Любен Дилов-син Кадър: БНТ

Тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече и се прехвърля в следващите

Любен Дилов-син: Политиката ни раздели със Слави Трифонов, той не е за това, с което се е захванал

7075 | 14 май 2021 | 22:09

Това, което се е случило след предишния вот, според него е осъдителна присъда от избирателите към политическия елит и тя е много тежка


Политиката разделила някогашните приятели Слави Трифонов и Любен Дилов. Това призна в предаването "Панорама" по БНТ Дилов-син. Преди години двамата заедно направиха заедно "Движение Гергьовден".

 

"Ние всъщност със Слави се разделихме заради политика. И защото след едно доста добро участие на "Гергьовден" в парламентарните избори, той изпита известна несигурност, че този процес не може да бъде управляван, и всъщност в един много добър тон решихме шоуто и политиката да се разделят", уточни Дилов-син. 

 

"Даже имахме негласно споразумение, което спазихме за известен период - аз да не се занимавам с телевизия, естествено телевизионни проекти, а той да не се занимава с политика. Така че там нямам някаква тъга или лошо чувство, напротив - винаги съм го изтъквал - аз смятам, че Слави е почтен човек и намеренията му са добри. Не смятам, че е подходящ за това, с което се е захванал, но това е друга тема", коментира още Дилов.

 

По-късно в разгорещен спор в предаването зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов му отвърна: "Напуснахме "Гергьовден", защото тръгна да правиш коалиция със СДС, затова напуснахме. И Дългият никога не е бил там, там бяхме сценаристите, има и отворено писмо".

Случи се нещо тъпо, и то е че тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече, справка - тъжната съдба на 45-ия парламент, и той направо се прехвърли в следващите, което практически изключва политическия разговор.

Това заяви бившият депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син в предаването "Панорама".

По думите му ние сме всъщност постоянно в предизборна кампания, а в такава рядко се води разговор, защото там се вдигат лозунги, там се сочи враг, насъскват се обществени разделения и всъщност не се състоява нито един смислен разговор.

"Най-хубавото на отминалите избори е, че суверенът зададе една прекрасна задача. Той каза: Ето, имаме здравна криза, имаме икономическа криза, ето и една политическа криза, да видим дали ще се справите. Ами, не се справихме. Естественият ход са нови избори", категоричен беше Дилов-син.

Това, което се е случило след предишните, според него е осъдителна присъда от избирателите към политическия елит и тя е много тежка. И е най-лесно в момента да не се говори какво ще се случи утре или другиден, а да се нахвърляш на този, който е управлявал досега.

"Това е много просто, не изисква мислене, не изисква четене на програми, не изисква писане, изисква просто да вдигаш лозунги", допълни депутатът.

"Най-вероятно в Плана за устойчивост ще трябва да се ангажираме с дата за затваряне на ТЕЦ-овете. Ето един много тежък проблем, който е много по-голям и засяга живота на сигурно над 100 000 семейства. Много по-лесно е да се занимаваш с някакъв реваншизъм, да казваш: тия са лоши, тия са добри", коментира още Дилов-син.

Той коментира и днешните рокади в НАП и Агенция "Митници", както и последвалите реакции на ГЕРБ.

"Аз не мисля, че е чак толкова развълнуван нашият лагер. Има няколко знакови неща, които се случиха и дори да не си в лагер, си задаваш логичния въпрос: Какво ще промени смяната на шефа на митниците и на НАП., т.е. как ще допринесе за по-честни избори? Ако тръгнем да развиваме тази теза, могат да се кажат и по-сурови неща, за нови назначения, затова че, първият сменен знаково човек е един важен свидетел по едно важно дело, тези неща правят впечатление. Но аз не мисля, че има някакво голямо вълнение по отношение на този служебен кабинет", допълни Дилов-син.

 


От категорията

Нинова: Моля, прочетете това и обърнете внимание на годината - 2014-а

Нинова: Моля, прочетете това и обърнете внимание на годината - 2014-а-1623824473.jpg

Никога няма да го забравя и оттогава досега посветих много работа да се чуе, ...

16 юни 2021 | 09:14

Ивайло Калфин: Има нужда от преизчисляване на пенсиите

-1601918113.jpg

За месец не могат да се направят чудеса. Аз не бих казал, че могат да се ...

16 юни 2021 | 08:53

Стефан Янев: Делегация от РСМ, водена от Заев, пристига у нас в четвъртък

-1623049651.png

В началото на днешното правителствено заседание премиерът обеща позитивни ...

16 юни 2021 | 10:14

Първан Симеонов: Хората харесват стила на служебния кабинет

-1613631978.jpg

Постоянно се констатира какви разкрития имат, а крайната цел е ...

16 юни 2021 | 09:21