„Хората ме поздравяват, искат ми автографи, снимки, не крия, че е приятно. Но аз си оставам Монката, здраво стъпил на земята. В предаването имаше много емоции в голямо количество, от всякакъв вид. Отрази ми се страхотно. Смятам да остана в България и да се занимавам с кулинария, това е моята страст. Ако успея да се реализирам в това, ще бъде още една сбъдната мечта!“, разказва днешният ни гост - първият Мастър шеф на България Симеон Червенков.
За него вече се знае много. Имал е и трудни мигове - цели пет години е в комуна в Италия. „Борбата със зависимостта беше трудна, но и лесна. Трудна, защото бях далече от дома и близките си. Лесна, защото се оказах сред хора, които ме накараха да повярвам в себе си и да изпитам истинска наслада от живота. Попаднах в кухнята като мияч на чинии. Научих доста, докато гледах от ъгъла на миялното, а и там малкото достъпна литература беше свързана с кулинарията.“
Симеон смята, че дори човек да падне по гръб, макар с нокти и зъби, но трябва да се изправи пак. Убеден е, че времето калява характера. А в момента най-много иска и чрез в. „Преса“ да благодари - „на моите родители, на брат ми, на приятелката ми, на колегите ми и на журито от MasterChef, на целия екип, който направи това състезание уникално, на всички, които ме подкрепиха в социалните мрежи. Благодаря им от сърце!“
Необходими продукти (за 4 порции)
200 г паста фарфале
сол на вкус
бял пипер на вкус
1 с.л. песто
босилек
50 г чоризо
50 г ементал
25 г пармезан
10 броя чери домати
15 г кедрови ядки или орехи
1 печена червена чушка
половин скилидка чесън
зехтин колкото трябва
Начин на приготвяне
1. Фарфалите се варят и когато са готови (да са ал денте, тоест твърди в сърцевината), се изцеждат и се изстудяват добре под студена течаща вода.
2. Изцеждат се пак, слагат се в голяма купа с малко зехтин, за да не залепнат, и се
разбъркват нежно.
3. Добавят се песто, босилек (ако имате домашен, е най-добре), салам чоризо на кубчета или лентички, ементал на кубчета, малко настърган пармезан, чери домати или розов български домат (без люспите, семките и воднистата му част), сол, бял пипер, кедрови ядки или орехи, печена червена чушка на кубчета (да не е от буркан), малко пресован чесън.
4. Когато всичко е готово, се оставя за 1 час в хладилника, за да изстинат добре съставките и да отпуснат соковете и ароматите си. Разбърква се и преди да се поднесе, се слага малко зехтин.
*Недейте винаги да се придържате стриктно към грамажа. Може да си добавите
от основните продукти по ваш вкус.