Очевидно, американската администрация бърза България да "свали гащите" за Македония

Марков: Кирил Петков и хората на Сорос ще вкарат България в неолиберално блато, от което няма изход

44155 | 16 септ. 2021 | 17:35

Депутати, които се обиждат на „болонки”, „дебели задници”, „медузи” и се занимават с охраната на главния прокурор, а не с това накъде отива България и Европа, са обречени. Така че политическата криза в България ще продължи години наред, смята той


С първо излявление след напускане на служебния кабинет икономическият министър Кирил Петков потвърди набиращите все по-голяма популярност твърдения, като обяви, че стартира политически проект заедно с бившия вече министър на финансите Асен Василев. 

 

За коментар се свързахме с бившия конституционен съдия Георги Марков, който преди броени дни намекна за връзка на Джордж Сорос и на американската администрация с новата БГ партия.

 

Ето какво каза Марков пред Епицентър.бг:

 

- Г-н Марков, какво Ви дава основание да твърдите, че новият политически проект на двамата вече бивши служебни министри от кабинета на Радев е свързан със Сорос?

- За разлика от почти всички анализатори, журналисти и коментатори, аз не смятам, че т.н. проект на Петков-Василев, независимо как ще се назовава, е проект на президента Радев. Напротив. Аз съм сигурен, че това е проект на новата американска администрация и Националния демократически институт на САЩ, начело на който е Олбрайт, на Виктория Нюланд, която е помощник държавен секретар и отговарящ за Балканите, и на Джордж Сорос, който е и основен спонсор на демократическата партия и на г-жа Клинтън.

 

- Каква е връзката с г-жа Клънтън?

- Г-н Байдън, президентът на САЩ, един изключително приятен на вид човек, вече започна да заспива все по-дълбоко, какъвто беше и случаят на срещата му с премиера на Израел. Няма никакво съмнение, че вече главна роля във външната политика на Америка ще играе г-жа Харис. А това на практика значи г-жа Клинтън, тъй като тя е нейно протеже. Сорос само преди дни, макар и вече на 91, обяви колосалната сума от 18 милиарда долара, които отделя за неговото Отворено общество и предимно за Югоизточна Европа.

 

- Но какво общо има Кнаус със Сорос?

- Г-н Кнаус е мозъчният тръст на Джордж Сорос. Още 1999 г. в Сараево с парите на Сорос те създават може би най-влиятелното НПО, което се нарича Европейска инициатива за стабилност. През 2015-та година Сорос дава на Меркел г-н Кнаус за съветник, тъй като минава за голям специалист по въпросите на миграцията. Колко голям специалист е той ще се види на 26 септември, когато Меркеловата партия ще удари дъното от Втората световна война с 20-21%. Този Кнаус играеше важна роля по време на мигрантската криза и се счита за архитект на споразумението на Турция с ЕС, което по едно време така зацикли, че Бойко Борисов организира Варненска среща да помирява султан Ердоган с тях.

 

За претенциозните читатели на Епицентър.бг, които се интересуват от политика, нека видим две изявления на Кнаус, за да разберем за какво става дума. Първо, той е след Сорос най-големият Орбаномразец. 2018-та година, когато Орбан печели трети мандат с 2/3-ти той дава интервю в New York Times, като казва, че „най-лошият му кошмар се е сбъднал, Орбанизмът ще се разпространява”. В друго издание Еconomist той казва: „Орбан представлява уникална заплаха, защото е крайно десен вирус в политическия център на Европа”. Второ, вижте каква реплика прави на нашата екс министърка Екатерина Захариева: „Искането на Захариева Скопие да признае, че македонският народ и език имат български корени е АБСУРДНО. Ако България залага на това Македония да признае българската трактовка на историята през последните 100-150 години, то трябва да знае, че това е КАУЗА ПЕРДУТА. Ако това наистина се превърне в условие за водене на преговори, то преговори никога няма да има. По същия мачин все едно Германия да поставя подобен въпрос на  Австрия, Швеция на Норвегия и Чехия на Словакия”. 

