Кристална Георгиева Снимка: БГНЕС

Това е четвъртата годишна класация на агенцията

Кристалина Георгиева е в списъка на "Блумбърг" за "най-важните хора" на 2020 година

4237 | 4 дек. 2020 | 22:12

Новият списък е разделен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и наука и технологии


Агенция "Блумбърг" представи списък с 50 души, които според нея определят “безпрецедентната” 2020 г. Според агенцията, пандемията от коронавируса и изборите в САЩ до известна степен са улеснили съставянето на четвъртия годишен списък, предава БГНЕС.

Новият списък е разделен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и наука и технологии. Във всеки от тях, според агенцията, има хора, чиито постижения заслужават признание.

В категорията “политика” агенцията, наред с други, включи лидера на беларуската опозиция, бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская, престолонаследника на ОАЕ Мохамед бин Зейд Ал Нахаиан – за нормализиране на отношенията с Израел, президента на Уругвай Луис Лакале По – за това че страната под негово ръководство има най-ниската степен на заразяване с COVID-19 в Южна Америка.

В допълнение, категорията включва съоснователите на движението “Black Lives Matter”, ръководителя на администрацията на Тайван Цай Ингвен и председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Агенцията е включила управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в раздела “финанси”. Освен нея там са и ръководителят на една от най-големите финансови корпорации в света, Citigroup Inc., Джейн Фрейзър, както и изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман и други.

Сред признатите от агенцията в категорията “наука и технологии”, са главно тези, чиито усилия са насочени към борба с разпространението на COVID-19, включително главният специалист по инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи, група учени, участващи в разработването на ваксини срещу коронавирус и създателите на Covid Tracking Project, който проследява броя на случаите на инфекция с COVID-19.

В категорията “бизнес” агенцията включи един от ръководителите на стрийминг услугата Нетфликс Рийд Хейстингс, ръководителя на образователното приложение Think & Learn Pvt Буджу Равиндран и стриймъра Viya.

В развлекателната категория "Блумбърг" включи певицата Били Айлиш и режисьора Пон Джун-хо, известен с филма си „Паразит“, който спечели четири награди “Оскар”.

 


Намери своята история

От категорията

Още френски военни предупреждават Макрон за риск от гражданска война

-1603872703.jpg

Анонимните автори, представени като действащи военнослужещи, се изказват в ...

10 май 2021 | 20:44

Бъдещето на Македония в ЕС в значителна степен вече зависи от България

-1620652488.jpg

Насърчаваме България и Република Северна Македония да решат откритите въпроси, ...

11 май 2021 | 08:09

Елизабет II открива новата парламентарна сесия с традиционната си реч

-1615311623.jpg

Що се отнася до самото законодателство, очакванията са, че акцент е поставен ...

11 май 2021 | 10:04

Палестински ракетен залп по Израел, ударена е цивилна кола в град Сдерот
(Видео)

-1578583213.jpg

Хамас заплаши Израел с нова военна ескалация, ако израелските сили не се ...

10 май 2021 | 21:03