Николай Недеков

Някои гледат на Лили като на „банкнота“, от която да спечелят лесни и бързи пари, казва Николай Недеков

Най-близкият човек до Лили Иванова: Минути преди да излезе на сцената, тя трепери като лист

100299 | 10 дек. 2021 | 14:54

Няма как да я видите на парти или в нощен клуб. Тя има ясна цел и посока и това води до определен ритъм на живот, в който да постигне тази цел. Да бъдеш Лили Иванова не е лесно, никак даже. Напротив!

Николай Недеков
-1639141610.pngПловдив, Лили Иванова-1639141632.jpg

В екипа на поппримата Лили Иванова има един човек, който никога не излиза на сцената с нея, но е най-близкият до нея. Това е Николай Недеков - 34-годишният шуменец, който от няколко години менажира любимката на няколко поколения българи.

Дясната ръка на Лили е завършил театралната школа МОНТФИЗ,  рисува прекрасно, изявявал се е в хора на Ансамбъл „Шумен”. Николай е със солидно образование, има  диплома за журналист от Шуменския университет и тапия за магистър по пиар и публична администрация. Владее перфектно английски език.

Всеотдаен към Лили, той отдавна е спечелил доверието ѝ.  


Този път чрез неговия разказ реших да добавя нови щрихи към образа на Лили. Разговорът ме изненада...


Николай, да се опитаме да разгадаем Лили чрез вашия разказ.  В интервюто си пред БНТ тя признава, че тези две години, в които, заради Ковида, спря концертите си, са ѝ се сторили "най-големия кошмар". Защо? Само заради раздялата с публиката ли? 

- Основната причина за този „кошмар“ е раздялата с публиката, разбира се. В началото на пандемията никой от нас не знаеше какво се случва и колко дълго ще продължи. Всичко се решаваше ден за ден и това изключително повлия на сектори, пряко зависими от работата с големи групи хора, какъвто е и културата. Ние имахме планирани 17 концерта за 2020 г., три от които бяха напълно разпродадени към 08.03.2020 – денят, в който се разбра, че вирусът е в България с два случая в Плевен и Габрово, а от следващия ден бяха забранени всички културни събития. Беше голям шок. Последвалите събития, несигурността, страха на хората, сменящите се и неясни правила – всичко това повлия на целия ни екип. Лили през цялото време даваше надежда и оптимизъм на всички! Дори на мъже, които вместо те да й дават кураж, тя им звънеше да ги успокоява, че нещата ще се оправят!

- Какво стои зад организацията на един концерт на Лили? А отлагането му?

- Стои много работа, прецизност, умение за справяне с непредвидени ситуации. Лили Иванова е единственият български изпълнител, който пътува с огромни екипи. Общо всички сме над 40 души при пътуване в страната, а в София този екип се удвоява. Координацията, логистиката и правилно разпределените задачи са много важни. Лили изнася своите концерти в най-големите зали в съответния град. Както казах от 17 планирани концерта за 2020 г., нашият екип реши да запази 9, които преместихме три пъти, заради пандемията и слава Богу, вече 6 от тях са проведени, остават трите последователни дати на 14, 15 и 16 декември в зала 1 на НДК. Сами разбирате каква огромна трудност и дни на подготовка и организация ни костваше това и то точно в тези условия. Но това ни е работата. Тя трябва да се свърши и то по най-добрият начин, без компромиси!

- Казвате, без компромоси - как се работи с нея? Всички знаем за нейния перфекционизъм. Трудно ли се издържа на нейните изисквания?

