Магнолиите се разлистиха

10456 | 24 апр. 2015 | 08:01

Верността е неизбежна скука


Магнолиите в Банкя цъфнаха. Моловете цъфнаха. Всички цъфнахме. С всяка година цъфтим по-рано. Проучване от 1996 г. разкрива, че най-често младите у нас започвали сексуален тренинг на 18 години. Стара информация, изостанала от естествените природни цъфтежи.

 

По-достоверна е констатацията на Фонда на ООН за прираста, както и на Българската асоциация за семейно планиране от 2012 г. - първият цъфтеж се случва някъде около 16 години. Това „някъде“ се прибавя, защото учените в тази тънка музикална форма не обичат да правят обобщения.

 

Не обичат да бъдат точни, защото всяка пролет напъпването ги опровергава. Ранният цъфтеж обясняват с ниска полова култура. Понеже им е по-удобно. Инак трябва да почнат да спорят с природата.


Ранният вкус към надникването в цъфтежа и неговото разгадаване стряска социолозите. Обясняват този интерес с какви ли не атрибути.


Явлението даже се пренесе в интернет. Бил толкова свободен, че улеснявал общуването, първите срещи и първите взаимни прочити. Ето докъде ще ни докара технологията: ще ставаме откриватели все по-рано. Ще скъсяваме поезията и всичките й копнежи, защото сексът зове по-настойчиво отвсякога. Жалко за любителите на романсите. Късите или по-задълбочените жанрове ще отчетат спад на творческата енергия. Интернет съкращава литературата. Кратките музикални форми се чуват още в девети клас. В гетата започват и на 12.

 

Цъфтежът прави родителите по-консервативни. Тежко на татковците! Ранното съзряване във всичките му форми и проявления стряска лицемерите: не отчитат даденостите или се правят на пуритани, каквито всъщност не са. Силвестър Сталоун, например. Рамбо забранил на дъщерите си да излизат с момчета, поне докато навършат 40 години, гръмнаха агенциите.

 

Слай силно се притеснил от обаждания по телефоните на трите си дъщери. София на 18, Систийн на 16 и Скарлет на 13. Красиви не толкоз като баща си - слава богу!, - а като майка си, зашеметяващата и забравила да остарява Дженифър Флейвин, бивш модел, който ревнивецът Сталоун заключи в покоите си. Това, за да не трупа красавицата повече опит, какъвто несъмнено имаше.


София, Систийн и Скарлет се подхилкват. Както се подхилкват природните цъфтежи. Непобедимият не може да победи природата. Не знае, че е загубил битката предварително. Въпреки всичките си нагласи все пак се ръкувал с гаджето на София. Цитат: „Стиснахме си ръцете и аз му казах, че трябва да се здрависва по-силно. И двамата започнахме двубой по стискане на ръце.“ Младият признава, че се
позовал на всички възможни реплики от филмите на Слай. Какво да се прави! Някои се дуелират с мускули вместо с цитати от Фокнър.


Обжалването не спира изпълнението. Дъщерите на бащите следват естествения повик на изкуството, музицират, създават малки или големи събития, някои се оставят на поезията, други се втурват към романите. Изкуството затова е живо. Винаги се намират изпълнители. Винаги се намира вдъхновение, а меценатите нямат възраст.

 

Слай е морален вампир. Крие потайните си фантазми, както и невръстните си жертви. Хиляди и хиляди бащи обладават младите музикални форми с притеснение или непукизъм. Бащите от векове са интересни концертиращи емигранти от морала. Гастролират тайно в дебрите на най-близкото обкръжение на дъщерите си. Съученичките пък влизат в залата не толкоз да чуят аплодисментите, а да придобият повече опит. Да укрепят таланта си. Да се убедят, че възрастта трупа биография.


Засякох момичето на мой приятел с известен наш политик. Ученичката от музикалната гимназия не се притесни. Сигурно защото знаеше, че съм дискретен. Че имам търпимост към додекафонията, например. Нямаше никакво съмнение, че скъпият нощен бар ще премине в концерт за цигулка и барабани. Наистина пренесе интереса си в държавната вила под Витоша. Политикът ми смигна - толкова съучастнически, сякаш беше Набоков. На другия ден солистката ми прати една изплезена лепенка. След няколкото й турнета, вече триумфирала, сподели: Малка канцонета, но пък богат ум. Във всеки гастрол трябва да съзираме печал.


