Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

Стартът на Турне 2023 на поп примата предизвика истински фурор

Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

46791 | 11 май 2023 | 11:43

С аплодисменти и на крака благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха, когато прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“

Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград-Bozhestveno-izpalnenie-na--Kamino----Lili-Ivanova-podnese-iznenada-na-publikata-v-Blagoevgrad_1683803308.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800622.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800613.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800603.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800594.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800587.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800580.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800572.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800565.jpg

Спиращо дъха начало на Турне 2023 даде Лили Иванова в Благоевград!

 

Поп примата покори публиката в зала "Скаптопара" с божествено изпълнение на "Камино" - една от емблематичните песни, която стои повече от 55 години в репертоара ѝ!

 

Фенове и гости на града - 1200 души имаха уникалната възможност да чуят отново баладата на живо и то в нов, модерен аранжимент, музикално преобразена от Ангел Дюлгеров и талантливите импровизации на музакантите от "ЛиОркестра".

 

"Камино" е изключително трудна и фактът, че Лили Иванова я изпълнява над половин век показва силата на могъществото на гласа ѝ. 

 

Кристалният глас на Лили се извиси в спортната зала на Благоевград, доказвайки, че времето не е докоснало чистотата и красотата му. 

 

Лили изпя "Камино" така въздействащо, както през 60-те години на миналия век и отново, за кой ли път, изправи публиката на крака. 

/чуйте в прикаченото видео/.

 

Хитът от 1969 г. по музика от мексиканска народна песен излиза в едноименна дългосвиреща плоча на Лили през същата година.

 

Песента влиза в репертоара на Лили Иванова в началото на нейната кариера - през 1961 г., когато идва от Кубрат в София с амбицията да покори музикалната сцена.

"Бях медицинска сестра, а по това време Ирина Чмихова беше невероятно голяма звезда и да попаднеш на нейн концерт, беше доста трудно. Именно в нейно изпълнение чух мексиканската народна песен "Камино", която страшно ме впечатли", разказва Лили Иванова българската история на тази вдъхновяваща песен.  "Намерих начин да получа запис на композицията, намерих текста ѝ я научих... " И така "Камино" става една от емблемите на нейните концерти.

 

Години по-късно Ирина Чмихова си спомня как "Камино" става част от творчеството на Лили Иванова: "Случайно стана. В Кубрат на един мой концерт почнах да пея "Камино". Спрях за малко и на почивката дойде едно малко момиченце - Лили, а директорът на читалището обясни, че тя била новата ни звезда. Надявала се да стане като мен. После я помолих да си остави адреса и че ще ѝ изпратя песента, защото бързах. Но тя не ме изчака, сама я записа, седейки на втория ред на концерта ми. Без да знам, се явила с нея на прослушване в "Концертна дирекция". Разбрах, че са я одобрили с моята песен. Оттогава тя я пее".

 

А публиката обича "Камино" и пее "Камино" от онази 1969 година, когато се появи за първи път на плоча.


Но не само българите се вълнуват от този абсолютен хит.

През 2005 година песента в изпълнение на Лили Иванова е поставена на 40-то място в лондонската класация на 100-те вечни световни хитове на "Сони Ериксон".


И малко история. През 1973 година на фестивала на естрадната песен във Виня дел Мар - Чили се случва нещо необичайно. Лили Иванова е посрещната враждебно от публиката, защото е единственият певец от зад Желязната завеса в конкурса, а Чили се намира в онези постреволюционни години на взаимна омраза между двата враждуващи лагера.

Лили излиза на сцената и ... я освиркват до безкрайност. Дюдюкат и тропат. Но тя не трепва.  Запява "Камино",  но освиркванията продължават.... Лили не спира, а продължава да извисява глас. 

И изведнъж дюдюканията секват.

Над цялата зала настъпва тишина.

Само гласът на Лили лети над публиката:
"Ай, Камино, Камино!"
Песента свършва. Тишината продължава до минута.

И изведнъж всички скачат на крака и започват продължителни овации и адмирации. В очите на Лили Иванова блестят сълзи.
За първи път в историята на фестивала журито решава да даде извънредна награда. И тя е за Лили и нейното божествено "Камино" и "Обичам те".

 

Camino –
Пътник (Пътниче)

Ти ли си който идваш,
любим гаучо с китара,
с частица от небето,
който ми пееш трепкайки.

Ай, пътниче, пътниче!

Ти, който идваш,
слушайки моята китара
в планинска земя,
а луната ме придружава.

 

В новия аранжимент на "Камино"  Лили Иванова дава възможност на музикантите си да се представят в най-добрата си светлина. В дългата интрудукция на песента могат да се могат да си чуят виртуозните изпълнения на Ангел Дюлгеров - китара, Иван Йорданов/Чери - китара, Орлин Цветанов - цигулка и Огнян Енев - пиано.

