Ние различните сме заедно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган зададе посоката на България, каза Карадайъ

Ние различните сме заедно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган зададе посоката на България, каза той

Карадайъ в Пловдив: В тежки времена ДПС показва силата си и обединява

2680 | 19 март 2023 | 20:04

За пети път отиваме на избори. Разделителните линии, противопоставянето, омразата, водят до това да се ходи от избори на избори, а в Народното събрание да няма диалог, каза Карадайъ


izbori_2023_v1_014

Ние различните сме заедно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган зададе посоката на България с българския етнически модел и с философията на ДПС за заедността. Различните да бъдем заедно и всеки да е горд и достоен със своето различие, със своята идентичност. Всеки да отстоява своята идентичност, ако е необходимо да помагаме на различния да отстоява своята идентичност. Но заедно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив. В нея участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, социалният експерт д-р Хасан Адемов и водачите на листи за Пловдив и Пловдив-област - Танер Али и  Рамадан Аталай.

 

Пловдив2

Ние сме от един род с една кръвна група ДПС+. Ние сме съпричастни към другите. Последния месец показахме нашата сила - след опустошителното земетресение в Турция структурите на ДПС организираха мащабна дарителска кампания, в която се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, припомни Карадайъ. И благодари на всички.

 

Пловдив3

В тежки времена успяваме да се обединим и да покажем нашата сила, каза лидерът на ДПС. И подчерта, че кризите в България са много – икономическа, социална, здравна, енергийна. Но кризата на кризите е политическата.

Пловдив4

За пети път отиваме на избори. Разделителните линии, противопоставянето, омразата, водят до това да се ходи от избори на избори, а в Народното събрание да няма диалог, каза Карадайъ.

 

Пловдив7

Структурата на 49-ото НС ще бъде сходна с предишния парламент. Защото българския народ е мъдър. Гласувайки той казва: „Бактън от еднолични и еднопартийни управления.”. 13 години се нагледахме на едноличното управление на ГЕРБ и Борисов. Народът вече не дава цялата власт на една партия. Казва: „Отивайте да се разберете в диалог да правите правителство, което да решава нашите проблеми и взаимно да се контролирате.”, обясни ситуацията Карадайъ.

 

Пловдив10

 

Дойдоха едни шмекери, които щели да променят модела ГЕРБ, и които казват, че ще ходим на избори, докато те нямат самостоятелно мнозинство. Та нали точно това е моделът ГЕРБ?! За тях моделът е „Стани да седна“,  моделът да е същият. Те казват, че са промяната, но преди 13 години и Борисов казваше, че е промяната, заяви Карадайъ.

 

Той припомни, че когато през 2001 г. ДПС дойде на власт, икономиката беше разбита след приватизацията, а инфлацията бе огромна. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше само 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния резерв имаше 8 милиарда лева. След лукса от едноличното, самостоятелно управление на ГЕРБ, през 2020 г. дългът вече бе над 21,5 милиард. После дойдоха едни, които се самонарекоха „промяната“ и към днешна дата дългът е 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкова струва луксът едни да се наричат умни, красиви и промяна, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

 

Основният проблем е, че обедняхме прогресивно и задачата на задачите е да спрем да обедняваме. Имало как, твърдят тези, които доказаха, че не знаят как. Защото стоят в Брюксел 60 милиарда лева, заделени за България, но да сте видели някакъв ефект?! План за възстановяване и устойчивост няма, оперативни програми няма, Стратегическият план за земеделието буксува. Трябваше да бъдат разписани през 2020 г. когато ГЕРБ управляваха. Но те режеха лентички от евросредствата, заяви Карадайъ.

 

Пловдив11

През 2007 г., когато участвахме във властта, разписахме и договорихме програмите, за да може след това Бойко Борисов да реже лентички.  2013 трябваше да се разпишат програмите за следващия период. Но Борисов хвърли оставка. Тогава ДПС дойде на  власт  с правителството на Орешарски и разписа оперативните програми за новия програмен период, припомни лидерът на ДПС.

 

За третия период видяхме, че няма нищо и ДПС предложи да се направи експертен кабинет с експертите, които отговарят за програмите и всички парламентарно представени партии да участваме в писането на Плана за възстановяване и устойчивост,за да е готов до края на 2020 г. След Ковид българската икономика, малките и средни предприятия имаха нужда от подпомагане, за да не фалират и да не закриват работни места. Сега сме 2023 г. все още  няма една стотинка от ПВУ, каза Карадайъ.