 

Гердалд Кнаус казва в прав текст, че „до три години България ще кандиса, тоест ще клекне, но защо трябва да се чака толкова много”. Очевидно, американската администрация и Сорос бързат България да клекне за Македония. Виждат, че след проведените избори в България и то два пъти тяхната партия, състояща се от НПО-тата на Сорос – ДБ, зацикли на 10-12% и се очерта като една столична партия на НПО-тата. Христо Иванов се отплесна да се разправя с главния прокурор. Но главният прокурор за американците в сегашната администрация не е интересен. Те си имат прокурорка в американското посолство, която може да каже какво да се прави и вече имат механизъм "Магнитски", с който могат да цъмбурлясат когото намерят за добре. Затова, те искат да направят нов политически НЕОЛИБЕРАЛЕН проект. Четох хуморески в някои вестници, че той щял да бъде лявоцентристки – е, как ще е лявоцентристки, като Киро Байдъна вика, че е десен.

 

Кнаус е определен в унгарската преса като най-големият лобист на Сорос в издания като "Монд", "Евронюз", "Шпигел", телевизия ЗДФ. Впрочем, той е живял две години в България и познава добре страната ни. 

 

- В крайна сметка как новата американска администрация и Сорос се спряха на Петков?

- Той им се харесал повече от Христо Иванов. Очевидно, че по безпрецедентен начин президентът на Велика Америка, поздравявайки българския президент за Триморието, което е нещо нормално, вкарва и поздравление и за един министър от малка и бедна България. Естествено, Байдън не знае за Петков, но това име му е подсказано от Америка за България, от американската посланичка и Отвореното общество, начело с Ванката Кръстев от София. Те залагат на Петков.

 

- Защо точно Гералд Кнаус?

- Популярният унгарски вестник Magyar Nemzet, предвид „топлите чувства” на Кнаус, който е 50-ина-годишен австриец, отдели серия статии на неговата особа. Те считат, че най-добрият интернет пропагандатор е именно Кнаус. Той самият помогна в Унгария да се създаде партията „Моментум” – партия от млади неолибералчета по интернет път, която на евроизборите направи приличен резултат. Нещо повече, на мача Германия-Унгария в Мюнхен, който се състоя скоро на Европейско първенство, неолибералната общност се опита да натисне УЕФА стадионът в Мюнхен да свети в цветовете на дъгата в знак на протест срещу закона на Орбан да не може гейове да осигуряват деца и да няма гей пропаганда в училищата. УЕФА обаче не се съгласи и Кнаус направи мощна кампания от сорта „вижте ги тия” и т.н. срещу не кой да е, а УЕФА. Ето защо ще помогне в България, както Райчев твърди, стотина хиляди души по интернет да подкрепят новия проект. Като го гледам този Киро Байдъна и другия на финансите – симпатични хора, но те нямат в себе си никакви качества, а и нямат и време да осигурят партия със структури с партиен живот с градски организации и т.н., каквато в силния си период дуетът Борисов и Цветанов създаде. Затова ще бъде направен опит да и бъде даден тласък чрез интернет.

 

- Но какво става с т.н. двойно гражданство на Кирил Петков? Той ще може ли да се яви за депутат?

- Петков е помилван. Щом в споменат в изявление на президента на САЩ Байдън, той вече е богопомазан в България. Ние сме известни с нашето раболепие: до 1989-та към съветските другата, а сега към американските и брюкселските неолиберали. Някои знаят, че КС има седалище в сградата на Министерския съвет. То е на петия етаж, а Министерския съвет заседава на първия. И Българският Конституционен съд от 14 август, когато ГЕРБ заведе дело срещу указа на президента за назначаване, позволява на първия етаж да си заседава Байдъна абсолютно очевидно с двойно гражданство, да издава актове и т.н. и т.н., които са правно нищожни. Според мен Борис Велчев е част от проекта на Кирил Петков. Неговият мандат изтича, къде да ходи другаде, освен в новия проект. Не е за вярване, че КС на България, който е сезиран не с тълкуване на Конституцията или някакъв сложен закон, а с един елементарен акт на президента, при който трябва да се провери само един прост факт – дали към 10 май Киро Байдъна има двойно гражданство или не. Самата самоувереност на Петков, това, че демонстративно казва, че му стига, дето е подал молба, а би трябвало, щом е учил в Харвард да знае, че нещата не стават така, идва от факта, че той е закрилян от президента, на който му е казано да го закриля и закрилян от КС. Факт е, че делото вече се обезсмисли, тъй като от вчера Киро-Язовиро вече не е министър. Оттук-нататък каквото и да решава КС ще бъде удар в празното пространство. Затова аз смятам, че акцията далеч надхвърля възможностите на Радев. Всичко идва от пустия македонския въпрос, третият пол е оставен на заден план.

 

- Какво точно те очакват от нас за македонския въпрос и от новия проект?

