Медиатори от девет балкански страни обединяват усилия - основателите

Основател на организацията е адвокат Петя Мургова - сертифициран медиатор и управляващ съдружник в адвокатско дружество „Мургова и партньори“

Медиатори от девет балкански страни обединяват усилия

7254 | 30 ян. 2017 | 19:22

BADR ще работи за ограничаване на корупционните практики, намаляване на натовареността на съдилищата, както и цялостна промяна на съдебната система

Медиатори от девет балкански страни обединяват усилия - основателите
-1485797022.jpgПетя Мургова-1485797058.jpgМедиатори от девет балкански страни обединяват усилия 
-1485796993.jpg

Балканската Асоциация за разрешаване на спорове /BADR/ е неправителствена организация, обединяваща експерти от девет държави: България, Македония, Турция, Румъния, Гърция, Сърбия, Хърватска, Черна гора и Косово. Основател и създател на BADR е адвокат Петя Мургова, сертифициран медиатор и управляващ съдружник в адвокатско дружество „Мургова и партньори“.

Основната цел на организацията е утвърждаването на медиацията като предпочитан извънсъдебен способ за разрешаване на вътрешно-национални и трансгранични спорове. Популяризирането й е от изключително значение за общественото и стопанско развитие на всяка от държавите-членки на BADR. Световният опит доказва, че медиацията намалява натовареността на съдилищата и предотвратява корупционните практики. Посредством нея споровете се разрешават интелигентно, миролюбиво и икономично, в сравнение със съдебната намеса. Мисията на асоциацията, обединяваща адвокати-медиатори от целия Балкански полуостров, е всеки неин член, чрез подкрепата на останалите от сдружението, да развива и утвърждава медиацията като извънсъдебна процедура за разрешаване на конфликти в собствената си държава.

Друга важна цел на BADR е участниците в нея да съдействат за усъвършенстване на националните законодателства на страните-членки за приемането й като задължителна предпоставка преди съдебния процес. С опита и професионализма си на адвокатите-медиатори от сдружението ще разрешават и трансгранични спорове между компании, упражняващи бизнес не само на Балканите, а и по целия свят. Чрез специфичните техники за разрешаване на конфликти между спорещите, експертите от BADR ще помогнат на клиентите си да ги потушат още в зародиш.

Асоциацията има и своята образователна мисия: ще организира национални и международни семинари, обучения и състезания по медиация и кръгли маси. Ще установява и поддържа  контакти с български и интернационални организации, както и с лица, споделящи същите идеали.

„Чрез обединяването на нашия дългогодишен опит като адвокати и медиатори, което включва познаването на законодателството в нашите държави и комбинирането на различни техники по медиация, ще проправим мост в общуването и разрешаването на трансгранични конфликти. Считаме, че професионалистите от BADR имат волята и потенциала да наложат медиацията като нова култура на общуване в бизнеса на Балканите и по този начин ще спомогнем за промяна на самоосъзнаването на нашите общества.

Мисията ни е да съдействаме на спорещите страни да променят начина, по който възприемат един конфликт, да им помогнем да го разрешат по мирен път, избягвайки съдебната намеса, въз основа на консенсус и компромис, а не според волята на трето за отношенията им лице“ – коментира философията на новото сдружение адвокат Мургова, основател и председател на BADR.

ПОВЕЧЕ ЗА БАДР:
http://www.balkanadr.com/


От категорията

В Странджа заловиха бежанци от Афганистан, жена от групата била ухапана от змия

Кадър: Нова тв-1656091754.jpg

Разказват, че преминали нелегално границата към България край село Сливарово, ...

24 юни 2022 | 20:28

СГС глоби Боян Расате и го освободи от наказателна отговорност за нахлуването му в ЛГБТ-център

СГС глоби Боян Расате и го освободи от наказателна отговорност за нахлуването му в ЛГБТ-център-1450202012.jpg

Съдът го призна за невинен по обвиненията, че деянието е извършено с ...

24 юни 2022 | 13:41

Съдиите не избраха своите нови шестима кадровици във ВСС

Съдиите не избраха своите нови шестима кадровици във ВСС-1645174491.jpg

Второто гласуване ще бъде в неделя

25 юни 2022 | 21:30

Инцидент в метрото на станция "Сливница", пламнал вагон евакуира пътници

Инцидент в метрото на станция "Сливница", пламнал вагон евакуира пътници-1656175923.jpg

Не са ясни причините за инцидента и дали става въпрос за късо съединение

25 юни 2022 | 19:51