 

Дневният ред на хората трябва да е дневен ред на политиците. Имаше в предварителния  ПВУ над половин милиард евро за напоителни системи, дойдоха и го зачертаха, за да сложат на тяхно място едни батерии. План за възстановяване за един олигарх, а не за малките и средни предприятия, за земеделците, които имат нужда от напояване, подчерта Карадайъ.

 

След спиране на обедняването трябва да поставим задачата да достигнем средния европейски стандарт на живот. С разум има как, заяви лидерът на ДПС. И обясни: „За това ние казваме разум - за сканиране, за анализ, за оценка на икономическата и социална ситуация, в която се намираме. Разум за намиране на решение за изход от тази ситуация. Отговорност – лична, обща и колективна, и партийна и парламентарна, за поемане на ангажимент тези решения да бъдат изпълнени в реалния живот на хората.  Това е основната дейност на партиите. Нужен ни е и диалог, не само като съгласие и обединение, съединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и държавата.”.

 

Време е за отговорност и диалог! Време е да се решават проблемите на хората. Време е дневният ред на хората  да бъде  дневният ред на политиците. Време е да участваме в мнозинството, което ще излъчи редовно правителство, което да решава проблемите на хората, обобщи Мустафа Карадайъ.

 

Пети пореден път в рамките на две години отиваме на избори, пагубно е за държавата. Показва колко дълбока е политическата криза. Това заяви водачът на листата на ДПС за Пловдив Танер Али на предизборна среща в града под тепетата. 

Танер Али отчете, че ДПС в Пловдив вече има женска организация, младежка структура, академична общност.

С Движението за права и свободи вярвам, че ще има правителство след изборите, каза Али.

Той обори два мита за Пловдив. Първият е, че това е град без омраза и разделение на хората. Това не е така. Все още има граждани, успешни в личния си бизнес, които, ако кандидатстват, не ги приемат на друга работна длъжност, поради това, че се казват Хасан или Мехмед. Това го няма никъде в Европа и в света, каза Танер Али. И призова: „Трябва да преодолеем тази бариера, да мислим за бъдещето, а не да се връщаме назад към противопоставянето. Не трябва да има разделение между хората.”.

Втората легенда, която се разпространява от политическите опоненти на ДПС, е че хората в махалите са потенциални гласоподаватели на Движението.

При последното преброяване се оказа, че 70% от населението от махалите вече е чужбина – Германия, Белгия, Австрия. В район Източен от 70 хил. души са останали 22 хил. В Столипиново реално има 12 200 души, легенда е, че са 50 хиляди, обясни Танер Али.

Тези хора са напуснали България не от хубаво, а от недоимък. Трябва да направим такава политика, че да върнем тези млади хора, за да помогнат на икономиката в Пловдив и в България, посочи Али.

И заяви: „Ние знаем как да го направим, защото вече сме го правили, когато бяхме в управлението”.

Успех с номер 13, призова Танер Али.


ГЕРБ
Илия Лазаров СДС
ГЕРБ СДС
Еврохолд

От категорията

Борисов е в Разград, препълнената зала го посрещна с овации (НА ЖИВО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-predstavya-Upravlenska-programa-na-GERB-SDS_1716282327.jpg

"3 години от Промяната ни продаваха илюзии", каза Делян Добрев пред ...

27 май 2024 | 18:43

Борисов: ПП-ДБ са готвели преврат в службите! Ники повече няма да пътува, няма да е премиер
(Видео)

Борисов в Търговище: Ники повече няма да пътува, повече няма да е премиер-Borisov-v-Targovishte--Niki-poveche-nyama-da-patuva--poveche-nyama-da-e-premier_1716819941.jpg

Изборите са ключови. Трябва ни голяма победа с голяма разлика, за да можем да ...

27 май 2024 | 16:50

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна-Radev--Vsichki-darzhavi-chlenki-na-NATO-po-edin-ili-drug-nachin-sa-vavlecheni-vav-voynata-v-Ukrayna_1716810785.png

Нека нашите народни представители, които взимат решения - за изпращане на ...

27 май 2024 | 14:49

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек
(Видео)

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек-Tsvetlin-Yovchev--Neobhodimo-e-sadebnata-sistema-da-si-izgradi-imunna-sistema_1708186988.png

"Мога да се обзаложа, че не е по законен път. Готов съм да се обзаложа, ...

