Мустафа Карадайъ. Кадър: Канал 3

Попитайте Борисов откъде раздава държавни пари? От вкъщи ли?, пита депутатът

Карадайъ: Националистите трябва да излязат от властта! Не можем да толерираме омразата

35310 | 2 юли 2017 | 18:24

Валери Симеонов е носител на езика на омразата, противопоставянето и агресията, но не е само той и Г-н Каракачанов също е носител на този етикет, Волен Сидеров също, каза председателят на ДПС

Мустафа Карадайъ. Кадър: Канал 3-1499007463.jpgМустафа Карадайъ. Кадър: Канал 3-1499007358.jpg

”В тази ситуация се опитваме да бъдем адекватния коректив на тази власт. Според нас тази власт е непрозрачна, основата и е грешна. В момента не бих искал да оценявам, но принципа е грешен”. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на Канал 3.

 

”Валери Симеонов е носител на езика на омразата, противопоставянето и агресията, но не е само той. Г-н Каракачанов също е носител на този етикет. Волен Сидеров също. Този модел, когато се толерира, това е сигнал за обществото, че езикът на омразата е нещо нормално”, коментира Карадайъ . 

 

”На изборите гражданите разпределят отговорностите на политическите партии. Днес ежедневно виждаме как някой раздава. Виждаме как власт имащият раздава. Задайте му въпроса - откъде ги раздава? В петък разбрах, че и Цветанов е тръгнал да раздава. От къде раздава? От вкъщи ли?”, попита лидерът на ДПС

 

”Безспорно се гордеем с двата пълни мандата, които Движението за права и свободи има. Бих ви посъветвал да сравните двата мандата на Борисов и нашите по икономически относителни дялове. Безспорно и благосъстоянието на хората е било по-добро.

 

Икономическите показатели по време на кабинета ”Орешарски” също са по-добри. Фалитът на КТБ не е пряко свързан с властта. В момента разследването на КТБ приключи и всеки може да го види. Могат да се видят как се е развивала КТБ в хронология, документите са публични. Ако погледнем фактите, можем да разгледаме фалита на КТБ по-различен начин. Има достатъчно много факти, с които всеки може да се запознае”, обясни той. 

 

”С Ахмед Доган не сме говорили за КТБ”, категоричен бе Карадайъ и обясни, че почетният председател е силен като лидер, политик и общественик и затова ДПС не са желан партньор в правителството, включително и от премиера Бойко Борисов. 

 

”Направихме едно ясно предложение, да се състави програма за управление на страната, която да подкрепим, вместо да участваме пряко във властта”, уточни той. 

 

"Не може да живеем в омраза, омразата поражда омраза и от двете страни. Трябва да се промени поведението на власт имащите. Такова поведение е недопустимо, това са опасни тенденции. Не могат да се толерират националисти и популисти във властта. Националистите трябва да излязат от влестта. Не можем да толерираме омразата и разделението", каза още той и категорично заяви, че правителството няма да изкара пълен мандат.

 


От категорията

Министърът на икономиката Никола Стоянов: Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията

Министърът на икономиката Никола Стоянов: Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията-1660027990.jpg

Той обясни, че всички промени, които се вършат в ДКК, ВМЗ-Сопот и НИТИ-Казанлък ...

19 авг. 2022 | 09:17

Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа преди изборите

Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа преди изборите-1633678472.jpg

"Министър на икономиката беше Корнелия Нинова, много силен и ...

19 авг. 2022 | 09:19

Стоян Михалев бесен: Без гласовете на градската десница ПП не може да спечели първото място

Стоян Михалев бесен: Без гласовете на градската десница ПП не може да спечели първото място-1643299788.png

Със сигурност социологията показва, че когато се явим поотделно, вероятността ...

19 авг. 2022 | 14:04

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно-1552631423.jpg

Още веднъж да припомним: в две поредни тримесечия рекорден ръст, отчетен от ...

19 авг. 2022 | 13:45