Проф. Любомир Стойков заедно с Радослава Лазарова, Вероника Стефанова, Никол Орозова, Лиа Каменова, Екатерина Свечева, Мила Захариева, Аксел Харди и др.

Утвърдени дизайнери и дебютанти изпратиха своите летни модни послания

Летният стил ще е смел и атрактивен, прогнозират от Академията за мода

4766 | 29 юни 2023 | 16:05

Летният шик повелява: обличайте се за любов и релакс, за ярки и красиви преживявания, заяви проф. Любомир Стойков

Проф. Любомир Стойков заедно с Радослава Лазарова, Вероника Стефанова, Никол Орозова, Лиа Каменова, Екатерина Свечева, Мила Захариева, Аксел Харди и др.-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Radoslava-Lazarova--Veronika-Stefanova--Nikol-Orozova--Lia-Kamenova--Ekaterina-Svecheva--Mila-Zaharieva--Aksel-Hardi_1688044071.jpgПроф. Любомир Стойков заедно с Радослава Лазарова и топмодела Вероника Стефанова, облечена в модния бранд „Блинк“-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Radoslava-Lazarova-i-topmodela-Veronika-Stefanova--oblechena-v-modniya-brand--Blink-_1688044331.jpgПроф. Любомир Стойков заедно с Маргарита Петева и Хелена Тодорова, облечена в тоалет на “Margo Moda”-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Margarita-Peteva-i-Helena-Todorova--oblechena-v-toalet-na--Margo-Moda-_1688044306.jpgАксел Харди заедно с Кая Ценкова и Мина Сапаревска, облечени в нейни тоалети-Aksel-Hardi-zaedno-s-Kaya-Tsenkova-i-Mina-Saparevska--oblecheni-v-neyni-toaleti_1688044284.jpgПроф. Любомир Стойков заедно с Антония Първанова и Николай Панайотов-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Antoniya-Parvanova-i-Nikolay-Panayotov_1688044262.jpgПроф. Любомир Стойков заедно с Ани Владимирова и Милен Суванджиев-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Ani-Vladimirova-i-Milen-Suvandzhiev_1688044206.jpgЕкипът на Алма комуникация – проф. Любомир Стойков, Хелена Тодорова, Радинела Гелева и Калин Стойков-Ekipat-na-Alma-komunikatsiya---prof--Lyubomir-Stoykov--Helena-Todorova--Radinela-Geleva-i-Kalin-Stoykov_1688044147.jpgПроф. Любомир Стойков заедно със Сара Младенова, Ники Кънчев, Мила Захариева, Александра Кръстева и Калин Стойков-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-sas-Sara-Mladenova--Niki-Kanchev--Mila-Zaharieva--Aleksandra-Krasteva-i-Kalin-Stoykov_1688044126.jpgПроф. Любомир Стойков заедно с Ники Кънчев, Максим Бехар и Венета Писарска-Prof--Lyubomir-Stoykov-zaedno-s-Niki-Kanchev--Maksim-Behar-i-Veneta-Pisarska_1688044105.jpgПроф. Любомир Стойков и Екатерина Свечева – водеща на събитието и лице на „Златна игла 2022“-Prof--Lyubomir-Stoykov-i-Ekaterina-Svecheva---vodeshta-na-sabitieto-i-litse-na--Zlatna-igla-2022-_1688044088.jpg

Летният шик е най-новото послание на „Вечерите на стила“ – емблематичния социално-културен проект на Академията за мода. Централна тема на събитието, което се проведе в галерия „Милениум“, бе “Summer Time”, а водещата мотивация – да открием и да се насладим пълноценно на настъпващата лятна ваканция, да осмислим достойно и стилно летния отдих и да отдадем дължимото на лятната мода.


Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог, подчерта: „Лятото е вълшебният сезон, в който човек се радва на свободното време, забавлява се и се зарежда физически и емоционално, енергийно и ментално. Това е сезон на любовта, сезон на страстта, сезон на ярките и красиви сбъдвания. Модният дизайн и въобще модата не само, че не са безразлични към летните предизвикателства, но са най-добрите визуални средства, чрез които можем да преживеем пълноценно тези прекрасни месеци. Тъкмо затова “Summer Time” - новият проект на Академията за мода и дизайнерите, които участват в днешните презентации, изпращат към всички своето послание за любов, романтика и пълноценен релакс. Релакс с лятната мода на 2023-та година!“.

