Хасан Азис в дълбок поклон пред Лили Иванова в Кърджали

С капацитет от над 4000 места концертът в гр. Кърджали ще бъде с най-многобройната публика от ТУРНЕ 2023

Кметът на Кърджали и управниците на всички общини в района на първия ред на концерта на Лили Иванова

25272 | 13 септ. 2023 | 20:27

Хиляди по трибуните, а голямата певица ще си тръгне от Кърджали със своя лик. Кметът Хасан Азис подари на примата уникален портрет, направен върху дърво

Хасан Азис в дълбок поклон пред Лили Иванова в Кърджали-Hasan-Azis-v-dalbok-poklon-pred-Lili-Ivanova-v-Kardzhali_1694693612.jpgПримата излезе няколко пъти на бис, а след това получи подарък от името на седемте кмета от региона - картина с нейния лик, връчена й от кмета на Кърджали. д-р инж. Хасан Азис. 

 -Primata-izleze-nyakolko-pati-na-bis--a-sled-tova-poluchi-podarak-ot-imeto-na-sedemte-kmeta-ot-regiona---kartina-s-neyniya-lik--vrachena-y-ot-kmeta-na-Kardzhali-dots--d-r-Hasan-Azis----_1694695584.jpgКметът на Кърджали и управниците на всички общини в района на първия ред на концерта на Лили Иванова-Lili-Ivanova-na-Arena--Spartak--v-Kardzhali_1694693907.jpgЛили Иванова на Арена "Спартак" в Кърджали-Lili-Ivanova-na-Arena--Spartak--v-Kardzhali_1694693886.jpgЛили Иванова и Хасан Азис на Арена "Спартак" в Кърджали-Lili-Ivanova-na-Arena--Spartak--v-Kardzhali_1694693659.jpgЛили Иванова на Арена "Спартак" в Кърджали-Lili-Ivanova-na-Arena--Spartak--v-Kardzhali_1694693642.jpgЛили Иванова на Арена "Спартак" в Кърджали-Lili-Ivanova-na-Arena--Spartak--v-Kardzhali_1694693552.jpgЛили Иванова на Арена "Спартак" в Кърджали-Lili-Ivanova-na-Arena--Spartak--v-Kardzhali_1694693535.jpgКметът на Кърджали и управниците на всички общини в района на първия ред на концерта на Лили Иванова-Kmetat-na-Kardzhali-i-upravnitsite-na-vsichki-obshtini-v-rayona-na-parviya-red-na-kontserta-na-Lili-Ivanova_1694633796.pngКметът на Кърджали и управниците на всички общини в района на първия ред на концерта на Лили Иванова-Kmetat-na-Kardzhali-i-upravnitsite-na-vsichki-obshtini-v-rayona-na-parviya-red-na-kontserta-na-Lili-Ivanova_1694633779.jpgСн. Родопи 24-Sn--Rodopi-24_1694633258.jpgСн. Родопи 24-Sn--Rodopi-24_1694626947.jpgРепетиции на Лили Иванова-Kmetat-na-Kardzhali-i-upravnitsite-na-vsichki-obshtini-v-rayona-na-parviya-red-na-kontserta-na-Lili-Ivanova_1694626517.pngЛили Иванова в Кърджали-Lili-Ivanova-v-Kardzhali_1694626068.jpg

Лили завладя и Кърджали!

 

Хиляди присъстваха на концерта на примата в родопския град. 

На първия ред в реновираната специално за събитието спортна Арена "Спартак" бяха кметът д-р инж. Хасан Азис и градоначалниците на всички общини в района.

 

Концертът беше специално включен по настояване на Хасан Азис в програмата на Национално турне 2023, в което 14 български града отварят сцените си за 16 концерта на легендата на българската популярна песен. 


С капацитет от над 4000 места концертът в гр. Кърджали е с най-многобройната публика от ТУРНЕ 2023 на Лили Иванова!  А присъствието на осеммесечната Нехир бе показателно, че има непреходни изпълнители, за чието творчество няма възраст. 

 

Заради изявата й специално обновен е стадионът в града.

В продължение на дни през лятото работници от общината трескаво почистваха сцената и местата за публика. Подмениха се седалки, поднови се елекрическата инсталация. И арена „Спартак“ отвори врати за първи път след повече от 10 години, в които не е функционирала.

