Необходими продукти
500 г кайма
1 к.ч. ориз
2 глави лук
2 моркова
6 картофа
1 чушка
1 с.л. доматено пюре
целина
черен пипер
магданоз
чубрица
2 с.л. брашно
2 с.л. зехтин или олио
сол
Начин на приготвяне
1. Каймата и оризът се смесват, добавят се черен пипер, чубрица, сол на вкус (ако каймата не е посолена).
2. От сместа се правят малки топки, които се овалват в брашно и се сваряват във вряла вода.
3. Зеленчуците се нарязват, задушават се, изсипват се в тава с доматеното пюре, прибавят се топчиците.
4. Ястието се залива с водата в която са врели топките кайма и ориз.
3. Пече се във фурната 20 минути на 250 градуса, като често се разбърква.
5. Сервира се, поръсено с магданоз.