БСП е единствената партия, която години наред посочваше недъзите на управлението на ГЕРБ, изтъква той

Кристиан Вигенин: Ако другите партии са сериозни, че искат промяна, няма как да отхвърлят БСП

3928 | 23 юни 2021 | 08:26

С широко ляво обединение, което правим, създадохме надежда, че ще управляваме по модел, който обединява, а не разединява, подчертава водачът на червената листа в Ямбол


_2_izbori_2021_v11n3

 

"11 партии, извън "Коалиция за България", подписаха споразумения с БСП за тези избори. Всяка има своя принос. Политиката на ГЕРБ "Разделяй и владей" отдавна е омръзнала на хората. С широко ляво обединение, което правим, създадохме надежда, че ще управляваме по модел, който обединява, а не разединява. Виждам събуждане на партията и възходяща тенденция. Съществува едно голямо неравенство по доходите и във възможностите. Искаме да гарантираме равен старт на българските деца, безплатно образование и здравеопазване. Няма друга партия, която да има такъв цялостен поглед върху това как да се развива България. Хората все повече се осъзнават, което неизбежно ще доведе до промените, от които се нуждаем и искаме. БСП е единствената партия, която години наред посочваше недъзите на управлението на ГЕРБ", заяви Кристиан Вигенин водач на листата на "БСП за България" в Ямбол в "Актуално от деня" по БСТВ.


Вигенин даде мнението си за новите партии и тяхната роля в политиката на страната: "Ние сме гарант за промяна, знаем какво струва тя. Българските избиратели имаха възможността да видят какво представлява ИТН в краткия живот на 45-то Народно събрание, в което не оставиха позитивна следа. Основният опонент на всички е ГЕРБ, която в продължение на повече от 10 години разсипа България. Ден след ден се правят разкрития за свършеното и несвършеното от тях. В новите партии има една особена наивност. Когато има липса на опит и разбиране резултатът може да е обратен. Ако другите партии са сериозни, че искат промяна, няма как да отхвърлят БСП. Ще потърсим диалог какъвто нямаше в това Народно събрание. Промените в Изборния кодекс ще доведат до това някои партии като ДПС да са много облагодетелствани. Трябва да има граници и контрол при откриването на секции в чужбина"
Кандидатът за депутат коментира листата на БСП в Ямбол: "Подновихме листата. Имаме представители на коалиционните партии. В предишната кампания направихме дълъг списък от проблеми, поставили сме част от тях пред областната управа и някои от тях започнаха да се решават. Преди няколко дни се реши проблемът с избитите животни в Странджа. 2-3 години полагахме неимоверни усилия. Искам хората да вярват, има смисъл да се борим срещу несправедливостите. БСП ще застане зад хората."


От категорията

Провал на кабинета на ИТН? Освен ако Слави Трифонов и Христо Иванов не се прегърнат...

-1628172382.jpg

Разбира се това ще бъде с цената на тежки електорални щети за ДБ и подигравки, ...

5 авг. 2021 | 17:53

Алма матер започва проверка за плагиатството на Петър Илиев

-1627650253.jpg

Според правилника на СУ плагиатството е причина за прекратяване на трудовите ...

5 авг. 2021 | 13:56

Д-р Дечо Дечев се връща начело на болница „Свети Иван Рилски“

Д-р Дечо Дечев Снимка: бТВ-1628188505.jpg

По-рано над 200 медици от лечебното заведение защитиха бившето вече ръководство

5 авг. 2021 | 21:34

Съпругът на предложената от ИТН за екоминистър излежава присъда за грабеж

Силвия Бакърджиева Снимка: БТА-1628185489.jpg

Живомир Бакърджиев е осъден ефективно на 4 г. затвор. Присъдата е произнесена ...

5 авг. 2021 | 20:43