ГЕРБ допусна серия от грешки и пропусна много шансове

Мира Радева: Г-жа Цачева има качества. Но гласуването е като влюбването

9839 | 2 ноем. 2016 | 18:10

Има очевидна нагласа Цветанов и Цачева за бъдат обвинени за загубата и да се премине към плавен преход на харизмата.Дали този край ще настъпи след една или две години, е трудно да се предвиди. Но се подготвя пламен преход на тази харизма, заяви той


Със сигурност г-жа Цецка Цачева има много качества, добър юрист, добър председател на НС. Но и липсва харизмата. Гласуването е като влюбването. Трябва да изпитваш спонтанно доверие към този човек. Имаше серия от грешки. Според мен бяха пропуснати много шансове. Това заяви социологът Мира Радева.


През февруари направихме изследване и съм го коментирала, което ясно показваще, че даже най-харесваните лица на ГЕРБ ще имат затруднение да бъдат избрани. ГЕРБ, ако бяха  се поогледали по-добре от началото на годината, нямаше да се стигне до тази ситуация. Тя беше предвидима, допълни социоложката пред bTV.

Има два факта. Единият факт е свързан с издигането на двете неочевидни кандидатури - от ГЕРБ  и БСП. Мисля, че се дава знак, че страната трябва да се подготви за генералско управление. Има очевидна нагласа Цветанов и Цачева за бъдат обвинени за загубата и да се премине към плавен преход на харизмата. Дали този край ще настъпи след една или две години, е трудно да се предвиди. Но се подготвя пламен преход на тази харизма. И той ще премине през съвместно управление на ГЕРБ и БСП.  Дали ще е през лятото на 2016 г. или ще се изчака да пермине председателството на ЕС, но ще има предсрочни избори, коментира Семов, следвайки логиката.

Тези, които помагат на Борисов, не работят добре. И двете му интерювюта  по bTV и Нова телевизия дадоха основания за коментарите, които правим. Онова, което излъчваше в двете интервюта  Борисов бе досада от властта, имаше затормозеност от това как ще управлява. казваше го с всичко и с думите си. Като му е тежко да управлява, да отстъпи. Да не се страхуват вместо него избирателите, каза още Радева.

Умен политик, не би си позволил да поеме цялата тежест. Борисов няма друг умен ход освен да търси още по-широка коалиция, допълни Семов визирайки немския вариант.

Георги Харизанов от Института за дясна политика заяви, че се оказва трудно за Цачева да убеди широката общественост в качествата, които всички, които я познават, знаят, че има. Голямото предизвикателство пред нея е да убеди хората в качествата си, подчерта той.

По думите му изключено е да се водят разговори за коалиция ГЕРБ - БСП. Ще имаме изключително сериозен проблем, ако българският избирател се подведе по тези приказки – това ще ни доведе поредното Гоце. Има опасност с идиотски изказвания да бъде нарушен праволинейният имидж на България в Европейския съюз и в НАТО, посочи Харизанов

 

Референдумът е по -важен от президентските избори, още по категоричент бе доцент Семов.

Всеки има право да свика референдум. Това е демокрацията, не може да си избирателен демократ, заяви третият участник в разговора Георги Харизанов.


От категорията

Министърът на икономиката Никола Стоянов: Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията

Министърът на икономиката Никола Стоянов: Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията-1660027990.jpg

Той обясни, че всички промени, които се вършат в ДКК, ВМЗ-Сопот и НИТИ-Казанлък ...

19 авг. 2022 | 09:17

Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа преди изборите

Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа преди изборите-1633678472.jpg

"Министър на икономиката беше Корнелия Нинова, много силен и ...

19 авг. 2022 | 09:19

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно-1552631423.jpg

Още веднъж да припомним: в две поредни тримесечия рекорден ръст, отчетен от ...

19 авг. 2022 | 13:45

Никола Минчев: Отделното ни явяване с ДП на изборите ще даде повече депутати

Никола Минчев: Гледаме към осигуряване на мнозинство с ДБ и БСП-1660905509.png

ПП имат желанието да управляват и първото място е ясната цел, подчертава той

19 авг. 2022 | 13:37