Магнолиите се разлистиха

10138 | 24 апр. 2015 | 08:01

Верността е неизбежна скука


Магнолиите в Банкя цъфнаха. Моловете цъфнаха. Всички цъфнахме. С всяка година цъфтим по-рано. Проучване от 1996 г. разкрива, че най-често младите у нас започвали сексуален тренинг на 18 години. Стара информация, изостанала от естествените природни цъфтежи.

 

По-достоверна е констатацията на Фонда на ООН за прираста, както и на Българската асоциация за семейно планиране от 2012 г. - първият цъфтеж се случва някъде около 16 години. Това „някъде“ се прибавя, защото учените в тази тънка музикална форма не обичат да правят обобщения.

 

Не обичат да бъдат точни, защото всяка пролет напъпването ги опровергава. Ранният цъфтеж обясняват с ниска полова култура. Понеже им е по-удобно. Инак трябва да почнат да спорят с природата.


Ранният вкус към надникването в цъфтежа и неговото разгадаване стряска социолозите. Обясняват този интерес с какви ли не атрибути.


Явлението даже се пренесе в интернет. Бил толкова свободен, че улеснявал общуването, първите срещи и първите взаимни прочити. Ето докъде ще ни докара технологията: ще ставаме откриватели все по-рано. Ще скъсяваме поезията и всичките й копнежи, защото сексът зове по-настойчиво отвсякога. Жалко за любителите на романсите. Късите или по-задълбочените жанрове ще отчетат спад на творческата енергия. Интернет съкращава литературата. Кратките музикални форми се чуват още в девети клас. В гетата започват и на 12.

 

Цъфтежът прави родителите по-консервативни. Тежко на татковците! Ранното съзряване във всичките му форми и проявления стряска лицемерите: не отчитат даденостите или се правят на пуритани, каквито всъщност не са. Силвестър Сталоун, например. Рамбо забранил на дъщерите си да излизат с момчета, поне докато навършат 40 години, гръмнаха агенциите.

 

Слай силно се притеснил от обаждания по телефоните на трите си дъщери. София на 18, Систийн на 16 и Скарлет на 13. Красиви не толкоз като баща си - слава богу!, - а като майка си, зашеметяващата и забравила да остарява Дженифър Флейвин, бивш модел, който ревнивецът Сталоун заключи в покоите си. Това, за да не трупа красавицата повече опит, какъвто несъмнено имаше.


София, Систийн и Скарлет се подхилкват. Както се подхилкват природните цъфтежи. Непобедимият не може да победи природата. Не знае, че е загубил битката предварително. Въпреки всичките си нагласи все пак се ръкувал с гаджето на София. Цитат: „Стиснахме си ръцете и аз му казах, че трябва да се здрависва по-силно. И двамата започнахме двубой по стискане на ръце.“ Младият признава, че се
позовал на всички възможни реплики от филмите на Слай. Какво да се прави! Някои се дуелират с мускули вместо с цитати от Фокнър.


Обжалването не спира изпълнението. Дъщерите на бащите следват естествения повик на изкуството, музицират, създават малки или големи събития, някои се оставят на поезията, други се втурват към романите. Изкуството затова е живо. Винаги се намират изпълнители. Винаги се намира вдъхновение, а меценатите нямат възраст.

 

Слай е морален вампир. Крие потайните си фантазми, както и невръстните си жертви. Хиляди и хиляди бащи обладават младите музикални форми с притеснение или непукизъм. Бащите от векове са интересни концертиращи емигранти от морала. Гастролират тайно в дебрите на най-близкото обкръжение на дъщерите си. Съученичките пък влизат в залата не толкоз да чуят аплодисментите, а да придобият повече опит. Да укрепят таланта си. Да се убедят, че възрастта трупа биография.


Засякох момичето на мой приятел с известен наш политик. Ученичката от музикалната гимназия не се притесни. Сигурно защото знаеше, че съм дискретен. Че имам търпимост към додекафонията, например. Нямаше никакво съмнение, че скъпият нощен бар ще премине в концерт за цигулка и барабани. Наистина пренесе интереса си в държавната вила под Витоша. Политикът ми смигна - толкова съучастнически, сякаш беше Набоков. На другия ден солистката ми прати една изплезена лепенка. След няколкото й турнета, вече триумфирала, сподели: Малка канцонета, но пък богат ум. Във всеки гастрол трябва да съзираме печал.


