Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

Стартът на Турне 2023 на поп примата предизвика истински фурор

Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

61660 | 11 май 2023 | 11:43

С аплодисменти и на крака благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха, когато прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“

Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград-Bozhestveno-izpalnenie-na--Kamino----Lili-Ivanova-podnese-iznenada-na-publikata-v-Blagoevgrad_1683803308.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800622.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800613.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800603.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800594.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800587.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800580.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800572.jpgФотограф: Ина Янева-Fotograf--Ina-Yaneva_1683800565.jpg

Спиращо дъха начало на Турне 2023 даде Лили Иванова в Благоевград!

 

Поп примата покори публиката в зала "Скаптопара" с божествено изпълнение на "Камино" - една от емблематичните песни, която стои повече от 55 години в репертоара ѝ!

 

Фенове и гости на града - 1200 души имаха уникалната възможност да чуят отново баладата на живо и то в нов, модерен аранжимент, музикално преобразена от Ангел Дюлгеров и талантливите импровизации на музакантите от "ЛиОркестра".

 

"Камино" е изключително трудна и фактът, че Лили Иванова я изпълнява над половин век показва силата на могъществото на гласа ѝ. 

 

Кристалният глас на Лили се извиси в спортната зала на Благоевград, доказвайки, че времето не е докоснало чистотата и красотата му. 

 

Лили изпя "Камино" така въздействащо, както през 60-те години на миналия век и отново, за кой ли път, изправи публиката на крака. 

/чуйте в прикаченото видео/.

 

Хитът от 1969 г. по музика от мексиканска народна песен излиза в едноименна дългосвиреща плоча на Лили през същата година.

 

Песента влиза в репертоара на Лили Иванова в началото на нейната кариера - през 1961 г., когато идва от Кубрат в София с амбицията да покори музикалната сцена.

"Бях медицинска сестра, а по това време Ирина Чмихова беше невероятно голяма звезда и да попаднеш на нейн концерт, беше доста трудно. Именно в нейно изпълнение чух мексиканската народна песен "Камино", която страшно ме впечатли", разказва Лили Иванова българската история на тази вдъхновяваща песен.  "Намерих начин да получа запис на композицията, намерих текста ѝ я научих... " И така "Камино" става една от емблемите на нейните концерти.

 

Години по-късно Ирина Чмихова си спомня как "Камино" става част от творчеството на Лили Иванова: "Случайно стана. В Кубрат на един мой концерт почнах да пея "Камино". Спрях за малко и на почивката дойде едно малко момиченце - Лили, а директорът на читалището обясни, че тя била новата ни звезда. Надявала се да стане като мен. После я помолих да си остави адреса и че ще ѝ изпратя песента, защото бързах. Но тя не ме изчака, сама я записа, седейки на втория ред на концерта ми. Без да знам, се явила с нея на прослушване в "Концертна дирекция". Разбрах, че са я одобрили с моята песен. Оттогава тя я пее".

 

А публиката обича "Камино" и пее "Камино" от онази 1969 година, когато се появи за първи път на плоча.


Но не само българите се вълнуват от този абсолютен хит.

През 2005 година песента в изпълнение на Лили Иванова е поставена на 40-то място в лондонската класация на 100-те вечни световни хитове на "Сони Ериксон".


И малко история. През 1973 година на фестивала на естрадната песен във Виня дел Мар - Чили се случва нещо необичайно. Лили Иванова е посрещната враждебно от публиката, защото е единственият певец от зад Желязната завеса в конкурса, а Чили се намира в онези постреволюционни години на взаимна омраза между двата враждуващи лагера.

Лили излиза на сцената и ... я освиркват до безкрайност. Дюдюкат и тропат. Но тя не трепва.  Запява "Камино",  но освиркванията продължават.... Лили не спира, а продължава да извисява глас. 

И изведнъж дюдюканията секват.

Над цялата зала настъпва тишина.

Само гласът на Лили лети над публиката:
"Ай, Камино, Камино!"
Песента свършва. Тишината продължава до минута.

И изведнъж всички скачат на крака и започват продължителни овации и адмирации. В очите на Лили Иванова блестят сълзи.
За първи път в историята на фестивала журито решава да даде извънредна награда. И тя е за Лили и нейното божествено "Камино" и "Обичам те".

 

Camino –
Пътник (Пътниче)

Ти ли си който идваш,
любим гаучо с китара,
с частица от небето,
който ми пееш трепкайки.

Ай, пътниче, пътниче!

Ти, който идваш,
слушайки моята китара
в планинска земя,
а луната ме придружава.

 

В новия аранжимент на "Камино"  Лили Иванова дава възможност на музикантите си да се представят в най-добрата си светлина. В дългата интрудукция на песента могат да се могат да си чуят виртуозните изпълнения на Ангел Дюлгеров - китара, Иван Йорданов/Чери - китара, Орлин Цветанов - цигулка и Огнян Енев - пиано.

