Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк посрещна Лили Иванова

Поп примата ще пее в залата с най-добра акустика в цяла Европа - "Флаже"

Лили Иванова пристигна в Брюксел, посрещнаха я евродепутатът Илхан Кючюк и комисарят Илияна Иванова

25439 | 5 март 2024 | 22:00

Голямото културно събитие е под патронажа на евродепутата от ДПС/ Обнови Европа Илхан Кючюк

Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк посрещна Лили Иванова-Evrodeputatat-i-sapredsedatel-na-ALDE-Ilhan-Kyuchyuk-posreshtna-Lili-Ivanova_1709675096.jpgЕвродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, българският комисар Илияна Иванова и поп примата Лили Иванова-Evrodeputatat-i-sapredsedatel-na-ALDE-Ilhan-Kyuchyuk--balgarskiyat-komisar-Iliyana-Ivanova-i-pop-primata-Lili-Ivanova_1709674904.jpgЕвродепутатът и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк, българския комисар Илияна Иванова, посланик Румен Александъров, постоянен представител на България в ЕС и Пламен Бончев, посланик на България в Белгия-Sn-Ekip-Lili-Ivanova_1709674741.jpgЕвродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк посрещна Лили Иванова-Sn-Ekip-Lili-Ivanova_1709674699.jpgСн. Екип Лили Иванова-Sn--Ekip-Lili-Ivanova_1709672520.jpg

Лили Иванова пристигна в Брюксел. Примата бе официално посрещната на летище "Завентем" от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк, българския комисар Илияна Иванова, посланик Румен Александъров, постоянен представител на България в ЕС и Пламен Бончев, посланик на България в Белгия.

 

Голямата изпълнителка ще пее в залата с най-добра акустика в цяла Европа - "Флаже".

Концертът по покана на евродепутатът и съоредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, е насрочен за сряда, 6 март, а билетите вече са напълно изчерпани.

 

Посланици на европейски страни, на Турция и на Азербайджан, на Събрия и Македония, на Косово и Черна гора, на Казахсан и Узбекистан, евродепутати, гости от Франция и Германия, приятели от САЩ, както и кметът на Брюксел ще бъдат сред публиката на най-голямото име в българската поп музика.

 

Домакините от "Flagey" очакват с нетърпение Лили Иванова, която ще зарадва почитателите си с бутиков концерт на живо с песни от богатия й репертоар, поднесени в нови аранжименти, дело на Ангел Дюлгеров.

Голямото културно събитие е под патронажа на евродепутата от ДПС/ Обнови Европа Илхан Кючюк.

 "Смятам, че Лили Иванова е България. Там, където е нейното име, е името на България. Така съм го възприемал винаги. Искам да направя възможното за този концерт да чуят повече хора - да бъде отразен от международните медии, да дойдат посланици, да дойдат хора, които ценят културата и изкуството, изобщо, да видят, да чуят и да се поклонят пред огромния талант на Лили Иванова", казва с вдъхновение Илхан Кючюк.


На 6 март почитателите на примата на българската музика ще чуят хитовете: "Щурче", "Панаири", "Детелини", "Ветрове", "Камино", Камино", "Невероятно", "Искам те", "Преупреждение", "Присъда", както и най-новата ѝ песен "Два белега".

На сцената до Лили Иванова ще бъдат нейните музиканти от LI ORCHESTRA".

 

Нетърпелива е и самата Лили, която с огромно вълнение изживява всяка среща с публиката си - било то в най-малкия български град или в столицата на Европа.

 

На 7 март Лили Иванова ще бъде приета в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад Гран плас.

 

Ето какво още разказа Илхан Кючук за БТА:

 

Днес в Брюксел предстои концерт на Лили Иванова, който се случва под Вашия патронаж и по Ваша инициатива. Колко гости се очаква да посетят концерта и какъв е интересът от страна на чуждестранната публика?

 

- Огромен е интересът от страна на българската общност, залата буквално ще бъде препълнена. Огромен е интересът и от страна на международната общност. Дипломати и политици ще бъдат на това място, където ще се преклонят пред таланта на Лили Иванова. Такава ми е била идеята от самото начало – колкото е възможно повече хора да чуят Лили Иванова. Както винаги съм казвал, там където е Лили, е и България. И обратното – там, където е България, е Лили Иванова.

 

Концертът ще бъде в брюкселската зала „Флаже“. Каква символика носи мястото на срещата ѝ с публиката?

 

- Това е място, на което са изнасяли концерти големи имена като Едип Пиаф и много други, разбира се. И не на последно място това е място, където до съвсем скоро се е подвизавала белгийската Национална телевизия и белгийското Национално радио. Има страхотна акустика. Разположението на самата зала „Флаже“ е на много централно място в  Брюксел.