- Работя с Лили от 7 години. Правилно се изразихте – тя няма претенции, а има изисквания. И това е много важна разлика. Тя е най-непретенциозният изпълнител, а има основание за точно обратното, от позицията, на която се намира. Никога не мрънка, не се оплаква. Тя е там - за да си свърши работата. Често я питат „Какво е за вас пеенето?“. Всъщност това е нейната работа. Да, тя е много емоционална и е свързана с огромна душевност и чувствителност, която Лили носи. А относно изискванията – това много улеснява моята работа. Защото знам ясно какво иска и се стремя, както аз, така и всеки в екипа, нейните изисквания да бъдат спазени. А те са пряко свързани с безкомпромисност на качеството и убийствен професионализъм в нейната продукция. Какво по-хубаво от това, човекът, с който работиш да те кара да бъдеш професионалист и да не правиш компромиси с качеството?

- За нея дисциплината е закон? А за екипа ѝ? Какъв е ритъмът на живот на Лили?

- Дисциплината е в основата на всеки успех. Независимо в каква сфера си. Лили води изключително добре планиран начин на живот с ясни ангажименти, които не са самоцелни. Няма как да я видите на парти или в нощен клуб. Тя има ясна цел и посока и това води до определен ритъм на живот, в който да постигне тази цел. Да бъдеш Лили Иванова не е лесно, никак даже. Напротив! Трябват много сила и енергия да издържиш всичко, винаги да си в кондиция и да взимаш верните решение. Защото тя знае най-добре кое е полезно за нейното творчество и кое не. И следва вътрешната си интуиция, която е безпогрешна.

- Тя сама е признавала, че е труден характер. Кое е най-трудното у Лили? И как се преодолява?

- Характерът ѝ не е труден. Той е най-подходящият за това да бъдеш Лили Иванова. Липсата на самосъжаление пред трудностите, липсата на отчаяние и хленчене, изискването към самата нея винаги да е във форма и да поднася нови неща на публиката, изискването нещата, които се поставят като задачи да се вършат в кратки срокове – това са все моменти, които силно мотивират околните. Лили е такава – тя има идея, обсъжда я с екипа си, премисля я и взима решение. След като е убедена, че идеята ѝ е правилна, тя иска да е осъществена моментално. Няма време за отлагане, почивка. Тя самата не си почива, няма следобедни дрямки… При нея всичко трябва да се свърши качествено и на момента.

- Да, виждаме, че Лили винаги е изпълнена с енергия за днес и за бъдещето. Призна за "пъклените си" планове, които крои през нощта. А какво става на сутринта? Първо на кого звъни? Как започва реализацията на плановете ѝ?

- Лили работи до късно вечер. Последно се чуваме около 00:00 -01:00, за да обсъдим неща, които са били на дневен ред през деня. След това често получавам съобщения в 03:00 – 04:00 ч. за това какво е решила, обмисляйки всичко през нощта и какво и как ще действаме на другия ден. На сутринта се чуваме и често се смеем: „Видя ли ми съобщението пак какъв пъклен план съм замислила…“. А тези планове винаги са свързани с нови проекти, нови песни, нови идеи за концерти, интервюта, фотосесии – всичко, което съпътства работата й. Хубаво е когато публиката ти постави корона, но тази корона трябва да се излъсква от самия теб, за де не потъмнее и да спре да блести. А това става с непрекъсната работа и нови идеи. Ако си говорим честно, Лили можеше да пее само старите си хитове и да остане „легендата от естрадата“. Но нямаше да е това, което е днес, ако не работеше неуморно през годините и не създаваше ново творчество. Винаги си казваш след неин концерт, нов албум – „Е, това е, браво!“. И мислиш, че е постигнала всичко. А тя на другия ден те изненадва с още, както тя ги нарича, „налудничави идеи“ за това какво да направи. След като сме уточнили всичко чувам в телефона „Добре, действай и ми кажи до къде е стигнало после. Благодаря ти, Ники!“. Тя е информирана за всяка стъпка от реализирането на идеята. И винаги знае кое е най-правилното за нея.

- Направи ми впечатление още едно признание на Лили от разговора й с Георги Любенов: "Дадох си отговор за някои неща, които аз не знаех и които ме разочароваха". Тя трудно говори за вътрешните си вълнения, но бихте ли казал - кой и защо разочарова Лили?

