Кристиян Шкварек за Борис Бонев: Превърнал се е в комсомолски секретар на властта

Издържаме те, за да протестираш по цял ден, без да си свършил една истинска общинска дейност

Кристиян Шкварек за Борис Бонев: Превърнал се е в комсомолски секретар на властта

8078 | 18 май 2022 | 17:13

Борис Бонив е единственият, комуто плащаме почти 10 минимални заплати, понеже се е набутал във всевъзможни комисии и бордове (в които е избран с гласовете на....ГЕРБ), за да си прави селфита по цял ден. За да драска по фейсбук. За да бъде "инфлуенсъ


Кристиян Шкварек 

Фейсбук

Днес транспортните работници започнаха стачка в София. Не настояват за чудеса, а за диалог с правителството и премиера Кирил Петков, който се отнесе с тях като с отпадък.

С това си действие те поставиха една много широка палитра от протестъри в крайно неудобно положение - хем самите те дойдоха на власт с протести и го играха бранители на народа от властта, хем сега трябва някак да бранят пък своята власт.

Повечето решиха да си замълчат. Умно. "Спаси София" и инфлуенсърът на общинска служба Борис Бонев, обаче, не просто не замълчаха поне от кумова срама, че вместо да подкрепят работниците, са се превърнали в комсомолски секретари на властта, ами директно минаха към обиди, наричайки протеста "прислужния персонал" на ГЕРБ и ВМРО. Обвиниха ги, че им било платено, подстрекано или натиснато от общината, за да протестират. Това ме подразни повече от обикновено с оглед на историята на самата "Спаси София", с която съм запознат.

Абе, инфлуенсъри - вие не взимахте ли пари от общинската управа на ГЕРБ? От "Метрополитен" ЕАД, от ЦГМ, от други места? Не взимате ли и сега - от комисии и бордове? И то за същото - да протестирате по цял ден?

През 2016-та още се казваха "Спаси Метрото" и се занимаваха с постоянен черен ПР срещу всяка възможна новоотворена метростанция. Всичко това се промени, когато....взеха поръчка от същото това Метро и община на ГЕРБ. Или по-точно от "Метрополитен" ЕАД чрез пряко възлагане до 30,000 лв, за да...рисуват табелки. Многократно е споделяна по медиите информация и за редица други поръчки - и от Центъра за Градска Мобилност, и от другите общински звена, всичките контролирани именно от ГЕРБ.

Това с първата поръчка, според мен, е бил преломният момент, след който се оформи метода на работа на "Спаси София" - постоянен черен ПР, докато не им платиш. Пардон - възложиш. Някои биха нарекли това изнудване и политически рекет. Разбира се, не бих стигнал чак до там. Каквото и да е, обаче, изисква бая време да го правиш по цял ден - нон стоп снимки, разходки, видеа, селфита, коментиране и спамене във Фейсбук. Всичко друго, но не и реалната общинска работа, за която ти плащат софиянци.

Та поради това Борис Бонев в момента е...единственият общински съветник от общо 61, който си напусна предишната работа. Останалите съветници си имат професии и ги упражняват, той е професионален лаладжия. Единственият, комуто плащаме почти 10 минимални заплати, понеже се е набутал във всевъзможни комисии и бордове (в които е избран с гласовете на....ГЕРБ), за да си прави селфита по цял ден. За да драска по фейсбук. За да бъде "инфлуенсър".

И за да обвинява, с цялата си наглост, работниците и служителите на транспорта, че им плащат, за да протестират.

А на теб не ти ли плащаме точно за това, бе? Вече години, при това. Издържаме те, за да протестираш по цял ден и да си правиш кампания за кмет на София, без да си свършил една истинска общинска дейност. Един проект се опита да направиш за 4 години - това ул. Съборна да е пешеходна, и дори в това се провали. Периодично си присвояваш нечии чужд проект и успех, като последно на Трайчо Трайков. Всеки месец общината ти плаща да си професионален протестиращ, а имаш очите да обвиниш в същото хиляди хора, повечето от които взимат за половин година това, което на теб плащаме за месец.

Но за разлика от теб не си правят селфита по цял ден, а се спукват от работа.


От категорията

Харалан Александров: Кирил Петков ще бъде употрелбен и захвърлен, Асен Василев е социопат

Харалан Александров: Кирил Петков ще бъде употрелбен и захвърлен, Асен Василев е социопат-1648981569.jpg

Преди 6 месеца правителството събра огромна подкрепа, но се провали ...

25 юни 2022 | 23:14

Андрей Райчев: Партията на Кирил Петков загуби 350 000 души. Нямат никакъв шанс за нов кабинет!

Андрей Райчев-1638601546.jpg

Според него "Продължаваме промяната" няма никакъв шанс в рамките на ...

24 юни 2022 | 21:10

"Дойче веле": Ще се отклони ли България към Русия - как чужди медии коментират ситуацията в България

Правителството на Кирил Петков стана първото в най-новата българска история, което загуби вот на недоверие-1655918119.jpg

Падането на правителството на Петков става в един от най-неподходящите моменти ...

25 юни 2022 | 15:41

"Взгляд": Българите изгониха премиера си русофоб

Факсимиле: Взгляд-1656096728.jpg

"Все още е трудно да се каже в каква посока ще се завърти българският ...

24 юни 2022 | 21:43