- Те очакват, че новият проект ще набере голяма скорост, в което се лъжат. Той ще се бори най-много да влезе в парламента. И считат, че той заедно с партията на Христо Иванов, с някакъв ГЕРБ без Борисов могат да направят едно мнозинство, което да направи раболепно неолиберално правителство, което бързо да "свали гащите". Вече казах, че Кнаус гори от нетърпение, но и президентът Радев се изтърва след последната среща на върха в ЕС да каже, че нетърпението към България е много голямо. Преведено дипломатически, на нормален език това значи: вече сме им скъсали нервите и няма за кога да чакат. Ето защо се прави този опит да се направи този нов проект, да се вкарат двама нови конституционни съдии, тъй като парламентът ще вкара двама души и заедно с Янаки Стоилов от квотата на президента да се създаде неолиберален екип и в КС, който след време да успее да промени и решението за Истанбулската конвенция и да клекне за третия пол – нещо, с което маниакално се е заела новата американска администрация.

 

- Добре. Но има ли шанс такава партия да влезе в следващия парламент в малкото време, което остава?

- При 60% негласували на последните избори няма съмнение, че някаква ниша за нови проекти има, макар и в малко оставащото време. Аз обаче не мисля, че подобен проект има бъдеще, не мисля, че Кирил Петков, който е лицето на новия неолиберален проект, беше толкова успешен като министър. Оставяйки настрана, че криеше своето двойно гражданство, той си позволи от трибуната на БНТ да напада българския съд със стотиците неолиберални възможности на съда. Този човек е паднал от Харвард направо в небитието и как може да не знае, че в България има разделение на властите, че ти, като журналист можеш да даваш гластност на някакво решение, той като представител на изпълнителната власт трябва да е смирен и да го изпълнява. Той дори реши, че инвестиции у нас ще дойдат не чрез политическа стабилност, а чрез НПО-та, тоест, в политическият хаос и политическата кома, в която е България, той ще вкара инвестиции чрез служебни бележки, наречени сертификати, за отделните общини в България от едно известно неолиберално НПО, наречено Прозрачност без граници. Това е такова инфантилно предложение, че чак ми е неудобно да го коментирам. Защото живея в страна, в която са Мерцедес, БМВ, Опел, Сузуки и още и още при лошия Орбан без никакви НПО-та и никакви сертификати. Идеята е да се облагодетелства това НПО, чийто най-голям проект за България – магистрала "Тракия", е финансиран с пари от "Америка за България". Моето впечатление от обиколките ми в страната от 22 града и разговорите ми е, че хората в тези 65%, които не гласуваха, повече очакват проект Орбан, отколкото проекст Киро Неолиберало. Проект, който да държи за националните интереси на България, за традиционното семейство, да подпомага раждаемостта и т.н. Нещо, което Виктор успя да постигне в Унгария. С тези неолиберални политически проект България окончателно губи шанса да се закачи за Вишеградската четворка, където вече с единия крак са Словения и Сърбия и ще се въртим в тази неолиберална мъгла и неолиберална тиня още доста време напред.

 

Големият проблем е, че България под президентството на Радев чрез този служебен кабинет, а сега и чрез следващия ни, че ни води до хуманитарна и икономическа криза. Радев по време на разгара на пандемията нито веднъж не е посетил нито една болница, не се е ваксинирал пред народа си за пример и станахме за смях, че сме най-малко ваксинираната страна, поради това, че се допусна хора като Мангъров да успорват решенията на Щаба.

 

За сведение, в Унгария такова нещо не може да се случи. Счита се, че Щаба като държавен орган – той се ръководи от една професорка и двама военни, е суверенен да взима решения и унгарците ги изпълняват. Сигурно има някакъв унгарски Мангъров, но никой не си позволява да прави обструкции на Щаба. И вече в Унагрия са ваксинирани близо 6 милиона два пъти и над 300 000 възрастни трети път.

 

Специално за Епицентър, ще е готино да обърнете внимание какво казва Бил Гейтс, че ще има още по-голяма и смъртоносна война и да се готвим в рамките на 100 дни да произвеждаме ваксини и лекарства. И не случайно италианският премиер Марио Драги, който разбира много от финанси, реши да прави завод за „Спутник“ в Италия. Той цепи стотинката като финансист, но знае, че това е необходимо. Виктор Орбан направи копка вече в град Дебърцен също Унагрия да произвежда ваксини, защото ще ни се налага в бъдещето, тъй като хора като Гейтс и Безос очевидно ръководят света кога да има пандемия и с какво да се лекуваме. В това време ние се занимаваме с охраната на г-н Гешев, което е голямо безобразие, че една държава не може да осигури държавна охрана на своя главен прокурор, за да осигури върховенството на правовата държава.

