Магнолиите се разлистиха

13630 | 24 апр. 2015 | 08:01

Верността е неизбежна скука


Магнолиите в Банкя цъфнаха. Моловете цъфнаха. Всички цъфнахме. С всяка година цъфтим по-рано. Проучване от 1996 г. разкрива, че най-често младите у нас започвали сексуален тренинг на 18 години. Стара информация, изостанала от естествените природни цъфтежи.

 

По-достоверна е констатацията на Фонда на ООН за прираста, както и на Българската асоциация за семейно планиране от 2012 г. - първият цъфтеж се случва някъде около 16 години. Това „някъде“ се прибавя, защото учените в тази тънка музикална форма не обичат да правят обобщения.

 

Не обичат да бъдат точни, защото всяка пролет напъпването ги опровергава. Ранният цъфтеж обясняват с ниска полова култура. Понеже им е по-удобно. Инак трябва да почнат да спорят с природата.


Ранният вкус към надникването в цъфтежа и неговото разгадаване стряска социолозите. Обясняват този интерес с какви ли не атрибути.


Явлението даже се пренесе в интернет. Бил толкова свободен, че улеснявал общуването, първите срещи и първите взаимни прочити. Ето докъде ще ни докара технологията: ще ставаме откриватели все по-рано. Ще скъсяваме поезията и всичките й копнежи, защото сексът зове по-настойчиво отвсякога. Жалко за любителите на романсите. Късите или по-задълбочените жанрове ще отчетат спад на творческата енергия. Интернет съкращава литературата. Кратките музикални форми се чуват още в девети клас. В гетата започват и на 12.

 

Цъфтежът прави родителите по-консервативни. Тежко на татковците! Ранното съзряване във всичките му форми и проявления стряска лицемерите: не отчитат даденостите или се правят на пуритани, каквито всъщност не са. Силвестър Сталоун, например. Рамбо забранил на дъщерите си да излизат с момчета, поне докато навършат 40 години, гръмнаха агенциите.

 

Слай силно се притеснил от обаждания по телефоните на трите си дъщери. София на 18, Систийн на 16 и Скарлет на 13. Красиви не толкоз като баща си - слава богу!, - а като майка си, зашеметяващата и забравила да остарява Дженифър Флейвин, бивш модел, който ревнивецът Сталоун заключи в покоите си. Това, за да не трупа красавицата повече опит, какъвто несъмнено имаше.


София, Систийн и Скарлет се подхилкват. Както се подхилкват природните цъфтежи. Непобедимият не може да победи природата. Не знае, че е загубил битката предварително. Въпреки всичките си нагласи все пак се ръкувал с гаджето на София. Цитат: „Стиснахме си ръцете и аз му казах, че трябва да се здрависва по-силно. И двамата започнахме двубой по стискане на ръце.“ Младият признава, че се
позовал на всички възможни реплики от филмите на Слай. Какво да се прави! Някои се дуелират с мускули вместо с цитати от Фокнър.


Обжалването не спира изпълнението. Дъщерите на бащите следват естествения повик на изкуството, музицират, създават малки или големи събития, някои се оставят на поезията, други се втурват към романите. Изкуството затова е живо. Винаги се намират изпълнители. Винаги се намира вдъхновение, а меценатите нямат възраст.

 

Слай е морален вампир. Крие потайните си фантазми, както и невръстните си жертви. Хиляди и хиляди бащи обладават младите музикални форми с притеснение или непукизъм. Бащите от векове са интересни концертиращи емигранти от морала. Гастролират тайно в дебрите на най-близкото обкръжение на дъщерите си. Съученичките пък влизат в залата не толкоз да чуят аплодисментите, а да придобият повече опит. Да укрепят таланта си. Да се убедят, че възрастта трупа биография.


Засякох момичето на мой приятел с известен наш политик. Ученичката от музикалната гимназия не се притесни. Сигурно защото знаеше, че съм дискретен. Че имам търпимост към додекафонията, например. Нямаше никакво съмнение, че скъпият нощен бар ще премине в концерт за цигулка и барабани. Наистина пренесе интереса си в държавната вила под Витоша. Политикът ми смигна - толкова съучастнически, сякаш беше Набоков. На другия ден солистката ми прати една изплезена лепенка. След няколкото й турнета, вече триумфирала, сподели: Малка канцонета, но пък богат ум. Във всеки гастрол трябва да съзираме печал.