 

Ето и част от коментарите на публиката в Благоевград, които не скриха  вълнението си от срещата с любимата изпълнителка:

 

"За мен Лили Иванова е примата на българската музика, за пръв път съм на неин концерт и се вълнувам много", разказа пред репортер на БТА 11-годишната Ася Димитрова, която тази вечер видя на живо певицата, с чиято музика е израснала.

 

„Беше съвсем малка, още не изговаряше думите добре, когато пееше „Щурче“ всяка сутрин, докато вървяхме по един от булевардите, за да я заведа на детска градина“, разказа майката на Ася – Мариета Димитрова. „Аз самата съм израснала с тази музика и се радвам, че успях да възпитам детето си с нея“, допълни тя.

 

„За пръв път съм на концерт на Лили Иванова, това е моя мечта. Досега винаги се случваше нещо, дори и за този концерт не успях да купя навреме билети, но днес случайно мои познати бяха възпрепятствани да дойдат и реагирах за секунди и тръгнах“, разказа пред БТА Евелина Митрева, която е пристигнала от Петрич специално за концерта на Лили Иванова в Благоевград. 

 

С аплодисменти и на крака благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха, когато прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“.

 

Лили Иванова прикани публиката да пее с нея песента „Щурче“, а пространството пред сцената бе превърнато в дансинг от почитателите ѝ.  

 

По време на концерта Лили Иванова сподели с публиката, че новите ѝ обувки са се оказали неудобни, свали ги и запя боса „Детелини“, последвана от друга любима на публиката песен – „Панаири“.

 

С първите акорди на „Ветрове“ зла „Скаптопара“ изригна, а виковете „още“ не заглъхваха.

Вечерта продължи с „Предупреждение“ и „Присъда“, а кулминацията бе нежното изпълнение на „Камино“. 

 

На сцената в Благоевград с Лили Иванова бяха и музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов – Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов – Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – звук и осветление и Николай Недеков – организация и PR.

 

Националното турне 2023 на Лили Иванова едва започва, а вече предизвиква фурор! Срещите с публиката продължават на 14 юни във Варна, 16 юни във Велико Търново и на 20 юни в Плевен.

 

За седем месеца Лили Иванова и екипът ѝ ще изнесат концерти в най-големите зали в страната - общо 15 концерта в 13 града.

 

Следващото ѝ представяне на сцена ще бъде на 19 май с бутиков концерт в Народния театър, който е напълно разпроданен, а в публиката ще видим отбрани гости от всички сфери на обществения живот в България. 

 

Кулминацията на музикалното турне 2023 са два поредни концерта в София на 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК. 

 

Ето го и графикът на Национално турне 2023 на Лили Иванова:

 

14 юни – Варна, Летен театър, 21:00 ч.

16 юни – Велико Търново, ДКС, 20:00 ч.

20 юни – Плевен, Летен театър, 21:00 ч.

7 август – Бургас, Летен театър, 21:00 ч.

9 август – Созопол, Летен Театър, 21:00 ч.

12 август – Пловдив, Античен театър, 21:00 ч.

17 август – Стара Загора, Летен театър, 21:00 ч.

4 септември – Добрич, Летен театър, 20:00 ч.

18 септември - Враца, Драматичен театър, 20:00 ч.

20 септември – Хасково, зала “Дружба”, 20:00 ч.

26 ноември – Русе, “ОЗК Арена Русе”, 20:00 ч.

28 ноември – Варна, ДКС, 20:00 ч.

15 декември – София, НДК, 20:00 ч.

16 декември – София, НДК, 20:00 ч.

 

БИЛЕТИ: КУПИ БИЛЕТИ БГ - https://www.kupibileti.bg/

 

Може да закупите билет за всеки от концертите от ТУРНЕ 2023 с опция ЕЛЕКТРОНЕН БИЛЕТ и възможност за принтиране на всеки принтер.

 

ЕПИЦЕНТЪР е медиен партньор на Национално турне 2023 на Лили Иванова.

 

">

 

">

 

">Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

С аплодисменти и на крака благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха, когато прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“

От категорията

Лили Иванова подлуди Плевен с нова рокля! Публиката: Като жива кукла е!

Концерт на Лили Иванова в Плевен-Kontsert-na-Lili-Ivanova-v-Pleven_1695888544.jpg

Примата потопи публиката в Плевен в океан от обич. А сцената на Летен театър ...

28 септ. 2023 | 11:08

Хасково за Лили Иванова: Тя е Планета! Запее ли, пренася публиката в свят от светлина!

Лили Иванова в Хасково-Lili-Ivanova-v-Haskovo_1695288156.png

Поп примата вдигна на крака публиката в спортната зала "Дружба", ...

21 септ. 2023 | 12:08

"Музейко" става на 8 години: Космическо парти

"Музейко" става на 8 години--Muzeyko--stava-na-8-godini_1695998750.png

Общинският културен институт участва в поредното събитие от най-големите ...