Мисля, че ме цитираше. Както ме прелистваше в хаоса от възторг и вина, когато излизаше от банята и се вторачваше в откритието си, че белетристиката е дълъг труд. Политиката е кратка, каза, установих, че поезията е на друго място. Е, на 17 години една магнолия може да ухае и на поуки. Разцъфтяла руса магнолия с коси до раменете, с толкова могъщи аромати, че всички пчели се объркват. Бях готов за разкрития. Лека-полека разредих пиячката с баща й, за да не установи кой ми доставя меда.

 

Априлската благодат, тъй щедра на цвят и цъфтеж, предизвиква още едно изпитание - предизвиква съпружеската и всякаква друга вярност. Зарежда атмосферата с повече изпитания. Молът е само видимост, старото ново стъргало. Голата истина ухае по-близо в службата. Напролет всяка фирма, всяка чиновническа структура заухава на различно. Ароматите придобиват форма. Желанието - смелост. Японски експерти доказаха, че чукането на работното място ускорява печалбите. Колективът се чувства по-укрепен. По-мотивиран. Сексът освен всичко друго доставя дивиденти. Австралийски учени откриха ген на съпружеската изневяра, предаде ТАСС.

 

Установили модификация на гена AVPR1А. Не е нужно да го запомните, по-полезно е да го следвате. Учените доказали, че този ген командва производството на особени белтъчини, които влияят върху рецептори в главния мозък, инспириращи кръшкането. Невронауката откри това радостно явление преди има-няма двайсетина години. Мозъкът не е запълнен обем. Винаги има място за още неврони, а всяка новост е неврон. Хубавата книга може да ни зареди, много повече - всяка допълнителна, за да не я наречем успоредна връзка. Чукането с чужд елемент е пряк доставчик в нашия мозък. Взрив от неврони. Тази нова наука доказа, че кожата помни. Затова има жени с толкова хубава кожа. Щастливи папируси с неразгадани знаци. Затова има и толкоз щастливи бракове - защото мъжете не могат да четат папируси. Новите постижения доказват още нещо: верността е неизбежна скука. Влоговете единствено и само в семейната сага са нещо като КТБ. Сами си правим фалита. Не че няма щастливи семейни двойки. Но всички те са фалшиви. Превърнали са магнолиите в мусака. Никога не е късно да попаднеш на магнолия. Стар приятел, свирепо софийско куче, истински майстор на занаята, който не отказа на нито една музикална форма, обяви, че е хвърлил партитурите. Бил останал само на цвят.


Миналото му било достатъчно. Изнесе се в селската си къща. Покой? Глупости. Една местна магнолия съзря в него нещо величествено, митично привлекателно и се пренесе в къщата му с цялата си оркестрина. Той й прави мусака, тя му удължава живота. Така този виртуоз доказа, че освен всичко друго пълноценният сексуален ритъм след 70 години подобрява мозъчната дейност. Изпревари изследването на Центъра за психично здраве в Утрехт, обилно цитирано от авторитетен вестник като „Дейли телеграф“. Холандските учени, изследвали с години 1700 мъже и жени, стигнали до извода, че креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. И че резултатът е по-активен при нов любовен трепет.

 

Така че никога не е късно да попаднем в райската градина, независимо в каква степен е разработена. Магнолиите затова ухаят - 


От категорията

Линда Петкова: С Кирил сме отделни хора, той си има свой живот

Линда Петкова: С Кирил сме отделни хора, той си има свой живот-Linda-Petkova--S-Kiril-sme-otdelni-hora--toy-si-ima-svoy-zhivot_1685349499.jpg

Заобичах готвенето, когато се преместихме от Канада в Белгия. Бяхме младо ...

29 май 2023 | 11:37

Принц Хари загуби дело, ще плаща сам за полицейска охрана на Острова

-1614837507.jpg

Решението за снемане на охрана, плащана с обществени средства беше взето от ...

25 май 2023 | 13:15

Крейг Кохон мина през 82 града, вървейки пеш от Лондон до Истанбул

Крейг Кохон мина през 82 града, вървейки пеш от Лондон до Истанбул-Kreyg-Kohon-mina-prez-82-grada--varveyki-pesh-ot-London-do-Istanbul_1685387313.jpg

Канадецът дава над $ 1 милион от пенсионния си фонд за елиминиране на ...

