Кюфтетата са познати по целия свят в различни варианти и названия. Българската дума кюфте идва от арабската дума kufta, от там и турската köfte и гръцката κεφτές.
Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как да си направите едни малко по-нетрадиционни кюфтета - пълнени с яйца.
Необходими продукти:
1 кг. кайма
1 с.л. чубрица
2 стръка пресен лук
6 сварени яйца
1 яйце за каймата
2 сварени картофа
100 г настърган, кашкавал за поръсване
60 г галета
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Омесваме подправките с каймата, яйцето, нарязания на ситно лук и намачканите картофи.
Объркваме хубаво и вземаме част от сместа, необходима да загърне цялото яйце като топка.
Така правим всички кюфтенца. Овалваме ги в галета едно по едно.
След това нареждаме кюфтенцата в намаслена тава и ги поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем ги в загрята фурна на 180 градуса, около 20 минути - докато се зачерви кашкавала.
По желание ги поднасяме с чери доматки или лютеничка.
Бон апети!