29 септ. 2023 | 17:45

Валерия Велева: За Лили Иванова ... за фалшивите и истинските неща

Валерия Велева: За Лили Иванова.. за фалшивите и истинските неща-1638786584.jpg

Лили усети това специално отношение към нея. Тя е особено чувствителна, когато ...

16 септ. 2023 | 01:12

Най-важното

„За да направим каквото и да е, трябва да говорим”, категоричен е Румен Радев

Разделени от мантинелите: Енергийният министър говори пред протестиращите. Викат му„Оставка“
(Видео)

Разделени от мантинелите: Енергийният министър говори пред протестиращите-Razdeleni-ot-mantinelite--Energiyniyat-ministar-govori-pred-protestirashtite_1696088011.png

Недоволните обясниха, че гражданското неподчинение няма да спре. И започнаха да ...

30 септ. 2023 | 18:33

Денят на отворените врати на МВнР бе посетен от над 600 гости

Габриел: Няма по-голямо удовлетворение от това да си допринесъл за защита на националния интерес

Денят на отворените врати на МВнР бе посетен от над 600 гости-Denyat-na-otvorenite-vrati-na-MVnR-be-poseten-ot-nad-600-gosti_1696091452.jpg

Всички знаем, че имаме светли моменти в историята, в които в най-тежки ситуации ...

30 септ. 2023 | 19:29

В противен случай страната ни ще изгуби 3,5 млрд. лева, подчерта тези дни премиерът Николай Денков

Въпреки протестите! Пращаме в Брюксел трите плана за преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник

Въпреки протестите! Пращаме в Брюксел трите плана за преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник-Nikolay-Denkov-Snimka--Pravitelstvena-informatsionna-sluzhba_1695988109.jpg

Крайният срок за предаването им на Европейската комисия изтича, като ...

30 септ. 2023 | 09:35

Забраната обхваща леки автомобили и други превозни средства за превоз на до 10 души

Пеевски: Правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане на руски автомобили

Пеевски: Правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане на руски автомобили-Peevski--Pravitelstvoto-nezabavno-da-prilozhi-evropeyskata-zabrana-za-vlizane-na-ruski-avtomobili_1696061751.jpg

Министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и ...

30 септ. 2023 | 11:15

Президентът е в Маджарово за Националното поклонение „Ден на тракийската памет“

Радев: Компромиси с нашата сигурност не трябва да допускаме

Радев: Компромиси с нашата сигурност не трябва да допускаме. Снимка БТА-Radev--Kompromisi-s-nashata-sigurnost-ne-tryabva-da-dopuskame_1696066957.jpg

Политиците в България трябва да работят за съхраняване и развитие на ...

30 септ. 2023 | 12:42

По думите му дефектните ракети са неизползваеми

Тагарев: България е получила отказ за ремонт на ракетите за С-300 още преди войната в Украйна

Тагарев: България е получила отказ за ремонт на ракетите за С-300 още преди войната в Украйна-Tagarev-razkri--Do-Sofiya-shte-se-sazdade-mnogonatsionalen-divizionen-shtab-na-suhopatni-voyski-na-NATO-_1694678322.png

Военният министър изрази надежда, че в последната седмица преди ваканцията ...

30 септ. 2023 | 12:55

Това ще спре стигматизирането на българските граждани, посочи евродепутатът от "Обнови Европа"/ДПС и лидер на европейските либерали

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел. Кадър БНТ-Ilhan-Kyuchyuk--Vlizaneto-v-Shengen-e-darzhavna-tsel_1696017327.png

Къде иска да бъде България до голяма степен зависи от самата България. Дали ...

29 септ. 2023 | 22:54

Фарма-олигарсите плащат големи суми, за да се случват задачите на Сербезова и целите им

Илко Семерджиев: Хинков се събуди, да се освободи от прокситата на Асена Сербезова!

Илко Семерджиев: Хинков се събуди, да се освободи от прокситата на Асена Сербезова!-1513068511.jpg

Ще добавя извън тези проверими факти и една неформална група, чийто състав ...

30 септ. 2023 | 10:21

Няма обаче как да избяга от изводите в разследването на ДАНС

Проф. Ангелов: Словесната плява и лъжи на Асена Сербезова подсказват опит за бягство от правосъдието

Проф. Ангелов: Словесната плява и лъжи на Асена Сербезова подсказват опит за бягство от правосъдието-Parlamentarnata-komisiya-po-zdraveopazvane-shte-izslusha-kandidata-za-upravitel-na-NZOK-na-izvanredno-zasedanie-v-ponedelnik--saobshti-predsedatelyat-na-komisiyata-i-deputat-ot-GERB-SDS-prof--Kostadin-Angelov--Snimka-BTA_1689673951.jpg

Ще разберете как работи фармамафията и октоподът от висши публични ...

30 септ. 2023 | 18:42