Милфьой с ягоди

Милфьой с ягоди

5221 | 2 юни 2021 | 17:17


Необходими продукти:
бутертесто - 275 г
пудра захар
прясно мляко - 400 мл
крем оле - на доктор Йоткер
ягоди - 200 г пресни
мента - листа за украса

Начин на приготвяне:
Върху работния плот се слага хартия за печене и се поръсва равномерно пудра захар. Отгоре се разстила бутертестото и леко се разточва.

Тестото също се поръсва се с пудра захар, правят се дупки с вилица и след това се нарязва на еднакви правоъгълници.

Хартията заедно с нарязаните правоъгълници се прехвърля в тава за печене.

Правоъгълниците се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна по възможност с вентилатор до като се зачервят леко.

В подходящ съд се се разбиват прясното мляко и сухата смес за крем.

Взема се вече изстинала изпечена платка от бутертесто, намазва се с крем.

Отгоре върху крема се подреждат ягоди нарязани на филийки. Отгоре втора платка, крем, ягоди, трета платка.

Най-отгоре десертът се поръсва с пудра захар и се украсява с ягоди и листенца мента.

Поднася се охладен.


От категорията

Сочен шоколадов сладкиш с череши

Сочен шоколадов сладкиш с череши-1622124090.jpg

27 май 2021 | 17:00

Тортили с пилешко и зеленчуци

Тортили с пилешко и зеленчуци-1621344038.jpg

18 май 2021 | 16:14

Пикантни агнешки котлети с червен боб

Пикантни агнешки котлети с червен боб-1620640823.jpg

10 май 2021 | 12:59

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822743.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2021 | 14:31