27 май 2024 | 18:29

Най-важното

Направим ли добър резултат - ще правим правителство, заяви в Търговище лидерът на ГЕРБ

Борисов: ПП-ДБ са готвели преврат в службите! Ники повече няма да пътува, няма да е премиер
(Видео)

Борисов в Търговище: Ники повече няма да пътува, повече няма да е премиер-Borisov-v-Targovishte--Niki-poveche-nyama-da-patuva--poveche-nyama-da-e-premier_1716819941.jpg

Изборите са ключови. Трябва ни голяма победа с голяма разлика, за да можем да ...

27 май 2024 | 16:50

Още през 2021-а казах, че ПП са "измамници с бели якички" и те излязоха такива", изтъкна Добрев.

ЦИК санкционира ПП-ДБ: Да премахнат билбордовете си с ликовете на Денков, Борисов и Пеевски

С решение на ЦИК ПП-ДБ трябва да свалят тези билбордове-S-reshenie-na-TsIK-PP-DB-tryabva-da-svalyat-tezi-bilbordove_1716822294.jpg

Дори да са монтирани записите, те пак показват какъв престъпен начин на мислене ...

27 май 2024 | 17:38

Трите формации имат различни визии за развитието на държавата

Асен Василев: Докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС коалиция с тях няма да има

Асен Василев обяви, че коалиции с ГЕРБ и ДПС няма да има, докато Борисов и Пеевски са начело-Deputatite-izslushvat-Asen-Vasilev-zaradi-OPG-to-v-mitnitsite_1713960970.jpg

Днешното изказване на Василев променя доскорошната теза на коалицията, според ...

27 май 2024 | 18:16

Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна-Radev--Vsichki-darzhavi-chlenki-na-NATO-po-edin-ili-drug-nachin-sa-vavlecheni-vav-voynata-v-Ukrayna_1716810785.png

Нека нашите народни представители, които взимат решения - за изпращане на ...

27 май 2024 | 14:49

Само девет от делегатите на Парламентарната асамблея на алианса гласуваха против

Форумът на НАТО прие декларация: Украйна може да използва западни оръжия за удари по цели в Русия

Форумът на НАТО прие декларация, че Украйна може да използва западна помощ за удари по цели в Русия
Снимка БТА-Forumat-na-NATO-prie-deklaratsiya--che-Ukrayna-mozhe-da-izpolzva-zapadna-pomosht-za-udari-po-tseli-v-Rusiya-Snimka-BTA_1716804385.jpg

Подкрепа на Украйна в нейното международно обосновано право да се самоотбранява ...

27 май 2024 | 13:05

България е ценена като надежден съюзник в НАТО, посочи генералният секретар на алианса

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта
(Видео)

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта
Снимка БТА-Glavchev-i-Stoltenberg--Tryabva-da-pomagame-na-Ukrayna-bez-da-zavlichame-NATO-v-konflikta-Snimka-BTA_1716805659.jpg

Новината за изпращане на български войски в Украйна е типичен пример за ...

27 май 2024 | 12:47

Бивши служители дали могат да бъдат използвани за това - да", убеден е Цветлин Йовчев.

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек
(Видео)

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек-Tsvetlin-Yovchev--Neobhodimo-e-sadebnata-sistema-da-si-izgradi-imunna-sistema_1708186988.png

"Мога да се обзаложа, че не е по законен път. Готов съм да се обзаложа, ...

27 май 2024 | 18:29

В службите и да го играеме по-сериозно, казва Кирил Петков

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж!

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Да се сложи човек, който има политическа задача-Peti-zapis--PP-DB-obsazhdat-kak-da-ovladeyat-sluzhbite--Da-se-slozhi-chovek--koyto-ima-politicheska-zadacha_1716790295.jpg

Всички назначения на Радев са за под ножа, ...това трябва да се случи бързо, ...

27 май 2024 | 09:08

Той представлява паралелна линия на Северния пръстен на българската газопреносна мрежа

ЕК: На територията на България няма проект "Турски поток"

ЕК: На територията на България няма проект "Турски поток" - това е "Балкански поток"-EK--Na-teritoriyata-na-Balgariya-nyama-proekt--Turski-potok----tova-e--Balkanski-potok-_1716822698.jpg

В прав текст ЕК казва, че в изграждането на "Балкански потокИ няма жалби, ...

27 май 2024 | 18:08