Необходими продукти:
тиквички - 2 бр
патладжани - 100 - 150 г
домати - 400 г
лук - 1 глава
чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
маслини - 100 г черни и зелени
магданоз - 5 - 6 стръка
черен пипер - 2 щипки
зехтин - 60 мл или олио
мащерка - 1 ч.л. или на вкус
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжанът се обелва и нарязва на шайби. Поръсва се със сол и се оставя, за да се отдели горчивият сок.
През това време се подготвят останалите зеленчуци - тиквичките се почистват и без да се белят, се нарязват на ситно.
На приблизително същите по размер парченца се режат и останалите зеленчуци заедно с вече готовия патладжан.
Зеленчуците се задушават за 15 минути в мазнината заедно със две щипки сол на умерен огън.
Добавят се мащерката, черният пипер и скълцаният магданоз.
Обезкостяват се маслините и се прибавят в ястието, а готвенето продължава още 20 минути на слаб до умерен огън.