Линда Петкова - най-лошо облечената дама в делегацията в Рим и на приема за 24 май в София

Канадката бе най-зле облечената дама в българската делегация в Рим (Снимки)

Линда Петкова - неподходящо облечена както в Рим, така и на приема за 24 май в София

425123 | 25 май 2022 | 14:19

На приемът по случай 24 май, даван от президента се отличаваха три дами. Десислава бе елегантна в модел без ръкави. Йотова обаче изглеждаше доста странно в трипластова рокля от шифон и дантела. Линда бе със сако с 3/4 ръкави и пола

Линда Петкова - най-лошо облечената дама в делегацията в Рим и на приема за 24 май в София
-1653478456.pngЛинда носеше обувки тип балеринки в Рим. С тях беше и на Великденската литургия в Царево-1653475706.pngКирил и Линда Петкови при папата
-1653471552.jpgРадев и Петков придружени от съпругите си на приема за 24 май
-1653470665.jpgРадев и Петков придружени от съпругите си на приема за 24 май
-1653470579.jpgРадев и Петков придружени от съпругите си на приема за 24 май-1653470543.jpgБългарската делегация пред бюст-паметника на знаменития български хайдутин и революционер Капитан Петко войвода-1653470379.jpgЛинда Петкова пред бюст-паметника на знаменития български хайдутин и революционер Капитан Петко войвода-1653470370.jpgКирил и Линда Петкови се поклониха пред мощите на св. Кирил, присъства на литургия в базиликата "Сан Клементе"
-1653470323.jpgКирил и Линда Петкови при папата-1653470295.jpgКирил и Линда Петкови се поклониха пред мощите на св. Кирил, присъства на литургия в базиликата "Сан Клементе"
-1653470284.jpgКирил и Линда Петкови при папата-1653470273.jpgКирил и Линда Петкови се поклониха пред мощите на св. Кирил, присъства на литургия в базиликата "Сан Клементе"
-1653470254.jpgКирил и Линда Петкови се поклониха пред мощите на св. Кирил, присъства на литургия в базиликата "Сан Клементе"
-1653470247.jpgКирил и Линда Петкови се поклониха пред мощите на св. Кирил, присъства на литургия в базиликата "Сан Клементе"-1653470238.jpgПремиерът Петков и ръководената от него българска делегация в Рим-1653470205.jpgРоклята на Линда от Рим-1653470054.png

Българска делегация начело с премиера Кирил Петков бе на двудневно посещение в Италия и Ватикана по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Визитата е традиционна и се провежда ежегодно в дните, около светлия празник.

 

Тазгодишното посещение в Рим и Ватикана бе първото за Кирил Петков като министър-председател и първото официално задгранично пътуване на съпругата му Линда в качеството й на съпруга на премиера. По този повод ще разгледаме визуалната култура и стил на канадката - какво избра да облече, съобрази ли се с протоколните норми и представи ли достойно страната ни.

 

В деня на пристигането си в Рим премиерът Петков и водената от него делегация поднесе венец на бюст-паметника на знаменития български хайдутин и революционер Капитан Петко войвода. На снимковия материал, разпространен от правителствената пресслужба, се вижда, че визията на Линда Петкова видимо се различава от тази на околните - вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, министърът на външните работи - Теодора Генчовска и господата, част от делегацията - министърът на образованието и науката Николай Денков, както и представители на Светия синод и на католическата църква в България. 

 

Всички изброени представители на силния пол са облечени по протокол - с тъмни костюми, колосани ризи, вратовръзки, спретнати панталони. Дамата - Калина Константинова, също е с отлична визия: тъмносин костюм със сако и пола, черни обувки на ток. Единствено косата й не е прибрана, което би показало повече внимание към детайла, елегантност и дипломатичност.

 

Визията на министъра на външните работи Теодора Генчовска е с обратен знак - първият ни дипломат не се е съобразил с нормите и е подбрал светъл, доста обемен панталон, с няколко номера по-голямо сако с моряшки мотиви и бежови ниски обувки с връзки, което говори за пълно несъобразяване на Генчовска с поста, който заема и правилата, който трябва да съблюдава като лице на България пред света. 