- До пандемията ежедневието ѝ беше много по-натоварено. Концертите, турнетата, всичко беше динамично. След като намери време за преосмисляне на нещата и случващото се край нея, на поведението на околните, много от които приемаше за близки, видя, че някои моменти не са такива, каквито е мислила. Тя безпогрешно преценява хората още в началото. Но винаги подхожда с голям кредит на доверие, защото тя самата винаги е готова да помогне и да се отзове. Не е излъгала никой, не е отменила уговорка за плащане или каквото и да е. Никога! А обратното - много хора са я излъгали и продължават да я лъжат. Когато стане въпрос за работа, свързана с нея – цените стават коренно различни, защото гледат на Лили като на „банкнота“, от която да спечелят лесни и бързи пари. Двете години на пандемия ясно ѝ показаха кои хора са край нея като приятели и кои, поради това, че е Лили Иванова и могат да получат някаква облага – да помолят за услуга, да напомнят за себе си само при наближаващ концерт, за да получат покана…

 

- Какво имате предвид?

 

- Ще ви дам два конкретни примера. Две години даден човек не се сеща за съществуването ти и изведнъж с наближаването на концертите ти се обажда с въпроса „Как си? Видяхме афиши в града, кога ще бъде концертът в София?“ Всъщност смешното е, че на афиша пише кога е даден концерт и къде се продават билети. Или получава писма от хора, в които пише „Сигурно си ме забравила, но аз съм еди-кой си. Много искаме със съпругата ми да дойдем на твой концерт, но не знаем къде се продават билети, ако може да ни помогнеш?“ Билетите за всички концерти се продават на билетни каси, не на пазара между доматите и краставиците, нали? И Лили изпраща покани на тези хора, като знае, че те не са искрени и не са й близки.

 

- Как реагира на такова лицемерие и фалш?


- Лили много точно усеща лицемерието и фалша на определени хора, които се появяват за даден момент в живота ѝ, предлагат услугите и мнимото си приятелство, изконсумират каквото могат от нейната добрина – услуги, вещи, средства… и след това се изпокриват в миша дупка. Тя прекрасно знае какво се случва край нея и кой с какви намерения идва и не може да бъде заблудена от никого, макар че много елегантно оставя в заблуда, че някой я е „надхитрил“! Това не може да се случи. Никога! Когато поредният „приятел“ изчезне или я предаде, в нея остава съжалението за самите тях и често казва: „Какво нещастие цари в душите на тези дребни хора!“. Това са малка част от нещата, с които се сблъсква и я разочароват.

- Коя е тази болка, която Лили премълчава?

- Това е много личен въпрос. Смятам, че е редно Лили, ако реши, да говори по тази тема някога. Единственото, което мога да кажа е, че тя се натъжава от лошите хора и постъпки. От липсата на човешко отношение.

- Как понесе ударите след концерта ѝ в Пловдив и коментарите, че е време да спре да пее? 

- Това не беше удар за нея. Случката след концерта в Пловдив затвърди нейни усещания за нечистоплътни отношения на някои хора, които доста парадираха с близостта си с Лили, а всъщност такава близост не е имало. Хората са свикнали да използват името ѝ, за да блеснат с нейната светлина. Жалкото е, че във всички случаи, в които някой се опитва да се изкаже негативно по теми, свързани с Лили, впоследствие или редактира написаното, или трие поста си, или се обяснява как всъщност не е говорил за нея или не искал да каже това, което е казал… Подобно поведение е падение, особено, ако е от мъж. Не самата постъпка, а процесите след нея са много притеснителни и унизителни за тези хора и показват липсата на всякакво себеуважение, ясно е, че за уважение към нея не може да се говори. Лили подминава всичко с пренебрежение и съжаление към самите тях. Тя неведнъж е казвала за такива моменти „Не ме интересува!“ И не се обяснява. Ако тези хора подозират с каква стена от презрение и незаинтересованост за техните персони се сблъскват от нейна страна, ще се почувстват още по-дребни.

