Не отлагай и тръгни

13078 | 3 юли 2015 | 11:16

Сексът ускорява мозъчната дейност


Пълноценният сексуален живот след 70 години подобрява мозъчната дейност, обяви в. „Дейли телеграф“, като се позова на изследвания на холандски учени. В Центъра за психично здраве в Утрехт над 1700 мъже и жени отговаряли на различни въпроси - системата била така нагласена, че да постигне максимум откровеност. Например: колко често се отдават на ласки. Участниците, които посочили, че правят секс поне веднъж седмично, имали с 68% по-добри резултати от пренебрегващите удоволствията в леглото. Изследователите нямат още отговор как креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. Все пак установили, че любовта в комбинация със секса стимулира появата на нови мозъчни клетки.


Да се чуди и мае човек, тия учени не четат ли научна литература. Много преди установеното в Утрехт невронауката откри, че всяка любовна авантюра предизвиква неврони - те хранят мозъка, поддържат жизненост, увеличават шанса за повече успех и вътрешен покой. Освен редовното чукане например силен доставчик на неврони е властта. Колкото повече едно управление чука народа си, толкоз повече жизненост придобива. Колкото един политик става все по-популярен - у лево или у десно - толкоз повече се захранва либидото му. Почти оргазмено изживяване например доставя говоренето на митинг. Или пред микрофона на парламента. Някои народни представителки така се активизират, че се докарват до екстаз. Красноречието е форма на обладаването. Физиологични изследвания доказват, че афектиралата се депутатка може да стигне до овлажняване. Така и така микрофонът прилича на пенис. Така и така аудиторията поглъща.


Някъде в дъното на изследването експертите от Утрехт отбелязват, че сексът ускорява мозъчната дейност - плюс работоспособността и амбицията - само при нов любовен трепет. Ааа! Каква била работата. Дългогодишното партньорство води до „поносимост към положителната физическа и емоционална дразнимост“, идваща от половинката. Обърквацията е пълна. Първо, работата се изчерпва с поносимост. Второ, все пак се отбелязва някаква „дразнимост“ от партньора. Трето и четвърто, не се казва как на 70 години чука мъжът и как на 70 години жената свършва.


Няма как да измамиш старостта си, братче. Затова не се хващай на учени-недоучени анализи. Не си играй на поносимост. Най-сигурният начин да не стигнеш до „дразнимост“ е да не ти пука. Понеже каквато и да е любовна тръпка да те навести на 70 години, тя, дори да е пламенна и физически значима, ще ти докара секса, който - каквото и да правиш - ще е сексът на 70-те. Внимавай с виаграта. Предизвиква инсулти. И други странични. Например, странично хвърляне: партньорката те изхвърля от леглото, защото виаграта приспива.


Дори Хумберт Хумберт не е на 70, когато за пръв път вижда Лолита да се пече на слънце по бански костюм. Набоков облекчава увлечението на стария сатир - той се влюбва от пръв поглед в невинната девойка, - като убива майка й. Все пак в живота рядко се случва някой да убие родителите, за да се разпореждаш с живота - и тялото - на дъщерята. В живота е къде по-сложно. Катастрофите с летален край винаги навестяват някого, който не е в романа. Набоков е по-добър учен от цялата група в Утрехт.


Тия холандски учени да бяха изследвали защо все повече хора зяпат порно. Защо възрастовата граница на аудиторията расте. Защо голямото зяпане има здравен ефект. Защо розовата индустрия набира хиляди нови старлетки. Защо им осигурява значими приходи. Защо расте броят на порносайтовете. Защо с две-три почуквания по клавиатурата може да попаднеш на групов секс, чукане като поточна линия, педофилски гадории. Или къде по-естетичния сайт „Мистър Скин“, който всяка година раздава „оскари“, ако не обиждаме официалната статуетка на чичо Оскар. Тази година дори знаменитата Скарлет Йохансон получи две „разсъблечени награди“ - в категориите „Тотална голота“ и „Най-добър гол дебют“. Това за участието си във филма „Под кожата“. Макар че Скарлет Йохансон е толкова красива, че не се нуждае от кожа. Стигат й едни цици, например.


Ето, братче, как да не се докараш до „поносимост“ към партньора. Зяпай. Не отлагай и помни. При първа възможност - дай приспивателно на другарчето си - пускай порното. Ще имаш повече изживяване от някаква реална среща с нова партньорка. Първо, тя няма да се яви. Второ, няма да е Лолита. Трето, ако е млада-засмяна, то е някакъв временен интерес към твоята персона. За предпочитане да си известен. Популярността смъква възрастта. Каквото и да стане, дори малката да полети от банята към твоите чаршафи, краят е предварително известен. Пък ако те гепят, трябва да даваш обяснение на родителите.


