Едва ли има човек, който да не обича торта. А какво по-хубаво от това да е домашно приготвена?!
Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как бързо и лесно да си направите вкусна бишкотена торта у дома.
Необходими продукти:
6 пак. бишкоти
1 литър сладкарска сметана
100 г ягоди
100 г настърган бял шоколад
500 мл. компот от ягоди, за напояване на бишкотите
400 г заквасена сметана
200 г течен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме сметаната с миксер, след което я разделяме на три части. Едната част смесваме с ванилията, другата с кафявия течен шоколад, а третата с настъргания бял шоколад.
Сиропираме част от бишкотите в компота и ги редим върху форма за торта. Намазваме със сметановия крем с ванилия. После редим отново сиропирани бишкоти, но мажем със сметановия крем с тъмен шоколад. Най-отгоре слагаме пак ред сиропирани бишкоти, този път мажем със сметановия крем с бял шоколад.
По желание по стените на тортата може да наредим прави бишкоти. Доукрасяваме с ягоди.
Приятен апетит!