 

- А какво точно се случи на този концерт в Пловдив?

- Истината е, че един чисто технически проблем със звука, бе представен като нещо съвсем различно. Но това е рискът на живото пеене. Ако беше на плейбек, както при много други изпълнители – всички щяха да са доволни, освен самата тя. Аз съм много приятно изненадан от десетките реакции на хора от гилдията и общественици, които я защитиха, за което Лили публично им благодари!
А относно краят – както Лили казва: “Това го решава Бог и моята публика!“

- "Те си мислят, че ме познават, но не е така, нищо не знаят за мен". Може ли да разшифроваме тези думи на Лили?

- Всеки в България разбира от футбол, политика и … знае всичко за Лили Иванова. Знаят кога „всъщност“ е родена, познават хора, които познават братовчед на кръстника на внучката на нейна съученичка, която им е казала друга година на раждане (смее се), знаят колко мъже е имала, знаят каква била като характер, знаят какво яде, пие… Все градски легенди, които нямат нищо общо с истината за нея. Истината е една – тя е Лили Иванова и е това, което е на сцената! Всичко останало е за самата нея. Хората, които казват, че са близки и парадират с това, всъщност не я познават.

 

- Как се раждат небивалиците по нейн адрес?

- Ще ви разкажа от първо лице на какво бях свидетел. Преди 7 години поканих Лили на клубно участие в Шумен. Едно от изискванията на екипа ѝ бе да има лек кетъринг за музикантите – сезонни плодове, ядки и вода – нищо особено или претенциозно. Поръчах този кетъринг на място, в което имам приятели. След ден ми звъни притеснен готвачът и казва: „Ники, какви са тези ядки, не сме чували за тях, шефката ги поръчва от София, ама нямало доставки…?“ Казвам: „Какви ядки, нищо специално не съм поръчал, просто казах „ядки“, което за мен значи бадеми, кашу, лешници…“ Отговорът беше: „Леле, шефката влетя в кухнята и нареди – това са ядки за Лили Иванова, знаете ли тя какво яде – бързо да се поръчат от София само най-екзотичните неща…“ и така всъщност се раждат легенди – от хора, които не я познават, а си фантазират каква е.

- Да живееш между "обич и омраза". Как изглежда това отстрани? А как Лили го понася?

- В разговорите ми с нея, в които си говорим за пътят ѝ, често ми казва: „Запомни едно, от момента, в който крачето ми е стъпило в София, съм залята с омразата на определени хора и с обичта на публиката! Тази омраза се пренася към всички, с които работя, така че бъди готов – ще те мразят, защото работиш с мен и защото говорим истината!“.
Наистина някои хора никога няма да й простят, че е това, което е! И то с цялото си „нахалство“ единствена в България да прави по три концерта в НДК за трети път, да пълни зали по време на пандемия, когато интересът към останалите е нулев, да изглежда по този начин - на тези години, да създава нови песни, нови албуми… Това никога няма да й простят. И тя го знае. Сравнението с нея е пагубно! Всички се сравняват и искат да са Лили Иванова. Е, не може! Както тя не може да мине по стъпките на друг, така никой не може да мине по нейните стъпки.

 

 

- Вашето обяснение за омразата?

- Да, аз имам и друго обяснение за омразата към нея в музикалните среди. Когато имаш Лили Иванова като коректив и ниво, ти не можеш с мързел и стари песни, изтупани от нафталина, отпреди 30 години да чакаш да си актуален. Виждаш, че явно, трябва да се работи, да плащаш на композитори, аранжори, текстописци, звукозаписни студиа… И това те дразни. Искаш да я няма Лили, за да блеснеш ти с нивото, на което си.