 

"Искам да благодаря за тази невероятна покана и за това удоволствие, което изпитах не само аз, но и всички мои колеги на сцената. Ние го правим това с цялото си сърце и удоволствие за вас. Мога да ви обещая, а аз като обещая знам, че обещавам и изпълнявам. Винаги, когато ни поканите, за следващата година и когато желаете, ние ще се отзовем на тази любезна покана".  С тези думи Примата на българската поп музика се обърна към кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, по чиято покана Лили Иванова бе в родопския град.

 

"Арена „Спартак“ е напълно почистена, осветлението е подменено с ново и по-модерно, а съоръжението ще е напълно готово до 13 септември, когато е планиран концертът на Лили Иванова", обяви кметът Хасан Азис дни преди големия концерт.

 

Сред изпълненията на Лили Иванова тази вечер прозвучаха както добре известни и емблематични парчета като „Панаири“ и „Камино“, така и по-нови. Очаквано публиката бе на крака и пя заедно с Примата, но неочаквано и съвсем спонтанно тя слезе от сцената и прегърна кмета доц. д-р Хасан Азис. Лили Иванова отново показа и своето уважение към публиката.

Показа и професионализъм, и когато микрофонът ѝ спря тя не се притесни, а само изкоментира: „Пълни сме с фалшиви неща в държавата – микрофонът спря, батериите фалшиви, добре, че ние тук сме истински“.

 

Примата излезе няколко пъти на бис, а след това получи подарък от името на седемте кмета от региона - картина с нейния лик, връчена й от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. 

 

На сцената на Арена „Спартак“ с Лили Иванова излязоха и музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка и аранжимент, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов-Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов-Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – звук и осветление, и Николай Недеков – организация и връзки с обществеността. 

 

Арената е култов обект в град Кърджали, с който се свързват интересни спортни и културни събития през годините. Построена е с доброволния труд и даренията на местните жители в далечната 1954 година като амфитеатър с близо 4 000 места. Площта й е 7 450 кв. м., с масивна постройка – подиум на един етаж от 45 кв. м. 

 

Кръстена е на гладиатор, който разклаща основите на Римската империя, вдигайки най-голямото въстание, пише "Родопи 24".

"Спартак е от нашия край", шегуват се често кърджалии. Но тази вечер арената бе разтърсена от един глас. Лили Иванова прати кърджалийци в друг свят, понесен от мелодията на хитовете й.

 

Хиляди аплодираха примата на българската музика, която в продължение на два часа им подари лично своите най-големи песни  и… част от сърцето си.

 

„Уникален концерт!“, казваха напускащите Арена „Спартак“ кърджалийци след спектакъла на Лили Иванова.

 

Хиляди по трибуните, а голямата певица ще си тръгне от Кърджали със своя лик. Кметът Хасан Азис подари на примата уникален портрет, направен върху дърво.

 

Това далеч не е първи концерт на Лили в града. Миналата година през ноември Лили Иванова изпълни с емоции залата на театъра в Кърджали. Сред присъстващите в публиката имаше представители на няколко поколения, които пяха заедно с нея.

Заради огромния интерес към творчеството й тази година от общината решиха да предоставят на певицата сцената на голямата Арена, а кметът лично отправи поканата.

 

Концертът на Лили Иванова на Арена „Спартак“ в Кърджали е част от националното ѝ турне. То започна на 10 май в Благоевград и включва 16 концерта в 14 града в страната. Следващите концерти са във Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.  На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК. 

 

">

 

">

 

">

 

 

">


От категорията

Лили Иванова подлуди Плевен с нова рокля! Публиката: Като жива кукла е!

Концерт на Лили Иванова в Плевен-Kontsert-na-Lili-Ivanova-v-Pleven_1695888544.jpg

Примата потопи публиката в Плевен в океан от обич. А сцената на Летен театър ...

28 септ. 2023 | 11:08

Хасково за Лили Иванова: Тя е Планета! Запее ли, пренася публиката в свят от светлина!

Лили Иванова в Хасково-Lili-Ivanova-v-Haskovo_1695288156.png

Поп примата вдигна на крака публиката в спортната зала "Дружба", ...