Какво е Вашето лично послание, което искате да отправите към българите в Белгия с концерта на Лили Иванова и какво означава творчеството на певицата лично за Вас?

 

- Вече го казах – там където е Лили Иванова, там е и България. Това не е пресилено. Тя е постигнала толкова много и хора като нея трябва да бъдат включвани във външнополитическата дейност на България. Защото културната дипломация определено доказа своята ефективност. А, когато има възможност повече хора да я видят, това определено променя облика спрямо България.

Всъщност Лили Иванова ще бъде посрещната от мен, комисаря на България Илиана Иванова и двамата български посланици – посланик Пламен Бончев и посланик Румен Александров на международното летище в Белгия. Това е един от интересните детайли. Другото, което е интересно – наистина огромно е желанието за присъствие на концерта от страна на българската общност, всички организации се ангажираха много активно в промотирането на дейността. С каквото могат, с медийна популяризация, разлепяне на афиши, организиране на инициативи, свързани с това, че Лили Иванова ще идва в Брюксел. Заедно с това международната общност ще бъде силно представена. Всички посланици от Балканите, от Централна Азия, държави като Узбекистан, Казахстан, Азербайджан, също ще бъдат представени на ниво посланици. Впечатли ме фактът, че повечето от тези хора знаеха за Лили Иванова. Тя е била там, имала е концерти, присъствала е, така че тя е добре позната като глас, като присъствие, като голямо име, което се свързва с България.

На следващия ден фактически тя ще получи голямо признание от голямата община на Белгия. Ще бъде удостоена с награда, ще има специален прием в нейна чест от белгийските власти. Лично кметът ще я посрещне.

 

 


От категорията

Диана Димитрова за Вергов: Тормозеше дъщеря си, вкъщи я наричаха „дебела“, тя ми плачеше по телефона

Освен професионални и приятелски отношения с Вергов, имах и интимни отношения с него, казва актрисата-Osven-profesionalni-i-priyatelski-otnosheniya-s-Vergov--imah-i-intimni-otnosheniya-s-nego--kazva-aktrisata_1720588157.jpg

Вечерта преди побоя, който Вергов ми причини, той ми се обади и ме заплаши, че ...

10 юли 2024 | 08:06

Местят статуята на Хермес от Хераклея Синтика в музея в Петрич

Местят статуята на Хермес от Хераклея Синтика в музея в Петрич. Снимка БТА-Mestyat-statuyata-na-Hermes-ot-Herakleya-Sintika-v-muzeya-v-Petrich--Snimka-BTA_1720431176.png

В Клоака Максима – големия канал, където бе открита статуята, микроклиматът не ...

8 юли 2024 | 12:30

Финалистът на Наградата за кино 355 Антоний Христов - за котките и хората в новия си филм
(Видео)

Финалистът на Наградата за кино 355 Антоний Христов - за котките и хората в новия си филм -Finalistat-na-Nagradata-za-kino-355-Antoniy-Hristov---za-kotkite-i-horata-v-noviya-si-film-_1720891275.jpg

“Котките нямат корени” е продуциран от Деси Тенекеджиева, която работи за втори ...

13 юли 2024 | 20:19

Варна за Лили Иванова: Концертът беше истинска магия - твоята магия! Това го можеш само Ти!

Варна за Лили Иванова: Концертът беше истинска магия - твоята магия! Това го можеш само Ти!-Varna-za-Lili-Ivanova--Kontsertat-beshe-istinska-magiya---tvoyata-magiya--Tova-go-mozhesh-samo-Ti-_1720184718.png

"За мен и за целия екип е невероятно щастие да бъдем във вашия прекрасен ...

5 юли 2024 | 12:13

НАЙ-ВАЖНОТО

Хеликоптери и алпинисти участват в гасенето на огъня

Премиерът Димитър Главчев и министър Калин Стоянов на пожара на Беклемето: Ситуацията е много сложна
(Видео)

Два хеликоптера гасят на Беклемето, два - край Воден, заявиха премиерът Димитър Главчев и министър Калин Стоянов
Снимка БНР-Dva-helikoptera-gasyat-na-Beklemeto--dva---kray-Voden--zayaviha-premierat-Dimitar-Glavchev-i-ministar-Kalin-Stoyanov-Snimka-BNR_1721473803.jpg

Огънят се разпростира на територия от 1000 декара и ще се гаси с помощта на ...

