Магнолиите се разлистиха

10690 | 24 апр. 2015 | 08:01

Верността е неизбежна скука


Магнолиите в Банкя цъфнаха. Моловете цъфнаха. Всички цъфнахме. С всяка година цъфтим по-рано. Проучване от 1996 г. разкрива, че най-често младите у нас започвали сексуален тренинг на 18 години. Стара информация, изостанала от естествените природни цъфтежи.

 

По-достоверна е констатацията на Фонда на ООН за прираста, както и на Българската асоциация за семейно планиране от 2012 г. - първият цъфтеж се случва някъде около 16 години. Това „някъде“ се прибавя, защото учените в тази тънка музикална форма не обичат да правят обобщения.

 

Не обичат да бъдат точни, защото всяка пролет напъпването ги опровергава. Ранният цъфтеж обясняват с ниска полова култура. Понеже им е по-удобно. Инак трябва да почнат да спорят с природата.


Ранният вкус към надникването в цъфтежа и неговото разгадаване стряска социолозите. Обясняват този интерес с какви ли не атрибути.


Явлението даже се пренесе в интернет. Бил толкова свободен, че улеснявал общуването, първите срещи и първите взаимни прочити. Ето докъде ще ни докара технологията: ще ставаме откриватели все по-рано. Ще скъсяваме поезията и всичките й копнежи, защото сексът зове по-настойчиво отвсякога. Жалко за любителите на романсите. Късите или по-задълбочените жанрове ще отчетат спад на творческата енергия. Интернет съкращава литературата. Кратките музикални форми се чуват още в девети клас. В гетата започват и на 12.

 

Цъфтежът прави родителите по-консервативни. Тежко на татковците! Ранното съзряване във всичките му форми и проявления стряска лицемерите: не отчитат даденостите или се правят на пуритани, каквито всъщност не са. Силвестър Сталоун, например. Рамбо забранил на дъщерите си да излизат с момчета, поне докато навършат 40 години, гръмнаха агенциите.

 

Слай силно се притеснил от обаждания по телефоните на трите си дъщери. София на 18, Систийн на 16 и Скарлет на 13. Красиви не толкоз като баща си - слава богу!, - а като майка си, зашеметяващата и забравила да остарява Дженифър Флейвин, бивш модел, който ревнивецът Сталоун заключи в покоите си. Това, за да не трупа красавицата повече опит, какъвто несъмнено имаше.


София, Систийн и Скарлет се подхилкват. Както се подхилкват природните цъфтежи. Непобедимият не може да победи природата. Не знае, че е загубил битката предварително. Въпреки всичките си нагласи все пак се ръкувал с гаджето на София. Цитат: „Стиснахме си ръцете и аз му казах, че трябва да се здрависва по-силно. И двамата започнахме двубой по стискане на ръце.“ Младият признава, че се
позовал на всички възможни реплики от филмите на Слай. Какво да се прави! Някои се дуелират с мускули вместо с цитати от Фокнър.


Обжалването не спира изпълнението. Дъщерите на бащите следват естествения повик на изкуството, музицират, създават малки или големи събития, някои се оставят на поезията, други се втурват към романите. Изкуството затова е живо. Винаги се намират изпълнители. Винаги се намира вдъхновение, а меценатите нямат възраст.

 

Слай е морален вампир. Крие потайните си фантазми, както и невръстните си жертви. Хиляди и хиляди бащи обладават младите музикални форми с притеснение или непукизъм. Бащите от векове са интересни концертиращи емигранти от морала. Гастролират тайно в дебрите на най-близкото обкръжение на дъщерите си. Съученичките пък влизат в залата не толкоз да чуят аплодисментите, а да придобият повече опит. Да укрепят таланта си. Да се убедят, че възрастта трупа биография.


Засякох момичето на мой приятел с известен наш политик. Ученичката от музикалната гимназия не се притесни. Сигурно защото знаеше, че съм дискретен. Че имам търпимост към додекафонията, например. Нямаше никакво съмнение, че скъпият нощен бар ще премине в концерт за цигулка и барабани. Наистина пренесе интереса си в държавната вила под Витоша. Политикът ми смигна - толкова съучастнически, сякаш беше Набоков. На другия ден солистката ми прати една изплезена лепенка. След няколкото й турнета, вече триумфирала, сподели: Малка канцонета, но пък богат ум. Във всеки гастрол трябва да съзираме печал.


