Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви представим една рецепта за много вкусни, хрупкави и ефектни бисквитки с шоколад и бадемово брашно.
Необходими продукти:
50 г бадемово брашно
100 г бяло брашно
150 г фина кристална захар
1 яйце
80 г краве масло
6 мл ликьор „Амарето“
1/2 ч.л. бакпулвер
120 г натурален шоколад
2 с.л. какао
2 г сол
пудра захар
Начин на приготвяне:
На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора.
Оставяме шоколадовата смес да се охлади.
Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта.
Разбиваме яйцето и захарта.
Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране.
Прибавяме брашнената смес и разбъркваме.
Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено).
Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар.
Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.