 

Ето и част от коментарите на публиката в Благоевград, които не скриха  вълнението си от срещата с любимата изпълнителка:

 

"За мен Лили Иванова е примата на българската музика, за пръв път съм на неин концерт и се вълнувам много", разказа пред репортер на БТА 11-годишната Ася Димитрова, която тази вечер видя на живо певицата, с чиято музика е израснала.

 

„Беше съвсем малка, още не изговаряше думите добре, когато пееше „Щурче“ всяка сутрин, докато вървяхме по един от булевардите, за да я заведа на детска градина“, разказа майката на Ася – Мариета Димитрова. „Аз самата съм израснала с тази музика и се радвам, че успях да възпитам детето си с нея“, допълни тя.

 

„За пръв път съм на концерт на Лили Иванова, това е моя мечта. Досега винаги се случваше нещо, дори и за този концерт не успях да купя навреме билети, но днес случайно мои познати бяха възпрепятствани да дойдат и реагирах за секунди и тръгнах“, разказа пред БТА Евелина Митрева, която е пристигнала от Петрич специално за концерта на Лили Иванова в Благоевград. 

 

С аплодисменти и на крака благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха, когато прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“.

 

Лили Иванова прикани публиката да пее с нея песента „Щурче“, а пространството пред сцената бе превърнато в дансинг от почитателите ѝ.  

 

По време на концерта Лили Иванова сподели с публиката, че новите ѝ обувки са се оказали неудобни, свали ги и запя боса „Детелини“, последвана от друга любима на публиката песен – „Панаири“.

 

С първите акорди на „Ветрове“ зла „Скаптопара“ изригна, а виковете „още“ не заглъхваха.

Вечерта продължи с „Предупреждение“ и „Присъда“, а кулминацията бе нежното изпълнение на „Камино“. 

 

На сцената в Благоевград с Лили Иванова бяха и музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов – Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов – Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – звук и осветление и Николай Недеков – организация и PR.

 

Националното турне 2023 на Лили Иванова едва започва, а вече предизвиква фурор! Срещите с публиката продължават на 14 юни във Варна, 16 юни във Велико Търново и на 20 юни в Плевен.

 

За седем месеца Лили Иванова и екипът ѝ ще изнесат концерти в най-големите зали в страната - общо 15 концерта в 13 града.

 

Следващото ѝ представяне на сцена ще бъде на 19 май с бутиков концерт в Народния театър, който е напълно разпроданен, а в публиката ще видим отбрани гости от всички сфери на обществения живот в България. 

 

Кулминацията на музикалното турне 2023 са два поредни концерта в София на 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК. 

 

Ето го и графикът на Национално турне 2023 на Лили Иванова:

 

14 юни – Варна, Летен театър, 21:00 ч.

16 юни – Велико Търново, ДКС, 20:00 ч.

20 юни – Плевен, Летен театър, 21:00 ч.

7 август – Бургас, Летен театър, 21:00 ч.

9 август – Созопол, Летен Театър, 21:00 ч.

12 август – Пловдив, Античен театър, 21:00 ч.

17 август – Стара Загора, Летен театър, 21:00 ч.

4 септември – Добрич, Летен театър, 20:00 ч.

18 септември - Враца, Драматичен театър, 20:00 ч.

20 септември – Хасково, зала “Дружба”, 20:00 ч.

26 ноември – Русе, “ОЗК Арена Русе”, 20:00 ч.

28 ноември – Варна, ДКС, 20:00 ч.

15 декември – София, НДК, 20:00 ч.

16 декември – София, НДК, 20:00 ч.

 

БИЛЕТИ: КУПИ БИЛЕТИ БГ - https://www.kupibileti.bg/

 

Може да закупите билет за всеки от концертите от ТУРНЕ 2023 с опция ЕЛЕКТРОНЕН БИЛЕТ и възможност за принтиране на всеки принтер.

 

ЕПИЦЕНТЪР е медиен партньор на Национално турне 2023 на Лили Иванова.

 

">

 

">

 

">Божествено изпълнение на "Камино" - Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

С аплодисменти и на крака благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха, когато прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“
ГЕРБ
Илия Лазаров СДС

От категорията

Вежди Рашидов представи изложбата си "Японска вишна"

Снимка: БТА-Snimka--BTA_1716399827.jpg

“Това, което виждам тук, е много интересно, може би дори и уникално”, каза ...

22 май 2024 | 20:43

Министър Тодоров връчва на изявени творци и артисти отличието "Златен век" в навечерието на 24 май

Министър Тодоров връчва на изявени творци и артисти отличието "Златен век" в навечерието на 24 май-Ministar-Todorov-vrachva-na-izyaveni-tvortsi-i-artisti-otlichieto--Zlaten-vek--v-navecherieto-na-24-may_1716390609.jpg

Престижните отличия на Министерството на културата ще получат над 80 творци и ...