Когато съм бил свидетел на разговори с нея от нейни колеги, винаги са я питали: „Е, как така пишат за теб хубави песни?“ Пишат, защото тя първо звъни и сама инициира написването на текст, музика, проверява до къде е стигнало, общо казано „дърпа“ процеса напред. Както казва самата: „Короната няма да падне от главата ми, ако звънна на някой и му кажа – моля те, напиши ми нова песен!“

И второ – Лили за всичко си плаща! За абсолютно всеки етап е платено на всеки – автори на текст, музика, аранжимент, звукозаписно студио, музиканти, участващи в записа, микс и мастеринг, фотограф, дизайнер, печатане на обложки, издаването на диска и заплащането на авторските права. Всичко е платено. Не става само с чакане на дивана вкъщи и убеждението, че някой ти е длъжен. Не, Лили ясно осъзнава, че времената са коренно различни и днес не е като вчера, а утре няма да е като днес. За това и някои казват „Ама няма ли да спре да пее вече!“ Не, няма! Дори и да спре някога, нейната публика няма автоматично да стане публиката на някой друг и той да стане Лили Иванова.

- Кога емоцията ѝ пречи на Лили? Какво трябва да правите или да не правите непосредствено преди концерт? Тя какво прави в деня преди концерта, освен репетицията? Кога се уморява Лили?

- Тя е най-емоционалният изпълнител, с който съм работил. Кълбо от нерви и съмнения как ще се справи, дори и след над 10 000 концерта на живо зад гърба си. Преди концерт тя се подготвя. Репетира с бенда цялата програма на сцената, на която вечерта ще пее. Всичко при нея е на живо и репетициите са много важни. След това остава сама за около 2 часа, в които не я безпокоим, освен с неотложни въпроси. Минути преди да излезе на сцената тя трепери като лист. Аз съм удивен, че преживява всяка среща с публиката си като първа! Много емоционално бе във Варна на 03.09.2021 г., когато пред нея на крака беше изправен Дворецът на културата и спорта с няколко-хилядна публика, аплодирайки я. Това беше първият ѝ концерт след близо две години пауза. Лили не скри след концерта, че като е видяла залата на крака още с излизането си, гърлото я е стегнало от вълнение, но тя е боец и концертът мина перфектно. Срещите с публиката я вълнуват, не спи по цели нощи преди концерт, мисли как да бъде още по -добре, пренарежда програмата, избира визията си, размишлява. Такава е! Иначе може да я умори само глупостта и излишното говорене.

- Има много опити на гърба на Лили различни хора да си правят пи-ар. Това сигурно я натоварва. Как ѝ помагате в това отношение?

- Така е, това е най-често срещаният проблем, всеки гледа на нея като на възможност или на банкнота. Името Лили Иванова отваря доста врати и когато работиш с нея или общуваш неминуемо, тя ти помага. Фактът, че си в нейния екип говори много за твоите качества. И би било нелепо, ако някои си мисли, че е по-важен или по-значим в екипа ни от самата нея. Отделно се справяме и с опити на други хора да се покажат близки или още по-лошо, да напомнят за себе си, след изпадане в забвение, чрез цитиране на нейното име до своето. Лили е доста деликатна и често, когато директно й отправят нелепи предложения, тя се притеснява да не обиди някой с отказа си. Тук се опитвам да помагам аз, тъй като моята задача е, да я пазя от всякакви ситуации. Това е доста отговорно, защото всичко, което кажеш или направиш се тълкува казано или направено от самата нея.

- Защо решихте да организирате безплатни антигенни тестове за публиката преди трите концерта в НДК?

- Правилата за „зелен сертификат“ бяха въведени много набързо и хората в движение трябваше да си набавят, за да влязат на концертите. За Лили публиката е била и винаги ще е на първо място! В този смисъл безплатният тест е още една грижа към нейната публика, която в тези две години преживя доста сътресения. Един такъв жест е от значение, защото ще спести на всеки зрител средства. Благодарим на лабораторията, която откликна на идеята!