Мисля, че ме цитираше. Както ме прелистваше в хаоса от възторг и вина, когато излизаше от банята и се вторачваше в откритието си, че белетристиката е дълъг труд. Политиката е кратка, каза, установих, че поезията е на друго място. Е, на 17 години една магнолия може да ухае и на поуки. Разцъфтяла руса магнолия с коси до раменете, с толкова могъщи аромати, че всички пчели се объркват. Бях готов за разкрития. Лека-полека разредих пиячката с баща й, за да не установи кой ми доставя меда.

 

Априлската благодат, тъй щедра на цвят и цъфтеж, предизвиква още едно изпитание - предизвиква съпружеската и всякаква друга вярност. Зарежда атмосферата с повече изпитания. Молът е само видимост, старото ново стъргало. Голата истина ухае по-близо в службата. Напролет всяка фирма, всяка чиновническа структура заухава на различно. Ароматите придобиват форма. Желанието - смелост. Японски експерти доказаха, че чукането на работното място ускорява печалбите. Колективът се чувства по-укрепен. По-мотивиран. Сексът освен всичко друго доставя дивиденти. Австралийски учени откриха ген на съпружеската изневяра, предаде ТАСС.

 

Установили модификация на гена AVPR1А. Не е нужно да го запомните, по-полезно е да го следвате. Учените доказали, че този ген командва производството на особени белтъчини, които влияят върху рецептори в главния мозък, инспириращи кръшкането. Невронауката откри това радостно явление преди има-няма двайсетина години. Мозъкът не е запълнен обем. Винаги има място за още неврони, а всяка новост е неврон. Хубавата книга може да ни зареди, много повече - всяка допълнителна, за да не я наречем успоредна връзка. Чукането с чужд елемент е пряк доставчик в нашия мозък. Взрив от неврони. Тази нова наука доказа, че кожата помни. Затова има жени с толкова хубава кожа. Щастливи папируси с неразгадани знаци. Затова има и толкоз щастливи бракове - защото мъжете не могат да четат папируси. Новите постижения доказват още нещо: верността е неизбежна скука. Влоговете единствено и само в семейната сага са нещо като КТБ. Сами си правим фалита. Не че няма щастливи семейни двойки. Но всички те са фалшиви. Превърнали са магнолиите в мусака. Никога не е късно да попаднеш на магнолия. Стар приятел, свирепо софийско куче, истински майстор на занаята, който не отказа на нито една музикална форма, обяви, че е хвърлил партитурите. Бил останал само на цвят.


Миналото му било достатъчно. Изнесе се в селската си къща. Покой? Глупости. Една местна магнолия съзря в него нещо величествено, митично привлекателно и се пренесе в къщата му с цялата си оркестрина. Той й прави мусака, тя му удължава живота. Така този виртуоз доказа, че освен всичко друго пълноценният сексуален ритъм след 70 години подобрява мозъчната дейност. Изпревари изследването на Центъра за психично здраве в Утрехт, обилно цитирано от авторитетен вестник като „Дейли телеграф“. Холандските учени, изследвали с години 1700 мъже и жени, стигнали до извода, че креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. И че резултатът е по-активен при нов любовен трепет.

 

Така че никога не е късно да попаднем в райската градина, независимо в каква степен е разработена. Магнолиите затова ухаят - 


От категорията

Продадоха на търг писмо, писано преди 56 години лично от Елизабет II

Продадоха на търг писмо, писано преди 56 години лично от Елизабет II
Сн. Инстаграм-Prodadoha-na-targ-pismo--pisano-predi-56-godini-lichno-ot-Elizabet-II-Sn--Instagram_1669625930.jpg

Благодарственото писмо до 40-годишната по онова време жена завършва с ...

28 ноем. 2022 | 10:55

Диетологът на двореца разкрива любимите храни на Чарлз III. Кралят закусва по обед и вечеря рано

Диетологът на двореца разкрива любимите храни на Чарлз III. Кралят закусва по обед и вечеря рано-1605269931.jpg

През целия ден синът на Елизабет II консумира храни, богати на протеини и ...

28 ноем. 2022 | 10:45

15-годишният син на Рамзан Кадиров с часовник за 1.4 млн. долара

15-годишният син на Рамзан Кадиров с часовник за 1.4 млн. долара
Сн. Pixabay-15-godishniyat-sin-na-Ramzan-Kadirov-s-chasovnik-za-1-4-mln--dolara-Sn--Pixabay_1669647260.jpg

Разкритието е на разследващия екип на руския опозиционер, който е в затвора, ...

