Младен Шишков: Сандов заложи зелено минно поле в целия спектър от живота в държавата

Има голяма вероятност да изгубим европари от АМ "Струма", заяви представителят на ГЕРБ-СДС

Младен Шишков: Сандов заложи зелено минно поле в целия спектър от живота в държавата

3767 | 6 авг. 2022 | 08:55

"Абсурдно е да твърдиш, че някой работи срещу теб, а в същия момент да назначи трима членове от твоята партия като министри”.


Бившият министър на околната среда Борислав Сандов е заложил цяло едно зелено минно поле в целия спектър от живота в държавата. Такава позиция изрази Младен Шишков от ГЕРБ-СДС пред NOVA NEWS. По думите му са направени немалко неща, за да бъде блокиран икономическият живот с мерките и целите, предприети през последните месеци.

„Основно това, което се случи покрай АМ „Струма”, беше една тяхна заявка от началото на мандата им. Казаха, че ще направят всичко възможно това трасе да не се изгражда по начина, по който е проектирано и одобрено от Европейската комисия. Този проект е одобрен от ЕК, кандидатствано е с него, отпуснати са средства по проекта от 2017 г., който уж не става. ЕК е казала „окей” тогава”, добави той.

В един момент обаче, по думите на Шишков, Борислав Сандов размахвал „някакво писмо” и казвал, че проектът не ставал. „Той казва, че за него не е важен човешкият живот, не е важно, че всеки ден там се губят човешки животи, важно е, че няма да има кой да насочва костенурката”, е мнението му.

По думите му истинската причина не са костенурките, вълците, мечките или розовото фламинго, а както самият Сандов е казал - това, че АПИ няма фирма, която да изгради трасето. „Тоест, трасето, което той предвижда като дълъг тунел. За него проблемът е, че не иска българска фирма да изгражда това трасе”, обясни още той.

Шишков предупреди, че има голяма вероятност да бъдат изгубени европари след решенията на ексминистъра Сандов за магистрала „Струма”, взети в последния му работен ден. „Има правило на ЕК, което казва, че по един и същи обект не може да се кандидатства по повече от три програмни периода. Ако минем на вариант, който той предлага - тунел, който е абсурдният вариант, няма да ни стигне времето”, посочи гостът в „Денят на живо”.

На въпрос дали войната между Корнелия Нинова и президента Румен Радев би помогнала на ГЕРБ-СДС на предсрочния вот, той каза: „Честно казано не виждам война. За мен това е някакъв много евтин театър. Абсурдно е да твърдиш, че някой работи срещу теб, а в същия момент да назначи трима членове от твоята партия като министри”.


Акцент на партията в предизборната кампания ще бъде енергийната криза. „Дори дадохме заявка, че сме готови да работим с всеки един, който е готов да ни подкрепи в нашите идеи - за диверсификация на газовите доставки, за ограничаване цените на горивата, на електроенергия, за модернизацията на армията”, обясни Шишков.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19