- Какво означава да работиш толкова близо до Лили?

- Отговорност и привилегия. Много научени уроци и ежедневен досег с най-големия професионалист в неговата сфера. Какво по-хубаво от това?! Всички натоварени моменти, изнервени организационни ситуации избледняват, когато нещата се случат и Лили ти благодари! Защото тя ти благодари по десетки пъти на ден за всяка свършена задача. Неминуемо отношенията от професионални минават и в житейски. Лили е човек, който ако може ще ти помогне, но никога няма да ти навреди. Често си говорим за нещата от живота, за мода, тя ме напътства, защото има убийствен усет за мода. Грижи се за екипа си, прави подаръци. Това е единственият човек, в моя живот, който ми е подарявал подарък за неговия рожден ден… Да, на 24 април аз винаги получавам подарък от нея, защото тя има празник.

Отделно се грижи за твоето здраве и форма – аз например свалих няколко килограма, вдъхновен от нейната воля да изглежда перфектно. След това се шегуваме, че ще ме следи да не ги върна. Като ходя в тях всеки ден, винаги има бонбони на масата, но за мен са само за гледане, а не за ядене (смее се).

Лили винаги е готова със съвет, ако поискаш. Тя е добър човек. И това не е клише или е нещо, което трябва да кажа, защото работя с нея. Не, тя наистина е много добър и състрадателен човек.

 

И сега, ако ми позволите, аз също искам да ѝ благодаря за търпението, доверието, отношението и напътствията!
Благодаря ти, Лили! Всичко предстои!


ГЕРБ
Костадинов
Илия Лазаров СДС
Еврохолд

От категорията

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж!

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Да се сложи човек, който има политическа задача-Peti-zapis--PP-DB-obsazhdat-kak-da-ovladeyat-sluzhbite--Da-se-slozhi-chovek--koyto-ima-politicheska-zadacha_1716790295.jpg

Всички назначения на Радев са за под ножа, ...това трябва да се случи бързо, ...

27 май 2024 | 09:08

"Голямата екскурзия" - 35 години от най-големият позор и престъпление на тоталитарната власт

"Голямата екскурзия" - 35 години от най-големият позор и престъпления на тоталитарната власт--Golyamata-ekskurziya----35-godini-ot-nay-golemiyat-pozor-i-prestapleniya-na-totalitarnata-vlast_1716708637.jpg

На масови събрания и срещи активистите на режима насаждат омраза към ...

26 май 2024 | 10:00

Доц. Искрен Иванов: Системата за ядрено сдържане в Европа е остаряла и има нужда от ревизия

Доц. Искрен Иванов: Системата за ядрено сдържане в Европа е остаряла и има нужда от ревизия-Iskren-Ivanov--I-Kitay--i-SASht-nyamat-interes-voynata-v-Ukrayna-da-ima-pobeditel-i-zagubil_1716014299.jpg

За Вашингтон войната е шанс да се отслаби Русия, дори да се налага тя да се ...

27 май 2024 | 14:55

Доц. д-р Гергин Гергинов: Превръщат България в мишена

Доц. д-р Гергин Гергинов: Превръщат България в мишена-O-z--polk--dots--d-r-Gergin-Gerginov_1704981467.jpg

През април 2022 г. конфликтът беше пред мирно разрешаване, но намесата на ...

27 май 2024 | 14:34

Най-важното

Изкарайте близо милион гласа и тогава ще кажем: Готови сме да управляваме, а за премиер ще мислим, заяви Борисов (НА ЖИВО)

Борисов в Разград: Да съм премиер - това ще е, ако имаме висок резултат. Иначе не поемам отговорност
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1716826701.jpg

"3 години от Промяната ни продаваха илюзии", каза Делян Добрев пред ...

27 май 2024 | 18:43

Още през 2021-а казах, че ПП са "измамници с бели якички" и те излязоха такива", изтъкна Добрев.