20 юли 2024 | 11:21

!Къде е превенцията срещу човешката глупост?И 300 кугари да извадим, малко ще са, каза Борисов за пожарите

Борисов: За нас тези избори трябва да са последни, защото ще дойде по-лошо!
(Видео)

Ние не сме самохвалци, ние не сме самонадеяни, ние сме ГЕРБ - тези, които вършат работа, заяви Бойко Борисов-Nie-ne-sme-samohvaltsi--nie-ne-sme-samonadeyani--nie-sme-GERB---tezi--koito-varshat-rabota--zayavi-Boyko-Borisov_1721461143.jpg

Борисов се обърна към политиците с призив: Не минавайте червените линии! А на ...

20 юли 2024 | 09:40

Президентът е в засегнатите от огъня райони

Радев в Болярово за пожарите: В момента е време за действия, а не за анализи и доклади
(Видео)

Радев в Болярово: На дневен ред е справянето с природните бедствия, с политическите - после-Radev-v-Bolyarovo--Na-dneven-red-e-spravyaneto-s-prirodnite-bedstviya--s-politicheskite---posle_1721456956.jpg

Държавният глава алармира, че армията се "обезлюдява с аварийни ...

20 юли 2024 | 09:28

Политическата нестабилност е най-сериозният проблем за България, отиваме на избори, посочи депутатът от ПП-ДБ

Атанас Атанасов: Радев отишъл в Болярово да се снима, това е популизъм! С какво помогна?

Атанас Атанасов: Радев отишъл в Болярово да се снима, това е популизъм! С какво помогна?-Atanas-Atanasov--Ot-esenta-sam-gotov---imam-kachestva-da-bada-predsedatel-na-parlamenta_1704904557.jpg

Според лидера на ДСБ президентът е трябвало да свика КСНС за пожарите и да се ...

20 юли 2024 | 11:21

Щетите тепърва ще бъдат оценявани, посочи главен комисар Александър Джартов

Шефът на пожарната: Във Воден почти всички фронтове са локализирани. Такъв пожар не съм виждал

Щетите тепърва ще бъдат оценявани, посочи главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Shtetite-teparva-shte-badat-otsenyavani--posochi-glaven-komisar-Aleksandar-Dzhartov--direktor-na-Glavna-direktsiya--Pozharna-bezopasnost-i-zashtita-na-naselenieto-_1721457936.jpg

По предварителни данни площта на пожара около с. Воден е 72 000 декара

20 юли 2024 | 09:42

ДПС и Делян Пеевски винаги ще бъдем при реалните проблеми на хората, обяви Анастасов

Делян Пеевски дари две мобилни къщи за самотно живеещи мъж и жена след огнената стихия във Воден

Делян Пеевски дари две мобилни къщи за самотно живеещи мъж и възрастна жена след огнената стихия във Воден-Delyan-Peevski-dari-dve-mobilni-kashti-za-samotno-zhiveeshti-mazh-i-vazrastna-zhena-sled-ognenata-stihiya-vav_1721412132.jpg

Къщите ще бъдат монтирани още тази вечер, ще бъдат вързани към ток и вода за ...

19 юли 2024 | 20:53

България затъва в политическа криза и нови избори изглеждат неизбежни наесен

Radio France за ситуацията у нас: Борисов - незаобиколим, ПП-ДБ летят надолу, Радев дебне в засада

Radio France за ситуацията у нас: Борисов - незаобиколим, ПП-ДБ летят надолу, Радев дебне в засада-Radio-France-za-situatsiyata-u-nas--Borisov---nezaobikolim--PP-DB-letyat-nadolu--Radev-debne-v-zasada_1721476274.jpg

Изборите през юни бяха белязани от ръст на силите, благосклонни към Кремъл - ...

20 юли 2024 | 14:21

Архивът на ДПС, за който Чакъров обави, че липсва, бил изнесен от Касим Дал при скарването му с Доган

Скандалът в ДПС! Чакъров – със суперлуксозен кабинет в централата, Доган – с уникална баня

Нациолна конференция на ДПС - избърът на новото ръководство-Natsiolna-konferentsiya-na-DPS---izbarat-na-novoto-rakovodstvo_1721469031.jpg

Решението да започнат обновителни строителни дейности в сградата на ...

20 юли 2024 | 12:19

Част от структурите ще отидат в Росенец, за да запознаят Ахмед Доган с решенията си

Младежкото ДПС се събра на среща в Бургас, застават зад Ахмед Доган

Джевдет Чакъров на срещата на Младежкото ДПС
Снимка Кадър БНТ-Dzhevdet-Chakarov-na-sreshtata-na-Mladezhkoto-DPS-Snimka-Kadar-BNT_1721471697.jpg

За нас Доган е лидерът на партията, никога не е имало съмнения каква позиция да ...

20 юли 2024 | 13:13