 

- Вие миналата година бяхте в нашия офис юни месец и в интервю казахте, че в България ще има избори до дупка и познахте. Казахте, че сме в политическа кома и пак познахте. Как Ви се струва оттук-нататък следващата една година?

- Конституцията помогна на тотално скапалия се политически елит и на тотално скапалите се партии. Да ме простят, но щом победителят има 650 000 гласа – Бог да пази България. Какъв мандатоносител е той? Някога с тия гласове се влизаше едвам в парламента. Конституцията помага следващият парламент да не може да бъде разпуснат до февруари, така че следващите предсрочни избори ще са едва напролет. Неизбежно ще стигнем до предсрочни избори, защото дори да се формира някакво правителство, то, както се вижда, няма да може да управлява. Депутати, които се обиждат на „болонки”, „дебели задници”, „медузи” и се занимават с охраната на главния прокурор, а не с това накъде отива България и Европа, са обречени. Така че политическата криза в България, която ще бъде съпътствана и от икономическа и хуманитарна, ще продължи години наред. У нас няма в момента водач, президентът изпуска шанса да бъде такъв, взимайки страната на една малка група хора, наричайки ги почтени и се обяви срешу всички останали непочтени. Той вдигна юмрук срещу Борисов и той се стовари върху всички нас.

 

- В тази връзка – идват избори, а засега няма издигнат кандидат срещу президента Радев. Какво е Вашето мнение?

- Аз на 14 август в личния си Фейсбук дадох мнение, на което имам право, живеейки в плуралистична държава. А именно: в момента на политическа лудост, на политическа кома, на биологична война и на заразени по 2 000, преди още да е почнала учебната година, е много важно държавният глава да е човек, показал, че може да се справя в кризи и да предотвратява граждански войни, който е юрист до степен да може да се справя с Българската Конституция, а не да я нарушава като Радев и трето, да има трайни международни контакти, вкл. и с новата американска администрация, която има амбициите да командва Балканите и при всички случаи нас. Затова споменах името на Петър Стоянов. Давам си сметка, че не е моя работа да давам предложения, просто дадох лично мнение. Както стана ясно вече влакът с президента Петър Стоянов замина. Седим и чакаме на гарата да дойде другия влак.

 

Мисля, че неиздигането на кандидат от такава сериозна политическа формация като ГЕРБ, вече остават по-малко от 2 месеца до изборите, е политическа грешка. Но те си знаят, имат си ръководство. Доколкото разбрах не искали да си казват кандидата по-рано, че щели много да го атакуват. Моето отговор е, че кандидат, който се страхува да бъде атакуван, по-хубаво да не се хваща и да караме без кандидат.

 

 


От категорията

Ахмед Доган: Урната решава кой да вземе властта! Политическият катарзис не се е състоял

Доган: Власт не се предлага така! Урната решава кой да вземе властта-Dogan--Vlast-ne-se-predlaga-taka--Urnata-reshava-koy-da-vzeme-vlastta_1680073864.jpg

Разбираш ли какво значи да посегнат на името ти, на личността ти? В знак на ...

29 март 2023 | 09:32

Асен Василев и Христо Иванов: Без коалиция с ГЕРБ! Кабинет на малцинството с премиер Асен Василев

Асен Василев и Христо Иванов: Без коалиция с ГЕРБ, предлагаме правителство на малцинството-Asen-Vasilev-i-Hristo-Ivanov--Bez-koalitsiya-s-GERB--predlagame-pravitelstvo-na-maltsinstvoto_1680036997.jpg

Василев обяви, че си представя отново да бъде министър на финансите в него или ...

28 март 2023 | 23:52

Би Би Си: Защо авиацията играе малка роля във войната в Украйна

Би Би Си: Защо авиацията играе малка роля във войната в Украйна-Bi-Bi-Si--Zashto-aviatsiyata-igrae-malka-rolya-vav-voynata-v-Ukrayna_1680117757.jpg

И дори ако пилоти, които вече имат боен опит, се прехвърлят към тях, е трудно ...

29 март 2023 | 22:21

Марчела Абрашева: Важно е кого ще подкрепят решилите да гласуват в последния момент

Марчела Абрашева: Важно е кого ще подкрепят решилите да гласуват в последния момент-1589263250.png

И след тези избори първият или вторият няма да съберат достатъчно мнозинство, ...

