"Готова съв винаги да посрещна и най-лошшото и не правя от това трагедии".

Тези две години ми се сториха най-големия кошмар, защото ме разделиха с моята любима публика, споделя примата

Лили Иванова: Готова съм винаги да посрещна и най-лошото и не правя от това трагедии

10934 | 5 дек. 2021 | 10:17

"Откакто крачето ми е стъпило в София съм заливана с обич и омраза, но това калява. Отнасям се с презрение към тази омраза. Кои са тези, които ме критикуват, след като не ме познават", попита Лили


"Готова съм винаги да посрещна и най-лошото и не  правя от това трагедии".

Това заяви поппримата Лили Иванова в интервю пред Георги Любенов от БНТ.

Една година след последното си интервю, дадено за Епицентър.бг , Лили Иванова застава пред камерата на БНТ в ретроспекция за отиващата си 2021 година.

 

Никога не градя пясъчни кули, в тези две години на принудително мълчание заради ковид-кризата започнах да отсявам плявата от житото, каза Лили Иванова, обяснявайки, че това е бил най-тежкият период от живота й, заради раздялата с публиката.

 

„Тези две години ми дадоха възможност да преценя моето обкръжение, както и хората, с които работя и познавам.
Дадох си отговор за някои неща, които аз не знаех и които ме разочароваха. Но игнорирам всичко това – аз винаги имам пъклени планове, пъклени идеи и само това ми е в главата. Заради това много трудно заспивам“, сподели още Лили Иванова.

 

Тя каза, че е изтъкана от дисциплина и за нея дисциплината е закон.

 

Пред Георги Любенов Лили Иванова разкрива отношението си към новите условия в света и причината за дългото сценично мълчание.

"Само Господ може да каже кой до кога може да пее. Само Бог може да каже кой до кога може да живее и какво ще прави. И певицата!".

"Никой нищо не знае за мен. Мислят си знаят, но нищо не знаят. Те не знаят", отвърна тя на въпрос "Усещането, че всеки знае всичко за Лили Иванова".

 

След 3 години певицата отново се подготвя за среща с любимата й публика в три поредни концерта в София - на 14, 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК.

Пред Георги Любенов неповторимата звезда на поп музиката разказва за емоциите от новите си песни, за отношението към нея и упреците, че не слиза от сцената.

Лили Иванова оценява и времето, което пандемията промени за хората на изкуството и културата:

"Светът е различен. Много. Не съм отчаяна, в никакъв случай, но светът е различен. И ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези две години ми се сториха най-големия кошмар, защото ме разделиха с моята любима публика, или по-точно - с моето щастие. Аз съм щастлива, че имам тази публика точно", каза Лили.

 

Примата разказа, че е с прекрасни впечатления от своята публика от всички населени места. Първият град, в който тя пее след въвеждането на противоепидемичните мерки, е Пловдив. "За мен е вълнунващо да видя зала, изправена на крака." Затова когато вижда публиката в Античния театър на крака, толкова се развълнува, стяга я гърлото и се притеснява как ще започне да пее. "Аз съм емоционална и понякога това малко ми пречи, но не мога да се променя", каза Лили Иванова.

 

Готова съм винаги да посрещна най-лошото. Това съм възпитала в себе си. Имах много трагедии“, емоционално сподели тя.

„Да, за съжаление съм емоционална – това ми пречи малко, но не мога да се променя. Заради това и от емоции понякога ме сковава гърлото преди концерт“, каза още голямата певица.

„Може би ще учудя всички с това, което ще кажа, но откакто ми е стъпило крачето в София, винаги съм била обкръжена, не думата е „заливана“, от обич и омраза. При мен омразата ме калява. Отнасям се към всички тези неща с презрение.

Кои са тези, които си позволяват да ме критикуват при това много остро, след като не ме познават? Те си мислят, че ме познават, но не е така. Не съм най-великата, най-красивата и най-умната, но имам качества, които те не знаят. Те не знаят нищо за мен, нищо не знаят“, така Лили Иванова отговори на всички грозни нападки от редица уж известни личности, които през последните месеци си правиха ПР на гърба на примата.

Тя бе категорична, че всичко, което прави, го прави за публиката си, която е от всички възрастови групи.

Не си фантазирам, че съм много велика. Не знам машина ли съм – не ми е обидно, като ми го кажат, но дали го заслужвам – не знам, не съм много сигурна.

"Кой докога да пее и да живее, може да го каже само Господ. А след него идва моята публика. Но крайното време го решава Бог и певицата – това е. Смятам, че това, че си продължавам концертите и пея на никого не преча“, каза още Иванова в отговор на нападки от неуспели певици, че било крайно време да спре да пее.

Тя бе категорична, че иска да има повече обич, любов и разбирателство между хората, защото за съжаление напоследък имало повече озлобление и лошотия.

  

Тя каза, че за нея най-важната е публиката. Изливам си душата пред публиката. Нека публиката да каже как ѝ действам, когато пея, защото аз усещам любовта и емоцията на моята публика, но дали тя усеща емоцията, която ѝ давам, попита Лили.

 

Аз изливам душата и всичко, което имам у себе си, за моята публика и тя е тази, която трябва да говори. Не бих си позволила да правя дисекция на себе си - публиката е тази, която трябва да каже как й действам", каза още Лили Иванова.

"Само Господ може да каже кой до кога ще пее. Крайното време го решава Бог и певицата. Смятам, че с това, че продължавам концертите си и да пея, на никого не преча", обясни Лили.

 Лили Иванова: Готова съв винаги да посрещна и най-лошото и не правя от това трагедии

"Откакто крачето ми е стъпило в София съм заливана с обич и омраза, но това калява. Отнасям се с презрение към тази омраза. Кои са тези, които ме критикуват, след като не ме познават", попита Лили

От категорията

Die Welt: Тайните сделки на президента Зеленски

Тайните сделки на президента Зеленски-1660215313.jpg

Разследване на Sledstvie.Info показа, че комикът, заедно с братята Шефир и още ...

11 авг. 2022 | 13:54

Политически анализатор: Няма логика партийните лидери да се оттеглят преди избори

 Емил Соколов - историк и анализатор-1660210298.jpg

При добра кампания БСП може да спре изтичането на гласове към „Възраждане“ и ...

11 авг. 2022 | 12:30

АЯР: При авария в Запорожката АЕЦ потенциална опасност може да има за крайните североизточни райони

Руски войник охранява района на окупираната Запорожка АЕЦ Снимка: БТА/АП-1660226633.jpg

Извършената оценка показва, че времето за достигане на замърсяването до ...

11 авг. 2022 | 16:58

Консервативна "културна революция" е в ход в Русия

Консервативна "културна революция" е в ход в Русия-1542879274.jpg

Основни стълбове на култа към консервативните ценности са православната вяра, ...

11 авг. 2022 | 15:47