Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как да си приготвите вкусни кюфтенца с булгур и киноа.
Необходими продукти:
200 г булгур
180 г киноа
180 г обезмаслена извара
2 яйца
1 глава карфиол
1 морков
1 глава кромид лук
галета
1 с.л. къри
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме зеленчуците на много ситно, и ги поставяме в голяма купа.
В посоледна вода сваряваме булгура и киноата за 10 минути, и ги отцеждаме добре.
Прибавяме ги към зеленчуците, добавяме яйцата и изварата.
Разбъркваме добре и добавяме кърито, стино нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Добавяме галета, колкото да може лесно да оформим (незалепващи) кюфтета.
Печем кюфтетата върху сгорещен тиган с незапелваща повърхност, по около 4-5 минути от всяка страна. (Обръщатме кюфтетат внимателни, за да не се разпаднат).
По желание, може да сервираме с боровинков сос.
Приятен апетит!