена, с албума „Жажда за любов“. Друг - „Моя женщина“, излиза в Русия, а през 2013 г. се появява и „Шлагерите на Европа“ с песни от страните в Европейския съюз. Паскал има актьорски изяви в 19 игрални филма – български, полски, испански, италиански, френски и канадски. Член е на световната фестивална организация ФИДОФ-САЩ и е в международното жури на много престижни конкурси за млади попизпълнители в Pусия, Украйна, Молдова и България. Наградите му респектират. Сред тях са големите отличия от Русия и от Европейския комитет по награди и премии към ООН.
Дългата и бурна певческа кариера на Паскал е възможна благодарение на малките тайни и трикове, с които известният певец опазва енергията и гласа си. И сред тях са салатите, здравословните и вкусни супички и аламинути, които Паскал нерядко си готви сам. Някои от любимите си той предлага и на читателите на вестник „Преса“.
Необходими продукти
1 голям морков
1 средно голяма
глава лук
1 средна карфи-
олена зелка
1 малка консер-
ва зелен фасул
7-8 печурки
2 с.л. брашно
2 с.л. масло
листа от целина
вода
сол
Начин на приготвяне
1. Нарязвам на едро моркова, лука и карфиола.
2. Слагам ги в тенджерата с литър вода, сол на вкус и няколко наситнени листа от целина и ги оставям да поврят 10 мин.
3. Изваждам в купа едрите парчета карфиол и ги нарязвам на по-ситно.
4. Поставям в тенджерата 2 с.л. масло, 1 малка консерва зелен фасул, 7-8 печурки, нарязани на едро.
5. Щом всичко отново заври, го пасирам с миксера и сипвам карфиола в тенджерата.
6. Размивам с малко вода 2 с.л. брашно и го изсипвам в съда, където супата ври до готовност още 10 минути.
7. По желание може да добавите малко черен пипер или други подправки.
8. Може да си натрошите и сирене или да си направите крутони. Въпрос на вкус и предпочитания!