Мисля, че ме цитираше. Както ме прелистваше в хаоса от възторг и вина, когато излизаше от банята и се вторачваше в откритието си, че белетристиката е дълъг труд. Политиката е кратка, каза, установих, че поезията е на друго място. Е, на 17 години една магнолия може да ухае и на поуки. Разцъфтяла руса магнолия с коси до раменете, с толкова могъщи аромати, че всички пчели се объркват. Бях готов за разкрития. Лека-полека разредих пиячката с баща й, за да не установи кой ми доставя меда.

 

Априлската благодат, тъй щедра на цвят и цъфтеж, предизвиква още едно изпитание - предизвиква съпружеската и всякаква друга вярност. Зарежда атмосферата с повече изпитания. Молът е само видимост, старото ново стъргало. Голата истина ухае по-близо в службата. Напролет всяка фирма, всяка чиновническа структура заухава на различно. Ароматите придобиват форма. Желанието - смелост. Японски експерти доказаха, че чукането на работното място ускорява печалбите. Колективът се чувства по-укрепен. По-мотивиран. Сексът освен всичко друго доставя дивиденти. Австралийски учени откриха ген на съпружеската изневяра, предаде ТАСС.

 

Установили модификация на гена AVPR1А. Не е нужно да го запомните, по-полезно е да го следвате. Учените доказали, че този ген командва производството на особени белтъчини, които влияят върху рецептори в главния мозък, инспириращи кръшкането. Невронауката откри това радостно явление преди има-няма двайсетина години. Мозъкът не е запълнен обем. Винаги има място за още неврони, а всяка новост е неврон. Хубавата книга може да ни зареди, много повече - всяка допълнителна, за да не я наречем успоредна връзка. Чукането с чужд елемент е пряк доставчик в нашия мозък. Взрив от неврони. Тази нова наука доказа, че кожата помни. Затова има жени с толкова хубава кожа. Щастливи папируси с неразгадани знаци. Затова има и толкоз щастливи бракове - защото мъжете не могат да четат папируси. Новите постижения доказват още нещо: верността е неизбежна скука. Влоговете единствено и само в семейната сага са нещо като КТБ. Сами си правим фалита. Не че няма щастливи семейни двойки. Но всички те са фалшиви. Превърнали са магнолиите в мусака. Никога не е късно да попаднеш на магнолия. Стар приятел, свирепо софийско куче, истински майстор на занаята, който не отказа на нито една музикална форма, обяви, че е хвърлил партитурите. Бил останал само на цвят.


Миналото му било достатъчно. Изнесе се в селската си къща. Покой? Глупости. Една местна магнолия съзря в него нещо величествено, митично привлекателно и се пренесе в къщата му с цялата си оркестрина. Той й прави мусака, тя му удължава живота. Така този виртуоз доказа, че освен всичко друго пълноценният сексуален ритъм след 70 години подобрява мозъчната дейност. Изпревари изследването на Центъра за психично здраве в Утрехт, обилно цитирано от авторитетен вестник като „Дейли телеграф“. Холандските учени, изследвали с години 1700 мъже и жени, стигнали до извода, че креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. И че резултатът е по-активен при нов любовен трепет.

 

Така че никога не е късно да попаднем в райската градина, независимо в каква степен е разработена. Магнолиите затова ухаят - 


От категорията

Тамара Глоба предрече: Четири зодии ще забогатеят внезапно в най-скоро време

Тамара Глоба предрече: Четири зодии ще забогатеят внезапно в най-скоро време-1483353651.jpg

За представителите на зодия Телец финансовите постъпления ще бъдат приятна ...

10 дек. 2023 | 10:54

Тейлър Суифт изпревари Путин и Си Дзинпин в класацията на сп. Time за "Личност на годината"
(Видео)

Тейлър Суифт е първата жена в класацията на сп. Time, обявена за втори път за Личност на годината-Teylar-Suift-e-parvata-zhena-v-klasatsiyata-na-sp--Time--obyavena-za-vtori-pat-za-Lichnost-na-godinata_1701925048.jpg

Певицата е първият автор на песни, който получи седем номинации за ...

7 дек. 2023 | 06:57

Принц Уилям и Кейт Мидълтън показаха годишната си коледна картичка

Принц Уилям и Кейт Мидълтън показаха годишната си коледна картичка-Prints-Uilyam-i-Keyt-Midaltan-pokazaha-godishnata-si-koledna-kartichka_1702208439.png

Черно-белият портрет се разграничава от миналогодишните коледни картички на ...

