След среща на тенисиста в юристите му, той е прибран отново в хотел "Парк", където бе пратен още при влизането си в Австралия. Снимка БГНЕС

Присъствието на Новак Джокович в Австралия е заплаха за обществения ред

Алекс Хоук, министър на миграцията: Пуснете ли Джокович, чакайте безпорядък от антиваксъри

5851 | 15 ян. 2022 | 11:07

След среща на тенисиста в юристите му, той е прибран отново в хотел "Парк", където бе пратен още при влизането си в Австралия


Присъствието на Новак Джокович в Австралия е заплаха за обществения ред заради негативното му отношение към ваксинацията срещу коронавирус и ограниченията от пандемията. Това пише в документите, изпратени до съда от министъра на миграцията Алекс Хоук.

От своя страна юридическият екип на Ноле е поискал делото да се гледа от трима съдии, а не от един. По закон това означава, че решението ще е окончателно. Очаква се заседанието да стартира в 1,30 часа българско време сутринта в неделя.

Според министъра присъствието на Джокович е "заплаха за общественото здраве, така и за обществения ред", след като той "нееднократно е заявявал своето нежелание да се ваксинира и е демонстрирал очевидно пренебрежение към основните правила на поведение, като напрамир самоизолация след положиелен тест".

"Като се вземе предвид високият статут и положене на Новак Джокович, а също така и фактът, че той е пример за подражание в спорта и обществото, неговото постоянно присъствие в Австралия може да доведе до разространението на такова поведение в цялата страна", пише още Хоук.

Министърът подчертава, че с такив пример на безнаказаност сърбинът ще повлияе на останалите и ще ги накара "да не спазват изолация в случай на зараза. Освен това, смятам, че присъствието му в Австрали ще доведе до увеличаване на влиянието на групите, които са против ваксинацията, което от своя страна ще провокира граждански вълнения и безпорядък", се казва в документа.

След среща на тенисиста в юристите му, той е прибран отново в хотел "Парк", където бе пратен още при влизането си в Австралия.


Намери своята история

От категорията

Спортният министър скочи на уволнените шефове на Тотото Гошо Гинчев и Христо Йовов

Думата изчегъртване придобива истински смисъл, обяви Радостин Василев по повод уволнените шефове на тотото-1640264986.jpg

"Убедих се повече от всякога, че реформите в българския спорт са неизбежни ...

26 ян. 2022 | 16:05

Кои са фаворитите за спечелване на ШЛ малко преди първите 1/8 финали?

Кои са фаворитите за спечелване на ШЛ малко преди първите 1/8 финали?-1643201885.png

Едни от най-вероятните финалисти в Шампионска лига, са отборите на Манчестър ...

26 ян. 2022 | 14:57

Китайският президент ще присъства на церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин

Китайският президент ще присъства на церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин-1579960431.png

Сред гостите ще бъдат руския президент Владимир Путин, ръководителят на ...

28 ян. 2022 | 12:41

Драмата продължава! Появиха се съмнения около COVID тестовете на Джокович за Australian Open

-1642240369.jpg

BBC прави проверка дали числата се генерират по строг хронологичен ред. Ако ...

28 ян. 2022 | 10:38