Златка Димитрова е живото доказателство, че красотата на една жена не е пряко свързана с липсата на домакински умения. Дългокраката хубавица неведнъж е демонстрирала публично как за един час може да приготви четиристепенна вечеря. Само за 60 минути тя успява да направи брускети, салата, маринована сьомга на тиган и бисквитена торта. При това печели аплодисменти с красивия вид на приготвените ястия и с невероятния им вкус.
Всъщност тайната на Златка се крие във факта, че е много организирана и преди да се захване със същинското готвене, подрежда и приготвя всичко, от което ще има след това нужда. Така всичко й е подръка и не губи излишно време. „Вкъщи успявам да сготвя за половин час леща и огретен“, горда е с бързината си плеймейтката. Тя споделя, че редовно хапва брускети с допълнение от хубаво червено вино. По-важни от кулинарните й умения са уникалните й способности в организирането на благотворителни събития. Преди малко повече от месец тя организира в Парадайс център базар в подкрепа на двегодишния Йоан от Враца, на когото предстои животоспасяваща операция в чужбина. В Пловдив се превърна в продавачка на мартеници, за да се съберат средства за мъж, пострадал при катастрофа.
Маринована сьомга на тиган
Необходими продукти
6 котлета сьомга
1 кг картофи
400 мл прясно мляко
125 г масло
2 щипки сол
черен пипер на вкус
3 бр. лимони
половин връзка магданоз
зелена салата листа - за сервиране
30 мл зехтин
20 г подправка за риба
Начин на приготвяне
1. Смесват се подправката за риба, щипка сол, зехтина и сокът от два лимона.
С тази смес обилно се намазват котлетите и се оставят в хладилник за 20 минути.
2. Докато сьомгата се маринова, можете да приготвите пюрето. Картофите се обелват, сваряват се, намачкват се, добавят се топлото мляко и половината от маслото. Добавя се и щипка сол.
3. Котлетите се пържат в загрят тиган, намазан с масло.
4. Вадят се, отцеждат се на хартия от излишната мазнина и се сервират върху зелени листа и картофено пюре.