 

За съжаление, най-лошо обелчената дама от българската делегация бе съпругата на премиера Линда. Премиершата бе с рокля, завършваща с шарени дипли, тип "фуста", обагрени в зеленикави цветя и с яке, не сако, а яке със  златист цип. Линда бе изхвърлила и задължителния чорапогащник за подобни поводи. Беше с обувки тип "балеринки" с лепки - същите, с който беше и на тържествената Великденска литургия в Царево. Съпругата на българския премиер бе небрежна както по отношение на облеклото си, така и на прическата - отново бе със свободно пусната коса с неподрязани краища. Стойката ѝ пък е пълно противоречие с протокола за дама, съпруга на държавник.

Цялостната визия на премиершата говори както за незнание на правилата, несъобразяване с основни норми и неглижиране на обществената ѝ роля като съпругата на министър-председателя, така и за липса на вътрешно усещане за това как да се представя в обществото, което всеки човек трябва да  носи в себе си.

 

Хубавото е, че Линда все пак се е поинтересувала как се ходи при папата, тъй като за подобна среща следването на протоколните норми е абсолютно изискване - жените трябва да носят черна рокля под коляното, без деколте, с дълги ръкави и черен воал на главата. Премиершата явно се бе запознала с това правило и бе облечена в черна рокля с дължина под коляното, с черен чорапогащник, носеше черен воал на главата и черни обувки на ток, които обаче бързо смени с любимите си пантофки, минути след като излезе от Ватикана. Вероятно причината за честото носене на ниски обувки от страна на премиершата е, че има ревматологичен проблем, но дали е така или просто балеринките са по-удобни за нея - можем само да гадаем.

 

Часове след кацането си на българска земя Кирил и Линда Петкови присъстваха на тържествения прием по случай 24 май, даван в Националния исторически музей в Бояна от държавния глава Румен Радев. На събитието набиваха на очи трите първи дами в държавата - съпругата на президента Десислава Радева, вицепрезидентът Илияна Йотова и половинката на премиера Линда Петкова.

 

И трите бяха подбрали различни вариации на класическата черна рокля. Десислава бе изключително елегантна в модел с дължина под коляното без ръкави и набран детайл в областта на деколтето.

Илияна Йотова обаче изглеждаше доста странно за фигурата ѝ в трипластова рокля от шифон с наметало и дантела в краищата - нещо нетипично за вицепрезидента, която досега е демонстрирала добър стил на обличане. Интересното е, че случайно или не и Радева, и Йотова бяха заложили на червени/розови обувки на нисък ток, които се открояваха като цветен елемент в иначе строгата им визия. 

 

И на приема за 24 май Линда Петкова не изневери на себе си - отново бе най-зле облечената дама, въпреки че се бе опитала да влезе в крак с протокола. Тя носеше тъмен костюм от две части - сако с необичайните за събитието 3/4 ръкав, пола под коляното, бяла блуза с декоратични цветя, чийто ръкави се подаваха и под тези на сакото - нещо, което отново принизяваше визията ѝ. Подобно облекло е допустимо в дипломатическия протокол за събитие през деня, но не е достатъчно елегантно за прием, даван от президента.

 

От изложеното дотук, става ясно, че Линда има доста да учи за протоколните правила на добрия стил и безупречна визия, за да изглежда като една истинска съпруга на премиер.

Нека дамата не забравя, че вече не е редови гражданин, а лице на цяла една нация и ако продължи да придружава Петков и на други официални визити, трябва да преразгледа гардероба си и отношението към външния си вид. 


От категорията

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?-1588075212.jpg

Близкото до управляващата Консервативна партия издание публикува на сайта си ...

23 юни 2022 | 14:21

Камила откровено за живота си: С Чарлз седим и четем книгите си в различни ъгли на една и съща стая

Сн. Инстаграм-1655985598.png

Наблюдавана съм отблизо толкова дълго време, че просто трябва да намериш начин ...

23 юни 2022 | 14:58

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас
(Галерия)

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас-1656049375.jpg

Конвоят от зрелищни автомобили ще финишира на 25 юни (събота) в 18,30 ч. на ...

24 юни 2022 | 08:40

Йоанна Драгнева получи песен-подарък
(Видео)

Йоанна Драгнева получи песен-подарък-1656016011.png

Новата версия на BABY е в специален ремикс на Росен Стоев

23 юни 2022 | 23:26