Криолиполизата мори „любоовните дръжки”, мезотерапията предотвратява косопада

Мъжете също са хора!

Криолиполизата мори „любовните дръжки”, мезотерапията предотвратява косопада

14168 | 25 септ. 2016 | 20:07

Д-р Ана Пейкова от Дерма-ЕЛИТ разкрива, че кожата на господата е различна и изисква специфични грижи

Криолиполизата мори „любоовните дръжки”, мезотерапията предотвратява косопада
-1474795401.jpgМезотерапия-1474795382.jpgIPL-1474795362.jpgКриолиполиза-1474795334.jpgД-р Ана Пейкова-1474795306.jpg

Кожата на мъжете старее, също както и на жените, но има някои особености. Кожите на господата са малко по-плътни, по-груби, с повече мастни жлези. Това ги облагодетелства, защото мазната кожа старее много по-бавно от сухата. Рядко може да се срещне представител на силния пол с фини бръчки и суха кожа, както често се случва при дамите.

 

Точно поради наличието на толкова мастни жлези, мъжете страдат от по-тежко акне във форми, които налагат по-активно лечение с антибиотици. Това се дължи  и на повече косми в областта на лицето. Те водят до страдания от рода на фоликулити  -  възпаления на космено мастния-фоликул, което налага засилена грижа в тази насока. Мъжете се бръснат, а това допълнително уврежда кожата с механичните влияния.

 

Поради по-голямото количество тестостерон, което се отделя от организма им, те страдат повече от косопад и различни форми на алопеция (оплешивяване на отделни места). Това налага допълнителна грижа за космения корен в областта на главата и процедурите при господата са малко по-различни подходящите процедури.

Започваме с почистването.  При мъжете то е добре да се извършва с измивни гелове, а не с тоалетни млека, както е при дамите. Това се обуславя от по-грубата им и мазна кожа. Препоръчително е, за да се предпазят от стареене, освен афтър шейф да се слага и балсам след бръснене.

 

Ако страдат от тежко акне, задължително е да се лекува, защото рискуват да останат тежки белези. В тази насока при тях са подходящи процедури за лечение на акне – химични пилинги със салицилова и млечна киселина и IPL-терапиите, които са насочени към космено-мастния фоликул. Апаратът IPL е популярен като добро средство за обезкосмяване, но когато се използва друг филтър, се превръща в отлична помощ против акне.  Идеята е, че източникът произвежда синя светлина, а тя има мощно противовъзпалително действие и влияе добре върху раздразнени гнойни пъпки и дълбоки кисти.

 

Тази терапия не помага при мазна кожа, разширени пори и черни точки, а конкретно атакува възпаленото акне и още след първата процедура дава видим резултат, наблюдава се засушаване на пъпките.

По принцип, е добре фототерапевтичния уред IPL да се прилага самостоятелно след терапия с антибиотик. Разбира се, външно може да се ползва медицинска козметика, насочена към лечение на акнето, но е добре за възпалителните лезии вместо антибиотик да се използва синя светлина.

 

За областта на косата е добре да се прилага мезотерапия и то в ранния стадий на косопад, защото при една андрогенна алопеция (мъжко оплешивяване) вече няма много възможности за третиране.

 

Всички процедури, които са подходящи за жената след 35-годишна възраст, като хиалуронови филъри за попълване на загуба на обема,  премахване на капиляри с IPL,  ботулинов токсин за корекция на „гневната бръчка” или „пачи крак” около очите.

Мъжете също могат да си слагат хиалуронова киселина за подмладяване на устните.  При тях също започват да стареят след 40-45 годишна възрасти  инжектирането на малки количества поддържа естествената форма на устата, така че да не се смалява. Второто показание е когато устните са по-тънки и при усмивка венците им се виждат.  Тогава уплътняването на горната устна  придава естетичност на усмивката.  При асиметрия на лицето или белези също може да се инжектира хиалуронова киселина. 

 

При мъжете  важи правилото за използване на слънцезащитни кремове през деня, особено за хора, изложени на външни влияния – спортисти, строители, селскостопански работници... При тях кожата старее много бързо, образува т.нар.  старчески петна в по-ранна възраст.  При  господата, които страдат от косопад те могат да доведат до образуване на ракови заболявания. Затова в по-ранна възраст е хубаво да се използва слънцезащитен крем в течна форма, за да не се омазнява допълнително кожата.

 

Джентълменът не се нужда от мезотерапия на лицето колкото една дама – при него кожата е по-плътна и не образува фини бръчици, които имат нужда от допълнителна хидратация.  Но повечето водещи фирми имат специална подмладяваща козметика за мъже с по-малко омазняващи и повече активни съставки с анти-ейдж действие.

 

Специфично за мъжката кожа е пръскането й обилно с парфюм в предната част на лицето и шията.  Комбинацията от парфюм и излагане на слънце води до обилна пигментация – т.нар. „шарена кожа”.  Химичните пилинги и фотоподмладяването са по-подходящи за господата.

 

Що се отнася до грижата за тялото, криолиполизата може да отърве всеки мъж от „любовните дръжки” и „биреното коремче”. Това е абсолютно безвреден метод. При него мастната клетка се унищожава, заедно с клетъчната стена, а това не позволява повторното й напълване, както се случва при другите процедури, които само разграждат мазнините. В този случай, мастната клетката се стопява и имунната система я изхвърля от организма.

 

С  „Криолиполиза” могат да се унищожат до 70% от мастните клетки в обработвания участък. Как действа? Установено е, че има 5 вида мастни киселини, които кристализират при минусови температура.  Замръзват при минус 8 градуса и после се отделят с урината.

 

При този апарат се слагат специални марли, напоени с разтвор, който предотвратява изгарянето и увреждането на горния слой на кожата. Въздейства се само на ниво подкожна мастна тъкан. Вътрешната мазнина, тази която е около мускулите, може да се разгради единствено чрез движение и глад. 

Криолиполизата е подходяща за унищожаване на отделни мастни депа, тъй като при мъжете след определена възраст е характерно натрупването на тлъстинки около кръста. 


От категорията

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?-1588075212.jpg

Близкото до управляващата Консервативна партия издание публикува на сайта си ...

23 юни 2022 | 14:21

Камила откровено за живота си: С Чарлз седим и четем книгите си в различни ъгли на една и съща стая

Сн. Инстаграм-1655985598.png

Наблюдавана съм отблизо толкова дълго време, че просто трябва да намериш начин ...

23 юни 2022 | 14:58

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас
(Галерия)

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас-1656049375.jpg

Конвоят от зрелищни автомобили ще финишира на 25 юни (събота) в 18,30 ч. на ...

24 юни 2022 | 08:40

Йоанна Драгнева получи песен-подарък
(Видео)

Йоанна Драгнева получи песен-подарък-1656016011.png

Новата версия на BABY е в специален ремикс на Росен Стоев

23 юни 2022 | 23:26