29 май 2023 | 22:07

Мария Бакалова ще участва във филм на продуцентската компания на Сталоун

Мария Бакалова ще участва във филм на продуцентската компания на Сталоун-1659708120.jpg

"Моят шедьовър" ще бъде предложен на купувачи в Кан, където в рамките ...

22 май 2023 | 10:32

Най-важното

Мандатът е опорочен заради изтеклите записи, подчерта държавният глава (ВИДЕО)

Безпрецедентно! Радев връчи на Денков втория мандат и го призова: Не го оползотворявайте! Опорочен е
(Видео)

Радев връчва мандат--_1685368939.jpg

Срещата в президентския кабинет продължи едва няколко минути. След връчването ...

29 май 2023 | 16:51

Ако имат малко останало достойнство

Делян Добрев: ПП нямат морал за мандат! Да напуснат политиката завинаги!

Делян Добрев: ПП нямат морал за мандат! Да напуснат политиката завинаги!-Delyan-Dobrev-e-tazgodishniyat-nositel-na-golyamata-nagrada--Ikonomika-na-svetlo--na-AIKB_1678735849.jpg

Първа реакция от средите на ГЕРБ

29 май 2023 | 19:08

ПП не заслужават този мандат, трябва да се върви към третия или към нови избори написа лидерът на ИТН

Слави Трифонов: Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат арестувани за държавна измяна

Слави Трифонов: Най-унизителното даване на мандат, Денков да го връща
-1658757760.jpg

Аз тези хора ги познавам. Направих всичко възможно те да не управляват. Тогава ...

29 май 2023 | 17:58

5-6 национални задачи, срок за изпълнение, непартиен премиер и министри експерти, е формулата й за третия мандат

Нинова: Вторият мандат е пропилян. Радев не може да бъде съдник, той създаде ПП

Нинова: Вторият мандат е пропилян. Раден не може да бъде съдник, той създаде ПП-Ninova--Vtoriyat-mandat-e-propilyan--Raden-ne-mozhe-da-bade-sadnik--toy-sazdade-PP_1685373917.jpg

Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното ...

29 май 2023 | 18:20

Изборът (за)сега е в ръцете на парламента, написа съпредседателят на ПП

Асен Василев: Залогът е диктатура или парламентарна република

Асен Василев: Залогът е диктатура или парламентарна република-Asen-Vasilev--Zalogat-e-diktatura-ili-parlamentarna-republika_1685375635.jpg

Радев призова Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от ...

29 май 2023 | 18:52

Само за три месеца повече от 360 000 души бяха принудени да изоставят домовете си, припомня той

Карадайъ: Навършват се 34 години от депортацията, цинично наречена "голямата екскурзия"

Карадайъ: Навършват се 34 години от депортацията, цинично наречена "голямата екскурзия"-Karadaya--Navarshvat-se-34-godini-ot-deportatsiyata--tsinichno-narechena--golyamata-ekskurziya-_1685368308.jpg

Наред с откраднатите им имена, език, религия, минало и настояще, тоталитарната ...

29 май 2023 | 16:46

Кирил Петков разяснява как получава инструкции отвън за собствената ни държава

Прокуратурата подхваща Кирил Петков и Асен Василев за престъпление против републиката

Прокуратурата подхваща Петков и Василев за престъпление против републиката -Prokuraturata-podhvashta-Petkov-i-Vasilev-za-prestaplenie-protiv-republikata-_1685374028.jpg

От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се ...

29 май 2023 | 18:23

Почти сигурно е, че бъде пропилян шансът и с втория мандат да се състави правителство

Няма вразумяване - няма правителство! Кирил и Асен не отстъпват от болшевишкия си инат

Няма вразумаване - няма правителство! Кирил и Асен не отстъпват от болшевишкия си инат-Nyama-vrazumavane---nyama-pravitelstvo--Kiril-i-Asen-ne-otstapvat-ot-bolshevishkiya-si-inat_1685360338.jpg

В екипа на Борисов до последно чакат сигнали от ПП, че е възможно сближаване на ...

29 май 2023 | 14:38

"Продължаваме промяната" вече са тотатални дискредитирани пред партньорите ни

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света-Kiril-i-Asen-omaskariha-obraza-na-Balgariya-pred-sveta_1685301532.jpg

Външните фактори оценяват, че Борисов си изпълни обещанието да прокара закона ...

28 май 2023 | 22:15