28 ноем. 2022 | 16:53

Победителите в годишните награди на Академията за мода представиха най-добрите си произведения

Носителят на „Златна игла 2022“ в категория „Дизайнер на годината“ – Стоян Радичев заедно с моделите, представили неговите предложения-Nositelyat-na--Zlatna-igla-2022--v-kategoriya--Dizayner-na-godinata----Stoyan-Radichev-zaedno-s-modelite--predstavili-negovite-predlozheniya_1669279412.jpg

„Най-добър млад дизайнер“ за 2022 година стана Пламена Мишева – дизайнер на ...

24 ноем. 2022 | 10:35

Най-важното

Ще се задейства ли най-после прокуратурата?

М-во на иновациите: Да, Кирил Петков е ощетил държавата, раздал е хонорари за 1 млн. лева за ББР

М-во на иновациите: Да, Кирил Петков е ощетил държавата, раздал е хонорари за 1 млн. лева за ББР -M-vo-na-inovatsiite--Da--Kiril-Petkov-e-oshtetil-darzhavata--razdal-e-honorari-za-1-mln--leva-za-BBR-_1669662896.jpg

Изнесената публично информация за подготвяната през 2021 г. облигационна емисия ...

28 ноем. 2022 | 21:10

Днес Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка

Слави бесен: Заради безотговорните и престъпни действия на ПП няма да имаме медицински хеликоптери!

-1648029330.png

Причината да пропадне обществената поръчка за хеликоптерите е, че ...

28 ноем. 2022 | 20:24

ДАНС започва проверка

Прокуратурата се самосезира по думите на Нинова и Свиленски за манипулиране на машинния вот

--Dnevnikat-e-podpraven--na-nyakoi-mashini-za-glasuvane-ne-e-zaradi-vanshna-namesa_1666882900.jpg

Вашият съпредседател и бивш министър-председател, ето там отпред, дойде и каза: ...

28 ноем. 2022 | 12:08

Има шанс да се води правителство в рамките на първия или втория мандат, заяви Янев

Радев хока партиите: Вместо да търсят диалог, се занимават с ИК! Янев: Въпросът за цените е по-важен
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1669637407.jpg

До момента само разговорите преди същинската процедура по връчване на ...

28 ноем. 2022 | 07:53

Председателят на БСП отправи обръщение и към партийните организации по места: "Приемете другарите ни обратно!"

Нинова кани Първанов, Кадиев, Дончева, Манолова: Върнете се в БСП! Заедно ще търсим обединение
(Видео)

Пресконференция на БСП-Preskonferentsiya-na-BSP_1669631779.jpg

Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи, каква ...

28 ноем. 2022 | 12:26

Петков започнал да се разпорежда в банката още преди Румен Радев да го направи министър

ГЕРБ извънредно: Кирил Петков с брутални нарушения в ББР, държавата ощетена с най-малко 1 млн.
(Видео)

ГЕРБ извънредно: Кирил Петков с брутални нарушения в ББР, държавата ощетена с най-малко 1 млн.-GERB-izvanredno--Kiril-Petkov-s-brutalni-narusheniya-v-BBR--darzhavata-oshtetena-s-nay-malko-1-mln-_1669650914.jpg

Пред медиите говориха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и ...

28 ноем. 2022 | 15:33

В България в момента вилнее един политически терминатор, който взривява държавата

Валерия Велева: Г-н Президент, вече нямате право да мълчите! Кажете истината за Кирил Петков!

Валерия Велева: Г-н Президент, нямате право да мълчите за Кирил Петков!-1511461406.jpg

Вие ни казахте, че "ако България има повече министри като Кирил Петков, ...

28 ноем. 2022 | 23:30

Опасността не е отминала. Все по-често ще се сблъскваме с такива вируси, подчерта шефът на ВМА

Ген.Мутафчийски пред УниБИТ: Да се закълнеш в знамето и да служиш на родината, наистина си специален

Ген.Мутафчийски пред УниБИТ: Да се закълнеш в знамето и да служиш на родината, наистина си специален-Gen-Mutafchiyski-pred-UniBIT--Da-se-zakalnesh-v-znameto-i-da-sluzhish-na-rodinata--naistina-si-spetsialen_1669647838.jpg

Това е философия - да предвидиш, да бъдеш с два хода напред. Когато си ...

28 ноем. 2022 | 16:59

Заради управлението на ”Промяната” на хоризонта се задава нова политическа платформа - на олигарсите

Кольо Парамов до Радев: Отървете се от ПП, поставяте себе си и държавата под огромен риск!

Кольо Парамов до Радев: Отървете се от ПП, поставяте себе си и държавата под огромен риск!-1478005363.jpg

И търсете, търсете новия Стефан Стамболов, иначе Вие влизате в историята за ...

28 ноем. 2022 | 14:06