22 май 2024 | 18:08

Мария Бакалова ликува! Повече от 10 минути аплаузи след премиерата на "Стажантът" в Кан

Повече от 10 минути аплаузи след премиерата на "Стажантът" в Кан
Снимка БТА-Poveche-ot-10-minuti-aplauzi-sled-premierata-na--Stazhantat--v-Kan-Snimka-BTA_1716377587.jpg

В лентата взема участие българската актриса Мария Бакалова. Тя играе Ивана ...

22 май 2024 | 14:21

Джени Ерпенбек е първата германска писателка, спечелила международната награда „Букър“

Джени Ерпенбек и Михаел Хофман
Снимка БТА-Dzheni-Erpenbek-i-Mihael-Hofman-Snimka-BTA_1716390347.jpg

„Кайрос“ победи петима други финалисти, избрани измежду 149 изпратени романа. ...

22 май 2024 | 17:53

Най-важното

Така работим ние - ЗАЕДНО С ХОРАТА, в името на една по-добра България и Европа!, заявиха те

Делян Пеевски и Йордан Цонев осигуриха 800 000 лв за джамията Ибрахим паша в Разград

Делян Пеевски и Йордан Цонев осигуриха 800 000 лв за джамията Ибрахим паша в Разград-Delyan-Peevski-i-Yordan-Tsonev-osiguriha-800-000-lv-za-dzhamiyata-Ibrahim-pasha-v-Razgrad_1716457031.jpg

Подкрепата за вероизповеданията и религиозните храмове - паметници на културата ...

23 май 2024 | 12:22

Президентът ще разговаря и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин

Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Румен Радев на аудиенция при папа Франциск-Radev-shte-se-sreshtne-otnovo-s-papa-Frantsisk_1715942813.jpg

След аудиенцията в базиликата „Сан Клементе“, където светите братя Кирил и ...

23 май 2024 | 08:14

Димитър Главчев даде на ДАНС спирането на последния лифт

Извънредно заседание на Столичния съвет! На фокус - лифтовете и движението по "Патриарха"

Извънредно заседание на Столичния съвет! На фокус - лифтовете и движението по "Патриарха"-Snimka--BTA_1711647308.jpg

Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк ...

23 май 2024 | 08:29

Ще бъде изложен за сбогуване в енорийската църква "Свети Августин"

След 76 години: Ковчегът на Фердинанд поема към България в понеделник

Цар Фердинанд -1537534543.jpg

След смъртта му Фердинанд е поставен в т. нар. пътуващ ковчег, защото ...

23 май 2024 | 08:39

И.ф. главен прокурор е на работна визита в САЩ по покана на Департамента по правосъдие

Шефът на ФБР награди Сарафов за принос в борбата срещу трансграничната организирана престъпност

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов-Glaven-prokuror-Sarafov-izprati-do-ministara-na-pravosadieto-stanovishte-ot-imeto-na-Prokuraturata_1713514827.png

Постигната е договореност в офиса на ФБР в София да бъде изпратено аташе, чийто ...

23 май 2024 | 09:05

Устройството очевидно е вътре в стаята в старата ни партийна централа, която вече не ползваме

Андрей Цеков от ПП-ДБ потвърди за скандалните записи: Правени са в старата ни партийна централа

Андрей Цеков от ПП-ДБ потвърди за скандалните записи: Правени са в старата ни партийна централа-Tsekov--Sredstvata-za-sanirane-nyama-da-stignat-za-vsichki-kandidatstvashti_1705224303.jpg

Една политическа кампания се случва чрез пари от субсидии и от дарения. Аз ...

23 май 2024 | 09:49

Христо Иванов довърши картината с думите, че Пеевски никога няма да се освободи от санкциите

Как се влиза в "Магнитски" по български - чрез доноси. Кирил Петков и Христо Иванов ги уреждат

Как се влиза в "Магнитски" по български - чрез доноси. Кирил Петков и Христо Иванов ги уреждат-Kak-se-vliza-v--Magnitski--po-balgarski---chrez-donosi--Kiril-Petkov-i-Hristo-Ivanov-gi-urezhdat_1716448537.jpg

Неудобните за ПП и ДБ и олигархичният им създател и покровител Иво Прокопиев ...

23 май 2024 | 10:14

Скандалът КЕШ, който застигна “Продължаваме промяната”, не трябва да ни изненадва

Валерия Велева: Вонята под юргана. Въпросът е да има кеш!

Валерия Велева: Вонята под юргана на Промяната. Въпросът е да има кеш.-1638786584.jpg

Проблемът е, че Киро, Асен и Лена бяха натресени като отрицание на порочните ...

22 май 2024 | 13:11

По-лоша предизборна кампания не помня, лидерите се държат като племенни вождове, заяви Димитър Аврамов

Христо Панчугов: ПП си признаха за записите, а на обществото не му прави никакво впечатление
(Видео)

Кадър: бТВ-Kadar--bTV_1716395462.jpg

"ПП-ДБ направиха голяма грешка. Те влязоха във властта, консумираха я, и ...

22 май 2024 | 19:30