 

По-нататък професор Стойков, когото водещата характеризира като „живата легенда на стила“ маркира няколко важни колористични акцента в лятната мода - според него това са цветовете на сладоледа, на морето, пясъка, лагуната, слънцето и небето. Цветовите ни предпочитания са улеснени и от цветната дъга, и от разкошните багри на природата, на пъстрия цвят на флората и фауната. Професорът подчерта също, че такива световни модни брандове като „Диор“, „Шанел“ и „Армани“ залагат на корсетите, пищната женственост и женствената пищност, черната дантела и бродираните цветя, обемите и формите типични за 60-те години на миналия век, воднистозелените, лилавите, бледосините и златните тонове, както и на визията на Арлекино - един от водещите персонажи на италианската Комедия дел арте.


Във вечерта, посветена на “Summer Time“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Аксел Харди, Радослава Лазарова и модна къща „Блинк“. В бляскавото събитие участие взеха и такива талантливи и иновативни дизайнери като Мила Захариева и “La Cara Mi EXCLUSIVE”, Лиа Каменова и “Reflet”. Своя дебют във вечерите на стила направи Маргарита Петева и нейния атрактивен бранд “Margo Moda”.


Аксел Харди – носител на „Златна игла“ в категория „Модна иновация“, даде началото на модното ревю, като презентира два тоалета. Първият тоалет се състои от 3 части, а второто произведение, което също бе посветено на основната тема на Вечерта на стила, представлява рокля в слънчево жълто с дълги ленти в долната част, а ръкавите са като слънчеви лъчи. По време на ревюто моделите дефилираха с книгата „Мъжете в живота на А.“ в ръка, вдъхновена от живота на дизайнерката Аксел Харди.


Модният бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE”, с дизайнер Мила Захариева, президент на IFC - International Fashion Connection, предложи два свои сета, които са част от новата колекция “Color Accent”. На два статични манекена бяха позиционирани аутфитите, които са десенирани и изработени по дизайн на авторката.


Лиа Каменова, дизайнер на модния бранд “Reflet”, презентира аутфит, чиято концепция е кройка с ултимативен дизайн. Облеклото е изработено с помощта на безотпадъчна технология. Аксесоар към лятното изкушение е колие “Reflet”, посветено на идеята за “Summer Time”.


Модният бранд „Margo Moda”, с дизайнер Маргарита Петева, показа три аутфита, посветени на темата. Първият тоалет бе елегантна черна туника с ресни, към която е добавен елемент от индийско сари, а второто произведение беше черна рокля с тюл, завършено с къси червени велурени панталони. Третият аутфит бе еластична рокля, чийто акцентът пада върху невидима ръка в ръкавица.


Модното ревю завърши с модния бранд „Блинк“, с дизайнер Радослава Лазарова – три пъти носител на „Златна игла“ и дизайнер за 2021, като предложи мини структурирана рокля в натурални цветове, сред които бяло и телесно. Погледите бяха приковани и към ефектната ръчно моделирана прозрачна шапка, изработена от френска дантела и мрежа от винил. Нейният тоалет бе представен от Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“.


Водеща на събитието беше Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Меценат на „Вечер на стила“ бе г-н Христо Дурчев и неговата компания „Балкантел“. Изисканото събитие беше уважено от ярки представители на медиите, културата, изкуството, артистичния свят и бизнеса, сред които Ани Владимирова, Антония Първанова, Таня Скринска, инж. Илиян Терзиев, Ники Кънчев, Павел Цветков, Мария Николова, Крейг Грифитс, Максим Бехар, Виктория Лазарова, Ирина Гъркова, Александра Кръстева, Сара Младенова, Никол Предьова, Костадин Жиков, Румяна Маринова, Цвети Радойчева, Силвия Джагарова, Константин Ранев, Любомир Гетов, както и студенти, и докторанти на проф. Стойков.


От категорията

Тейлър Суифт изпревари Путин и Си Дзинпин в класацията на сп. Time за "Личност на годината"
(Видео)

Тейлър Суифт е първата жена в класацията на сп. Time, обявена за втори път за Личност на годината-Teylar-Suift-e-parvata-zhena-v-klasatsiyata-na-sp--Time--obyavena-za-vtori-pat-za-Lichnost-na-godinata_1701925048.jpg

Певицата е първият автор на песни, който получи седем номинации за ...

7 дек. 2023 | 06:57

Анджелина Джоли за развода с Брад Пит: Загубих възможност да живея свободно

Анджелина Джоли за развода с Брад Пит: Загубих възможност да живея свободно-Andzhelina-Dzholi-za-razvoda-s-Brad-Pit--Zagubih-vazmozhnost-da-zhiveya-svobodno_1701866714.jpg

Актрисата заяви, че не харесва Холивуд - той не може да се нарече ...

6 дек. 2023 | 14:44

Чартърът е в края на януари

Омайният Оман и личният му рай - Салала са на пет часа полет от нас
(Галерия)

Омайният Оман и личният му рай - Салала са на пет часа полет от нас-Omayniyat-Oman-i-lichniyat-mu-ray---Salala-sa-na-pet-chasa-polet-ot-nas_1702068801.jpg

Гостоприемството на местните стига до там, че те с радост те канят в дома си, ...

