Сн. Инстаграм

Двамата имат благотворителни организации, които вече са помагали на много хора

Минути след полета в Космоса: Джеф Безос дава по 100 милиона на журналист и готвач

1992 | 21 юли 2021 | 16:22

Те могат да дадат всичко за благотворителност или да споделят богатството си. Свободни са да правят със сумата каквото си поискат, каза Безос на пресконференция


След пътуването си до ръба на Космоса, основателят на Amazon Джеф Безос се завърна на Земята с нова мисия – да направи света по-добър. Минути след историческия полет, поставил началото на космическия туризъм, милиардерът започна изненадваща филантропска инициатива, наречена "Награда за храброст и гражданство". Тя има за цел да почете онези, които са "демонстрирали смелост" и са се опитали да бъдат обединители в един разединяващ се свят, казва Безос.

 

„Нуждаем се от хора, които действат твърдо и вярват в това, което правят“, заяви милиардерът, докато раздаваше 200 милиона долара на двама души, в които вярва.
 

Най-богатият човек в света обяви във вторник, че планира да дари по 100 милиона долара на сътрудника на CNN Ван Джоунс и готвача на знаменитости Хосе Андрес.

 

„Те могат да дадат всичко за благотворителност или да споделят богатството си. Свободни са да правят със сумата каквото си поискат“, каза Безос на пресконференция след пътуването си в космоса, съобщава CNN.

 

„Светът повече от всякога се нуждае от обединители. Нуждаем се от хора, които упорито преследват целите си. За съжаление живеем в свят, в който твърде често това не е така. Но ние имаме модели за подражание. Ван Джоунс и Андрес несъмнено са от тях”, добави Безос.

 
Докато приемаше наградата, Джоунс каза: „Понякога мечтите се сбъдват“.

 

Инициативата на Безос идва в момент когато той и колегите му милиардери като Ричард Брансън, инвеститорът на Virgin Galactic, понасят критики за това, че харчат богатството си за космически туризъм. По-рано Безос беше обвинен, че не допринася достатъчно за благото на обществото, но през последните години той дари милиарди долари за различни каузи, сред които климатичните промени и хранителните банки.

 

Според критиците най-богатите хора в света трябва да работят за подобряване на условията за хората тук, на Земята, вместо да летят в Космоса. Безос и поддръжници на космическите програми обаче са категорични, че едното не изключва другото.

 

Източник: Нова.тв

 


Намери своята история

От категорията

Турция на Ердоган: "Той живее като султан, докато ние се борим да оцелеем"

Турция на Ердоган: "Той живее като султан, докато ние се борим да оцелеем"-1628142369.jpg

Безработицата е достигнала 27,2 процента, а при жените - 33,7. Младежката ...

5 авг. 2021 | 08:41

Путин свърза пожарите и наводненията в Русия с изменението на климата

Снимка: ТАСС-1628182429.jpg

Според руския лидер през последните 44 години средната годишна температура на ...

5 авг. 2021 | 19:52

Спасиха древна Олимпия от опустошителните пожари

Снимка: "Катимерини"-1628188228.jpg

Десетки градове и села бяха евакуирани - от покрайнините на Атина и на остров ...

5 авг. 2021 | 21:29

Над 200 милиона заразени с Covid-19 и над 4 257 000 жертви от началото на пандемията

-1613028815.jpg

Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус настоя по-богатите страни да ...

5 авг. 2021 | 20:07