21 септ. 2023 | 12:08

Валерия Велева: За Лили Иванова ... за фалшивите и истинските неща

Валерия Велева: За Лили Иванова.. за фалшивите и истинските неща-1638786584.jpg

Лили усети това специално отношение към нея. Тя е особено чувствителна, когато ...

16 септ. 2023 | 01:12

Жерар Депардийо разпродава колекцията си от произведения на изкуството

Жерар Депардийо разпродава колекцията си от произведения на изкуството  -1598858266.jpg

Участниците в търга ще могат да наддават за скулптури на Огюст Роден - ...

26 септ. 2023 | 13:32

Най-важното

Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа, заявиха те

Денков след среща с Илиана Иванова: Новата цел за влизане в Шенген е декември месец

Денков и Илиана Иванова: Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа
Сн. БТА-Denkov-i-Iliana-Ivanova--Shte-rabotim--za-da-predstavlyavame-dostoyno-balgarskiya-interes-v-Evropa-Sn--BTA_1695886581.jpg

По думите на Денков, България има специфична слабост - липсата на закон, който ...

28 септ. 2023 | 10:35

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров

Експерт: Планираната реформа на ЕС обрича България да бъде треторазрядна страна членка

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров-Proektat--Evropa-na-nyakolko-skorosti--e-v-hod--iztakva-yuristat-Veselin-Kirov_1695904843.jpg

Сред основните промени, предлагани от германо-френски бюрократи, са намаляване ...

28 септ. 2023 | 15:40

Всичко по тези теми ще минава през парламента, категоричен бе той

Пеевски:Най-важно е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете
(Видео)

Делян Пеевски: За ДПС най-важното е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете Снимка: ДПС-Delyan-Peevski--Za-DPS-nay-vazhnoto-e-problemite-na-horata-da-se-reshat--Predlagame-komisiya-za-kontrol-na-evrofondovete-Snimka--DPS_1695888344.jpg

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера. Твърди се, че ...

28 септ. 2023 | 09:43

Опозицията забрави вчера, че когато те управляваха и имаха министри, ние бяхме на първо място по даване на оръжия за Украйна

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки
(Видео)

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки-Borisov---Nad-20-nominatsii-imam-na-kandidati-za-kmetove-na-Sofiya_1695203962.jpg

Това, което сме се разбрали, е при ротацията в управлението да правим оценка на ...

28 септ. 2023 | 10:53

Ето документите, доказващи, че ПП закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си

"Промяната" закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си--Promyanata--zakriva-vaglishtnite-tsentrali--za-da-oblagodetelstva-sponsorite-si_1695892508.jpg

В тях личи, че на мястото на "Мариците" се предвиждат паркове за ...

28 септ. 2023 | 12:14

Одобряване на Териториалните планове е предвидено за петък на заседание на МС

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести. Кадър БНР-Gnevni-minyori-i-energetitsi-izgoniha-zamestnik-ministar-ot-Radnevo--Zaplashiha-s-novi-protesti_1695907158.png

Приемането на Териториалните планове за справедлив преход да се отложи поне с ...

28 септ. 2023 | 16:08

Дори действащи премиери и президенти в последните 20 години не са си позволявали такова поведение

Васил Терзиев се разходи в нюзрума на БТВ. А какво мисли за това ръководството на “bTV Media Group"?

Васил Терзиев, пиарът му заедно с Канна Рачева и Светльо Иванов в нюзрума на БТВ-Vasil-Terziev--piarat-mu-zaedno-s-Kanna-Racheva-i-Svetlyo-Ivanov-v-nyuzruma-na-BTV_1695882023.jpg

„Терзиев се държеше сякаш се намира сред свои подчинени в „Телерик“, ...

28 септ. 2023 | 09:11

Партньорите вече знаят - за да мине нещо в парламента, трябва да получи санкция от ДПС

Валерия Велева: А защо Пеевски?

Валерия Велева-1638786584.jpg

Изведнъж всички видяха качествата му на парламентьор, на парламентарист, на ...

28 септ. 2023 | 08:13

Дискусия „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“ търси решения за бъдещето

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки-1659254331.jpg

У нас вече има 167 напълно пусти населени места, а 592 са с един или двама ...

28 септ. 2023 | 15:51