Необходими продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 бр. корен от джинджифил
2 с.л. кокосово масло
1/2 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. гарам масала
1 ч.ч кимион
500 г моркови
700 мл пилешки бульон
сол и млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, морковите и чесъна на тънки филийки. Смелете добре корена на джинджифила. Ще ви трябват две супени лъжици нарязан джинджифил.
Изсипете кокосово масло в тиган с дебело дъно и го загрейте. Добавете там лука и щипка сол. Покрийте и гответе на слаб огън около 20 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне.
Добавете чесън и смлян джинджифил. Разбъркайте за 1 минута. Добавете кимион, кориандър и гарам масала. Разбъркайте около още една минута.
Изсипете бульон в тигана. Следват произволно нарязаните моркови и още малко сол на вкус. Оставете сместа да заври. След това намалете котлона и оставете да къкри около 20-30 минути, докато морковите омекнат.
С миксер пасирайте зеленчуците с бульона до кремообразна смес. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Ако желаете, добавете малко кокосово мляко за по-кремообразна консистенция. Сервирайте супата топла.