Мисля, че ме цитираше. Както ме прелистваше в хаоса от възторг и вина, когато излизаше от банята и се вторачваше в откритието си, че белетристиката е дълъг труд. Политиката е кратка, каза, установих, че поезията е на друго място. Е, на 17 години една магнолия може да ухае и на поуки. Разцъфтяла руса магнолия с коси до раменете, с толкова могъщи аромати, че всички пчели се объркват. Бях готов за разкрития. Лека-полека разредих пиячката с баща й, за да не установи кой ми доставя меда.

 

Априлската благодат, тъй щедра на цвят и цъфтеж, предизвиква още едно изпитание - предизвиква съпружеската и всякаква друга вярност. Зарежда атмосферата с повече изпитания. Молът е само видимост, старото ново стъргало. Голата истина ухае по-близо в службата. Напролет всяка фирма, всяка чиновническа структура заухава на различно. Ароматите придобиват форма. Желанието - смелост. Японски експерти доказаха, че чукането на работното място ускорява печалбите. Колективът се чувства по-укрепен. По-мотивиран. Сексът освен всичко друго доставя дивиденти. Австралийски учени откриха ген на съпружеската изневяра, предаде ТАСС.

 

Установили модификация на гена AVPR1А. Не е нужно да го запомните, по-полезно е да го следвате. Учените доказали, че този ген командва производството на особени белтъчини, които влияят върху рецептори в главния мозък, инспириращи кръшкането. Невронауката откри това радостно явление преди има-няма двайсетина години. Мозъкът не е запълнен обем. Винаги има място за още неврони, а всяка новост е неврон. Хубавата книга може да ни зареди, много повече - всяка допълнителна, за да не я наречем успоредна връзка. Чукането с чужд елемент е пряк доставчик в нашия мозък. Взрив от неврони. Тази нова наука доказа, че кожата помни. Затова има жени с толкова хубава кожа. Щастливи папируси с неразгадани знаци. Затова има и толкоз щастливи бракове - защото мъжете не могат да четат папируси. Новите постижения доказват още нещо: верността е неизбежна скука. Влоговете единствено и само в семейната сага са нещо като КТБ. Сами си правим фалита. Не че няма щастливи семейни двойки. Но всички те са фалшиви. Превърнали са магнолиите в мусака. Никога не е късно да попаднеш на магнолия. Стар приятел, свирепо софийско куче, истински майстор на занаята, който не отказа на нито една музикална форма, обяви, че е хвърлил партитурите. Бил останал само на цвят.


Миналото му било достатъчно. Изнесе се в селската си къща. Покой? Глупости. Една местна магнолия съзря в него нещо величествено, митично привлекателно и се пренесе в къщата му с цялата си оркестрина. Той й прави мусака, тя му удължава живота. Така този виртуоз доказа, че освен всичко друго пълноценният сексуален ритъм след 70 години подобрява мозъчната дейност. Изпревари изследването на Центъра за психично здраве в Утрехт, обилно цитирано от авторитетен вестник като „Дейли телеграф“. Холандските учени, изследвали с години 1700 мъже и жени, стигнали до извода, че креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. И че резултатът е по-активен при нов любовен трепет.

 

Така че никога не е късно да попаднем в райската градина, независимо в каква степен е разработена. Магнолиите затова ухаят - 


От категорията

Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон, поискала ДНК проба от актьора

Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон, поискала ДНК проба от актьора-1565330829.jpg

Искането е процедурата да бъде предприета бързо, което според швейцарското ...

18 май 2024 | 09:02

Проф.Любомир Стойков: Вдъхновението в модата е живителният озон за оригиналност и виталност на стилa
(Видео)

Проф.Любомир Стойков: Вдъхновението в модата е живителният озон за оригиналност и виталност на стилa-Prof-Lyubomir-Stoykov--Vdahnovenieto-v-modata-e-zhivitelniyat-ozon-za-originalnost-i-vitalnost-na-stila_1715950878.png

Български и чуждестранни дизайнери презентираха изящни и провокиращи

17 май 2024 | 15:52

Д-р Борислав Кирчев: Болката е победима с мезотерапия

Д-р Борислав Кирчев: Болката е победима с мезотерапия-D-r-Borislav-Kirchev--Bolkata-e-pobedima-s-mezoterapiya_1716147783.png

Мезотерапията е минимално инвазивна процедура, използвана за лечение на болка в ...

19 май 2024 | 22:42

От Русе до Истанбул: Българка е сред най-популярните актриси в Турция

От Русе до Истанбул: Българка е сред най-популярните актриси в Турция-Ot-Ruse-do-Istanbul--Balgarka-e-sred-nay-populyarnite-aktrisi-v-Turtsiya_1716111277.png

Отстрани изглежда лесно, че съм заминала в Турция и съм станала актриса. Но ми ...

