Миди по Бургаски

Миди по Бургаски

10805 | 19 авг. 2021 | 15:34


Необходими продукти:
• 1.5 кг цели миди
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:
Мидите се изчистват добре отвън с нож или се измиват с твърда четка. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олиото. Прибавят се ориза и червения пипер и всичко се залива с 4 ч.ч. вода.

 

След като течността заври се пускат мидите. Ястието се посолява, подправя се с черен пипер и се оставя да ври.

 

Готово е, когато мидите са отворени и пълни с ориз.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36