8 дек. 2023 | 22:46

Фенове попиляха Ема Стоун заради рокля на дупки: Ужас! Изглежда все по-зле

Фенове попиляха Ема Стоун заради рокля на дупки: Ужас! Изглежда все по-зле-Fenove-popilyaha-Ema-Stoun-zaradi-roklya-na-dupki--Uzhas--Izglezhda-vse-po-zle_1701957288.jpg

През ноември Ема Стоун позира в разголен външен вид за списание W. На ...

7 дек. 2023 | 15:54

Най-важното

На страж пред “Вечния огън” се извисява коледна елха - като доказателство за днешната ни Безпросветност, Безродност и Безсъщност.

Валерия Велева: София е потънала в угнетяваща сивота, сякаш захлупена от Божие наказание

Коледно настроение на площад "Св. Александър Невски"-Koledno-nastroenie-na-ploshtad--Sv--Aleksandar-Nevski-_1702135368.jpg

Впрочем цяла София е потънала в угнетяваща сивота - мръсни улици, няма светеща ...

9 дек. 2023 | 17:21

България е под много тежък външен натиск, което е агония за националния ни суверенитет

Проф. Георги Близнашки: Поправките в Конституцията са грешни и се дължат на озлобление
(Видео)

Проф. Георги Близнашки Кадър: Нова нюз-Prof--Georgi-Bliznashki-Kadar--Nova-nyuz_1702134272.jpg

Двойното гражданство води до раздвояване на лоялността. Ако искаш да работиш за ...

9 дек. 2023 | 17:02

Има опасност скрити зад офшорка хора с неясен капитал да купят "Лукойл"

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти-Kiril-Petkov-Snimka--BTA_1696695208.jpg

"Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук ...

9 дек. 2023 | 16:06

Сглобката си разпределя регулаторите даже и през Конституцията, за да векува във властта, заяви тя

Корнелия Нинова: Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство
(Видео)

Корнелия Нинова Снимка: Нова тв-Korneliya-Ninova-Snimka--Nova-tv_1702117972.jpg

"Местната власт е единствената стабилна власт и то в следващите 4 години. ...

9 дек. 2023 | 12:32

В момента по-важните теми са свързани с конституционните промени и приемането на бюджета.

Даниел Митов: Никой не гледа към правителството като авторитет, който задава посоката

Даниел Митов: Никой не гледа към правителството като авторитет, който задава посоката-Daniel-Mitov--Partnyorstvoto-ni-s-amerikantsite-e-prekrasno--ne-namekvat-za-otteglyane-na-Borisov_1676529733.jpg

Митов посочи още, че правителството на акад. Денков „върши нещо“, но отчете, че ...

9 дек. 2023 | 09:41

Вижда се желание да се избута свалянето на дерогацията към периода, когато Габриел ще стане премиер

Румен Христов, СДС: Виждаме, че в 17 държави цените на горивата са по-ниски от тези у нас

Румен Христов, СДС: Виждаме, че в 17 държави цените на горивата са по-ниски от тези у нас-Rumen-Hristov--Delyan-Peevski-se-nalozhi-kato-nezaobikolim-faktor-ne-samo-v-DPS--no-i-v-darzhavata_1699726542.png

Той заяви, че винаги са отстоявали тезата за един консервативен и балансиран ...

9 дек. 2023 | 09:47

Вече се чуват гласове срещу предоставянето на допълнителни оръжия и финансиране на Киев

Military Watch Magazine: САЩ са притеснени от тежките загуби на западна бронирана техника в Украйна

Унищожени американски БМП Брадли на фронта в Украйна-Unishtozheni-amerikanski-BMP-Bradli-na-fronta-v-Ukrayna_1702128911.jpg

Нови кадри показват как руски войници завладяват поредната порция германски ...

9 дек. 2023 | 15:34

Бившият командир на полските сухопътни сили пред Rzeczpospolita

Полски генерал: Поражението на Украйна ще доведе до краха на Зеленски, той трябва да си иде

Ген. Валдемар Скшипчак-Ot-vatreshnostta-na-Rusiya-kam-fronta-tragvat-voyski--koito-dosega-sa-se-obuchavali--komentira-gen--Valdemar-Skshipchak_1698324742.jpg

"Цената, която Киев ще плати за прекратяване на военните действия, ще бъде ...

8 дек. 2023 | 14:18

Става въпрос за "дийп фейк" реклама, която имитира видео с Румен Радев

Опит за измама с фейк видео на президента, информирани са компетентните органи

Румен Радев-Rumen-Radev_1702116943.jpg

Става въпрос за фалшив клип уж на Нова тв, който прави реклама на мним проект ...

9 дек. 2023 | 12:14