19 май 2024 | 12:34

Най-важното

Чува се и телефонен разговор между Кирил Петков и Пламен Бобоков – олигархът-спонсор на „Промяната“

Скандален запис на ПП как събират пари за изборите! А.Василев: Скрит кеш имаме! К. Петков: В торби…

Скандален запис на ПП! Асен Василев: Скрит кеш имаме!-Skandalen-zapis-na-PP--Asen-Vasilev--Skrit-kesh-imame-_1716219748.jpg

В скандален разговор по време на кампанията за последните парламентарни избори ...

20 май 2024 | 18:36

Министър-председателят акцентира върху широкото обществено недоволство по темата

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка по казуса с лифтовете на Витоша

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка по казуса с лифтовете на Витоша-Premierat-Glavchev-vazlozhi-na-DANS-proverka-po-kazusa-s-liftovete-na-Vitosha_1716209587.png

Със спирането на последния функциониращ кабинков лифт възникват въпроси по ...

20 май 2024 | 15:51

Договорът за Симеоновския лифт е до 2032 година, припомня бившият кмет на столицата

Фандъкова: Собственикът на Симеоновския лифт може да бъде санкциониран с 8,3 млн. лева
(Видео)

Йорданка Фандъкова Кадър: Нова нюз-Yordanka-Fandakova-Kadar--Nova-nyuz_1716222774.jpg

Яко бях кмет, щях да издам заповед за възстановяване на Симеоновския лифт, ...

20 май 2024 | 19:30

Безсмислено заседание - още миналата седмица Надзорния съвет на НОИ вече подкрепи това увеличение

Социалната комисия отказа да гласува пак увеличение на пенсиите с 11% - НОИ вече взе това решение

Социалната комисия отказа да гласува отново увеличението на пенсиите с 11%-Sotsialnata-komisiya-otkaza-da-glasuva-otnovo-uvelichenieto-na-pensiite-s-11-_1716207938.jpg

Надзорния съвет на НОИ вече подкрепи това увеличение. Поради това от НОИ ...

20 май 2024 | 15:21

Не е направил и постигнал нищо като ръководител на българското здравеопазване

Проф. Костадин Ангелов скочи на Хинков: Той е един провален министър, лъже и хленчи!

Проф. Костадин Ангелов: Христо Хинков е един провален министър-Prof--Kostadin-Angelov--Hristo-Hinkov-e-edin-provalen-ministar_1716212769.jpg

По време на дебатите в пленарна зала Хинков не намери време да дойде. Явно е ...

20 май 2024 | 16:44

Участници в срещата бяха ръководствата на АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ

ДПС представи своите приоритети пред работодателските организации

Снимка: ДПС-Snimka--DPS_1716216987.jpg

Като топ приоритет двете страни поставиха влизането на България в Еврозоната и ...

20 май 2024 | 17:56

Няма държава в света, която сама да е постигнала висококачествено здравеопазване

Хабилитираните педиатри и медици към хората: Отношението към ‚Мама и Аз‘ София решава изборите

Хабилитираните педиатри и медици към хората: Отношението към ‚Мама и Аз‘ София решава изборите-Habilitiranite-pediatri-i-meditsi-kam-horata--Otnoshenieto-kam--Mama-i-Az--Sofiya-reshava-izborite_1715950045.jpg

Избирателите да кажат на партиите, че преди има ученици и учители на ...

20 май 2024 | 08:00

Известни личности засипаха с рози от майтап партията на Христо Иванов

Идейно изчерпване! Мрежата се забавлява с новия слоган на "Да, България"

Известни личности засипаха с рози от майтап партията на Христо Иванов-Top-magistrat--obvarzan-s-Hristo-Ivanov--zarezhdal-Antikoruptsionniya-fond-s-materiali_1711212260.jpg

„Не бъди като ергена! Направи своя избор!”, е новият забавен слоган на ...

20 май 2024 | 16:49

Социологът прогнозира много ниска избирателна активност - около 35%, т.е. между 2,5 и 2,7 млн. души

Кольо Колев: Мачът не е свирен, 600 000 избиратели търсят за кого да гласуват

Кольо Колев: Мачът не е свирен, в дните до изборите ще се реши разпределението на силите в 50-ото НС-1550768774.jpg

Три политически формации са близо до 4%-овата бариера и в следващите дни до ...

20 май 2024 | 17:10