Младежкото ДПС ще проведе първата за България партийна онлайн конференция, обяви Илхан Кючюк

Искахме консенсус по национални теми, но не бяхме разбрани, посочи лидерът на младежкото ДПС

Младежкото ДПС ще проведе първата за България партийна онлайн конференция

11569 | 6 окт. 2020 | 16:48

Исках да кажа, че България има едно от най-модерните законодателства по отношение на осветляването на медиите, тяхното финансиране и собственици. Въпросът е защо все още има медии, които не изпълняват задълженията си по закон, заяви той.


Младежката организация на ДПС ще проведе националната си конференция чрез видеоконферентна връзка, съобщи за Епицентър.бг Илхан Кючюк.

Събитието ще бъде през ноември, подготовката вече е в ход и е в отговор на епидемиологичната обстановка в страната. "Не можем да съберем толкова много хора на едно място, затова ще бъдем онлайн. Ще има електронна регистрация, гласуване чрез приложение", разкри лидерът на младежката организация на ДПС.

Това ще бъде първата за България партийна конференция онлайн. Младежкото ДПС е проучило опита на други европейски либерални партии, които вече провеждат форумите си по този начин. "Искаме да покажем модерно мислене, да заявим, че рано или късно този машинен вот трябва да се случи", подчерта той. За ДПС е ясно, че трябва да има разяснителна кампания сред техните избиратели, за които сплотеността и личният контакт са водещи и част от традициите. "Заедността като концепция на човешката близост сега се трансформира в контакт с компютъра", коментира Кючюк, който е убеден, че избирателите на ДПС ще приемат и ще свикнат с новите технологии.

В качеството си на евродепутат от групата ДПС/„Обнови Европа“ Илхан Кючук коментира и снощния дебат в ЕП и изрази неудовлетворението си от дискусията.
"Не беше задълбочен и не засегна най-важните проблеми. Превърна се до голяма степен в партийно-политически сблъсък, а трябваше да бъде дебат за състоянието на българската демокрация. Очаквах много по-задълбочен и смислен разговор по ключовите въпроси и по институционалната несъстоятелност на някои от българските институции", заяви той пред Епицентър.бг.  

"Исках да кажа, че България има едно от най-модерните законодателства по отношение на осветляването на медиите, тяхното финансиране и собственици. В закона много ясно е посочено какво подлежи на деклариране в регистъра на Министерството на културата. В интерес на цялото общество е да се знае кои са крайните собствениците на медии и от къде получават финансирането си", посочи още Кючук.

Той обърна внимание и на факта, че ДПС отдава предупреждава, че България не е готова и нямаме ясна идея накъде трябва да водим страната, че не знаем през следващите 5 – 10 години как трябва да изглежда икономиката ни и как обществото ни трябва да изглежда.

"ДПС предложи консенсус по определени национални теми, но някои от политическите сили в българския парламент казаха, че се предлага коалиция срещу народа, а това е криворазбрана идея за национален консенсус“, допълни Кючюк.


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19