29 март 2023 | 21:49

Най-важното

Зърнопроизводителите искат прекратяване на безмитния внос на украински стоки в Европейския съюз

Румен Радев ще се срещне с български зърнопроизводители

Румен Радев ще се срещне с български зърнопроизводители-Rumen-Radev--KT--Podkrepa--e-kritik--no-i-tsenen-partnyor-na-vlastta_1675848214.jpg

България, Полша, Унгария, Чехия и Румъния настояват за спешно регулиране на ...

30 март 2023 | 07:40

Ще се противодейства на битовата престъпност и купуването на гласове

Спецоперация започна рано тази сутрин във Варненска област

Спецоперация започна рано тази сутрин във Варненска област-Spetsializirana-politseyska-aktsiya-se-provezhda-v-Ruse_1663653833.png

На входа на варненското село Каменар има контролно-пропускателен пункт

30 март 2023 | 07:54

Вчера руските атаки са били само 57 нападения, регистрира украинската армия

Украйна призна за руски напредък в Бахмут

Украйна призна за руски напредък в Бахмут-Kiev--Ukrainskite-sili-prodalzhavat-da-udarzhat-pozitsiite-si-v-rayona-na-Bahmut_1677774477.jpg

Битката за града продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото ...

30 март 2023 | 07:49

Моята сестра не избяга от България, а излекува хиляди бебета, отговори на Лена Бориславова Борисов

Борисов от Добрич: Хората не искат да ни изчегъртат, искат ГЕРБ да управлява!
(Видео)

Борисов в Добрич-Borisov-v-Dobrich_1680104400.png

Аз съм 100% да помагаме на Украйна, но не на контрабандата на зърно“, изтъкна ...

29 март 2023 | 17:43

За нас, в тези кризи, най-важно е да се погрижим за хората и държавата да им помогне, коментира Нинова

БСП закри предизборната си кампания във Варна, Нинова поиска нов модел на управление

БСП закри предизборната си кампания във Варна, Нинова поиска нов модел на управление-BSP-zakri-predizbornata-si-kampaniya-vav-Varna--Ninova-poiska-nov-model-na-upravlenie_1680116561.jpg

Ние сме за таван на цените, за преизчисляване на пенсиите, за повишаване на ...

29 март 2023 | 21:57

Според КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП е недопустимо подобно посегателство да се планира от служебен кабинет

Бизнесът до Гълъб Донев: Данък "свръхпечалба" е отнемане на доход от успешните предприятия

Бизнесът до Гълъб Донев: Данък "свръхпечалба" е отнемане на доход от успешните предприятия-Premierat-Galab-Donev-se-kachva-na-Shipka-za-3-mart_1677765104.jpg

Четирите работодателски организации настояват Министерство на финансите ...

29 март 2023 | 16:57

Каузата ни е българският национален интерес, независимостта и суверенитета на страната

БСП в предизборния клип: Да, можем! Да увеличим доходите и да намалим неравенствата (ВИДЕО)
(Видео)

БСП в предизборния клип: Да, можем! Да увеличим доходите и да намалим неравенствата--_1680088988.jpg

Ще се борим срещу корупцията в държавата и джендър идеологията в училищата, ...

29 март 2023 | 14:22

В затвора искаха да ме сломят, да ме пречупят, тогава изградих самоконтрола върху себе си

Ахмед Доган: Урната решава кой да вземе властта! Политическият катарзис не се е състоял

Доган: Власт не се предлага така! Урната решава кой да вземе властта-Dogan--Vlast-ne-se-predlaga-taka--Urnata-reshava-koy-da-vzeme-vlastta_1680073864.jpg

Разбираш ли какво значи да посегнат на името ти, на личността ти? В знак на ...

29 март 2023 | 09:32

ГЕРБ мисли за доходите, за да можете да си позволите повече. Ние ще увеличаваме, каза Десислава Танева

Борисов в Ямбол: Ние сме с 10-15% пред ПП, няма да ги подкрепим за кабинет. Идва генерална промяна!
(Видео)

Борисов събра симпатизанти в Ямбол, продължава обиколката в страната-Borisov-sabra-simpatizanti-v-Yambol--prodalzhava-obikolkata-v-stranata_1680017137.png

Тя се възмути от Асен Василев и за неизнесеното зърно на производителите. ...

28 март 2023 | 17:53