Надежда Велина от София спечели поощрителна награда от гурме-конкурса за ценители на азиатските гозби. Тя пристигна на срещата за връчването с петмесечния си бигъл Моли, който не обърна никакво внимание на суши-сета за двама от МЕТРО и се посвети на гризането на клонка.
Софиянката участва в надпреватара с рецепта за тайландски банички с риба и с побългарена версия на същото печиво.
Побългарени тайлански банички
Необходими продукти:
Кори за баница
1 яйце
сирене
кашкавал
тайландска къри паста
Масло
Начин на приготовление
Смесете яйцето, сиренето, кашкавала и тайланската къри паста.
Разтопете маслото. С намазаните с него кори и готовата смес, завийте баничките.
Запечете ги в умерено загрята фурна до зачервяване.