ЦИК санкционира ПП-ДБ: Да премахнат билбордовете си с ликовете на Денков, Борисов и Пеевски

С решение на ЦИК ПП-ДБ трябва да свалят тези билбордове-S-reshenie-na-TsIK-PP-DB-tryabva-da-svalyat-tezi-bilbordove_1716822294.jpg

Дори да са монтирани записите, те пак показват какъв престъпен начин на мислене ...

27 май 2024 | 17:38

Трите формации имат различни визии за развитието на държавата

Асен Василев: Докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС коалиция с тях няма да има

Асен Василев обяви, че коалиции с ГЕРБ и ДПС няма да има, докато Борисов и Пеевски са начело-Deputatite-izslushvat-Asen-Vasilev-zaradi-OPG-to-v-mitnitsite_1713960970.jpg

Днешното изказване на Василев променя доскорошната теза на коалицията, според ...

27 май 2024 | 18:16

Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна-Radev--Vsichki-darzhavi-chlenki-na-NATO-po-edin-ili-drug-nachin-sa-vavlecheni-vav-voynata-v-Ukrayna_1716810785.png

Нека нашите народни представители, които взимат решения - за изпращане на ...

27 май 2024 | 14:49

Само девет от делегатите на Парламентарната асамблея на алианса гласуваха против

Форумът на НАТО прие декларация: Украйна може да използва западни оръжия за удари по цели в Русия

Форумът на НАТО прие декларация, че Украйна може да използва западна помощ за удари по цели в Русия
Снимка БТА-Forumat-na-NATO-prie-deklaratsiya--che-Ukrayna-mozhe-da-izpolzva-zapadna-pomosht-za-udari-po-tseli-v-Rusiya-Snimka-BTA_1716804385.jpg

Подкрепа на Украйна в нейното международно обосновано право да се самоотбранява ...

27 май 2024 | 13:05

България е ценена като надежден съюзник в НАТО, посочи генералният секретар на алианса

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта
(Видео)

Главчев и Столтенберг: Трябва да помагаме на Украйна без да завличаме НАТО в конфликта
Снимка БТА-Glavchev-i-Stoltenberg--Tryabva-da-pomagame-na-Ukrayna-bez-da-zavlichame-NATO-v-konflikta-Snimka-BTA_1716805659.jpg

Новината за изпращане на български войски в Украйна е типичен пример за ...

27 май 2024 | 12:47

Бивши служители дали могат да бъдат използвани за това - да", убеден е Цветлин Йовчев.

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек
(Видео)

Бившият шеф на ДАНС Йовчев за изтеклите записи на ПП-ДБ: В службите няма толкова глупав човек-Tsvetlin-Yovchev--Neobhodimo-e-sadebnata-sistema-da-si-izgradi-imunna-sistema_1708186988.png

"Мога да се обзаложа, че не е по законен път. Готов съм да се обзаложа, ...

27 май 2024 | 18:29

В службите и да го играеме по-сериозно, казва Кирил Петков

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж!

Пети запис. ПП-ДБ обсъждат как да овладеят службите: Да се сложи човек, който има политическа задача-Peti-zapis--PP-DB-obsazhdat-kak-da-ovladeyat-sluzhbite--Da-se-slozhi-chovek--koyto-ima-politicheska-zadacha_1716790295.jpg

Всички назначения на Радев са за под ножа, ...това трябва да се случи бързо, ...

27 май 2024 | 09:08

Той представлява паралелна линия на Северния пръстен на българската газопреносна мрежа

ЕК: На територията на България няма проект "Турски поток"

ЕК: На територията на България няма проект "Турски поток" - това е "Балкански поток"-EK--Na-teritoriyata-na-Balgariya-nyama-proekt--Turski-potok----tova-e--Balkanski-potok-_1716822698.jpg

В прав текст ЕК казва, че в изграждането на "Балкански потокИ няма жалби, ...

27 май 2024 | 18:08