10 дек. 2023 | 13:39

Чарлз III избра снимка от коронацията за коледната си картичка

Чарлз III избра снимка от коронацията за коледната си картичка-Charlz-III-izbra-snimka-ot-koronatsiyata-za-kolednata-si-kartichka_1702202912.png

Фотографията е направена от Юго Бернар в тронната зала, допълват от ...

10 дек. 2023 | 12:07

Най-важното

Ще спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо, каза той

Николай Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу Шенген, това e неприемливо!
(Видео)

Николай Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу Шенген-Nikolay-Denkov--Nikoga-ne-sme-obsazhdali-migranti-sreshtu-Shengen_1702226131.jpg

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да ...

10 дек. 2023 | 18:35

С промените в Конституцията този срамен епизод приключва, заяви председател на ПГ на ДПС

Пеевски остро: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, да прочете отново правомощията си

Пеевски: Радев се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си-Peevski--Radev-se-opitva-da-obarka-posokata-na-darzhavata--dobre-e-otnovo-da-prochete-pravomoshtiyata-si_1702217068.jpg

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече ...

10 дек. 2023 | 15:16

Той каза, че няма как да участва със свои предложения

Радев: Не е нормално парламент с рекордно ниско представителство да посяга на Конституцията
(Видео)

Радев: Не е нормално НС с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията-Radev--Ne-e-normalno-NS-s-kritichno-nisko-grazhdansko-predstavitelstvo-da-posyaga-na-Konstitutsiyata_1702205070.jpg

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има ...

10 дек. 2023 | 12:24

Президентът не работи за българския национален интерес, смята той

Василев отговори на Радев: В Конституцията не е записано колко трябва да е доверието в депутатите

Василев отговори на Радев: В Конституцията е записано е колко трябва да е доверието в депутатите-Vasilev-otgovori-na-Radev--V-Konstitutsiyata-e-zapisano-e-kolko-tryabva-da-e-doverieto-v-deputatite_1702228042.png

По думите му изказването му срещу министъра на здравеопазването дойде след ...

10 дек. 2023 | 19:05

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото под условие

Виена ни пуска в Шенген по въздуха, ако приемаме сирийци и афганистанци. Радев: Това е неприемливо!

Виена ни пуска в Шенген по въздуха срещу приемане на търсещи убежище сирийци и афганистанци-Viena-ni-puska-v-Shengen-po-vazduha-sreshtu-priemane-na-tarseshti-ubezhishte-siriytsi-i-afganistantsi_1702207535.jpg

В понеделник министър Герхард Карнер ще пътува до Словения, за да обсъди на ...

10 дек. 2023 | 13:21

Д-р Димитров отрече да има декапитализация на дружеството

Шефът на "Пирогов": Финансовата загуба на болницата не е по мое време
(Видео)

Шефът на "Пирогов": Финансовата загуба на болницата не е по мое време-Shefat-na--Pirogov--Finansovata-zaguba-na-bolnitsata-ne-e-po-moe-vreme_1702224377.jpg

Аз работя в "Пирогов" при 5 правителства. С всяко едно правителство ...

10 дек. 2023 | 18:05

Сглобката скърца на оперативно ниво, но големите цели ни държат заедно

Лидерът на СДС Румен Христов: Има нужда от смяна на министри, някои са напълно анонимни

Лидерът на СДС Румен Христов: Има нужда от смяна на министри, някои са напълно анонимни-Dnes-SDS-stava-na-34-godini--Tolkova--na-kolkoto-e-demokratsiyata-u-nas--kazva-Rumen-Hristov_1701936764.jpg

Ако всяка година трябва да плащаме по дълга 2,5 милиарда евро или 5 милиарда ...

10 дек. 2023 | 16:48

Съдбата като комбинация от случайност, чист късмет и безспирен извор на мечти през погледа на легендарния режисьор

Уди Алън пред българска медия: Животът е изпълнен със случайни шансове
(Видео)

Уди Алън пред българска медия: Животът е изпълнен със случайни шансове-Udi-Alan-pred-balgarska-mediya--Zhivotat-e-izpalnen-sas-sluchayni-shansove_1702222368.png

Смелият гений на седмото изкуство Уди Алън представи във Венеция 50-ия си филм ...

10 дек. 2023 | 17:30

Та ние не сме аборигени, за да получаваме такова унизително подаяние.

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!-Prof--Stoyan-Denchev--Mariya-Gabriel---kandidat-premier--Dobro-popadenie-_1683642192.jpg

Важното е, някой от управляващата сглобка да не припознае тази глупост и вкупом ...

10 дек. 2023 | 19:26