Кадър: Нова тв

Бихме подкрепили кабинет на ИТН, заедно с "Демократична България", заяви тя

Мая Манолова: Никой няма да подкрепи Борисов и ГЕРБ, те вече са токсични

1711 | 19 апр. 2021 | 17:29

"Отговорност на президента е евентуален трети мандат да бъде даден на формация на протеста и промяната, а не на статуквото", заяви председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри, вън!“


Бихме подкрепили кабинет на „Има такъв народ“, заедно с „Демократична България“. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова след консултации при президента Румен Радев.

„На 4 април хората показаха, че искат промяна, че искат парламентарно мнозинство на промяната и правителство на промяната. И в предизборната си кампания го заявихме, казваме го и сега, че сме готови да подкрепим кабинет на промяната, зад който да застанат партиите и формациите на протеста. Това е и очакването на българските граждани. На ход е втората политическа сила. Първата е ясна. Няма кой да подкрепи кабинет, излъчен от Борисов и ГЕРБ. Партията вече е токсична. На ход е втората политическа сила в лицето на „Има такъв народ“. Ние бихме подкрепили кабинет, който е предложен от тях, заедно с „Демократична България“, допълни тя, цитирана от "Эокус".

На въпрос дали от коалицията имат изисквания за министерски постове в бъдещо правителство, Манолова посочи:

„Ще видим какъв е съставът, ако има такъв, но хората казаха ясно, че искат стабилен кабинет, който да е кабинет на промяната, който да бъде сформиран публично, пред очите на хората, с ясни приоритети и с ясна подкрепа, без задкулисни договорки и без решения зад кадър. Прозрачно, пред хората, в името на национални цели. Имаме пълно съвпадение на нашите намерения и по отношение на дълбока съдебна реформа, промени в изборното законодателство, подкрепа за бизнеса, подкрепа за българските домакинства в условията на пандемия. Подкрепа за уязвимите групи, за хората с увреждания“.

Мая Манолова заяви, че е отговорност на президента е евентуален трети мандат да бъде даден на формация на протеста и промяната, а не на статуквото.

„Едва ли той ще бъде даден на най-малката парламентарна група, но пък третият мандат би бил шанс за „Съединението прави силата“ от протестните партии“, заключи тя.

 Манолова

"Отговорност на президента е евентуален трети мандат да бъде даден на формация на протеста и промяната, а не на статуквото", заяви председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри, вън!“

От категорията

Радев: Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко, в огромни размери е! (Видео)

Кадър: Нова.тв-1620542585.jpg

Служебното правителство има малък времеви мандат, очакванията към него са ...

9 май 2021 | 09:40

Татяна Дончева: В партията на Слави хората се водят от команди, нямат собствена воля

-1510992920.jpg

Политик от фейсбук и екран може да се прави във фантастични филми, но не и на ...

9 май 2021 | 11:03

Зарков: Резултатът от 45-то НС е доста скромен, трябва да предотвратим тежката политическа криза

-1620192885.png

Този Изборен кодекс не атакува основните проблеми – какви са избирателните ...

9 май 2021 | 10:59

Даниел Митов: Какво значи корупция на ГЕРБ? Общи приказки! Слави щял да ни изчегърта! Как?

-1614840919.png

Светослав Илчовски казал неща, които не са верни – че Миню Стайков е човекът, ...

9 май 2021 | 10:45