Само депутатите не дават обяснения. Не свършват. Затова предпочитат лукса пред невинността. Може да карат скъпи коли, да лобират за милиони, да чукат манекенки - но не могат да свършват. Боят се от Лолита. Както магистрала се бои от Бойко Борисов. А не свършват, защото винаги са в продължение. Депутат край няма.


Не отлагай и не се чуди. Порното е фитнес. Понякога амбицира. Държи те буден. Не те докарва до „поносимост“. Захранва смелост и въображение. Наблюдаваш звездни изпълнения - истински богини, надарени освен с всичко и с милиони. Красавицата с тайландски черти Тера Патрик натрупа от 100 розови филма 15 млн. долара. Бившата танцьорка Джеси Джейн - 10 млн. Трейси Лордс - тя започна със скандал на 18 години, които всъщност нямаше - 7 млн. Бившето гадже на Чарли Шийн, Брий Олсън, - 7 млн. Джена Хейз - тя предпочита жени - 6 млн. И т.н. Ако ветеранките от фронта ти писнат, винаги може да попаднеш на млади доставки. От Тайланд, например. Може и дъщерята на съседите да видиш: порното проявява все по-определен интерес към Източна Европа. И българки завземат леглата пред камерите. И пищят не по-лошо от Тера Патрик. Едно на ръка, че носят белезите на социализма: предпочитат колективното начало.


При такова разнообразие няма как да се докараш до „поносимост“. Непознатото дебне. Не чакай седемдесетте. Спомените хранят, но не лекуват. Имаш на разположение енергия. Не ти се живе с „поносимост“. Ако не ти стига кварталното кафене, отиди на „Попа“. Забий в клуба. Още по-добре, ако бръкнеш в специализираните сайтове. Някоя девойка ще те лайкне на петата минута. Опитай. Не лъжи с изходните данни. Не си крий годините. Не се прави на депутат - шансовете намаляват.


Прави се на мечтател, който не иска да трупа печал. Колкото повече общуваш с младите, толкоз повече ще научиш. Разликата расте - ще се чудиш на новото си знание. Ще се научиш да говориш по-ритмово, без епитети. Ще съкращаваш изрази. Младите не обичат дългите повествования. Може да те прочетат и за една нощ, но тази нощ, ей богу, ще ти осигури хиляди неврони. Ако сам не си разопаковаш подаръка, опаковаш тъга.


Така лека-полека ще се увериш, че навикът лъже. За да изобличиш съмненията си, замини за Амстердам. Там, в холандската бърлога, опровергай поносимостта. В Квартала на червените фенери ще се нагледаш на изобилие от форми и кожи. Не стискай 30 евро, влез в порното. За да разбереш, че Набоков не лъже. Той цял живот е ловял пеперуди. Почти научен интерес.


Твоята пеперуда те гледа зад витрините. Побързай, че кметът на Амстердам се кани да ги закрие. Защо в Амстердам? При положение че има други сексуални дестинации. Ей, така. За да


От категорията

Тейлър Суифт изпревари Путин и Си Дзинпин в класацията на сп. Time за "Личност на годината"
(Видео)

Тейлър Суифт е първата жена в класацията на сп. Time, обявена за втори път за Личност на годината-Teylar-Suift-e-parvata-zhena-v-klasatsiyata-na-sp--Time--obyavena-za-vtori-pat-za-Lichnost-na-godinata_1701925048.jpg

Певицата е първият автор на песни, който получи седем номинации за ...

7 дек. 2023 | 06:57

Анджелина Джоли за развода с Брад Пит: Загубих възможност да живея свободно

Анджелина Джоли за развода с Брад Пит: Загубих възможност да живея свободно-Andzhelina-Dzholi-za-razvoda-s-Brad-Pit--Zagubih-vazmozhnost-da-zhiveya-svobodno_1701866714.jpg

Актрисата заяви, че не харесва Холивуд - той не може да се нарече ...

6 дек. 2023 | 14:44

Чартърът е в края на януари

Омайният Оман и личният му рай - Салала са на пет часа полет от нас
(Галерия)

Омайният Оман и личният му рай - Салала са на пет часа полет от нас-Omayniyat-Oman-i-lichniyat-mu-ray---Salala-sa-na-pet-chasa-polet-ot-nas_1702068801.jpg

Гостоприемството на местните стига до там, че те с радост те канят в дома си, ...

8 дек. 2023 | 22:46

Фенове попиляха Ема Стоун заради рокля на дупки: Ужас! Изглежда все по-зле

Фенове попиляха Ема Стоун заради рокля на дупки: Ужас! Изглежда все по-зле-Fenove-popilyaha-Ema-Stoun-zaradi-roklya-na-dupki--Uzhas--Izglezhda-vse-po-zle_1701957288.jpg

През ноември Ема Стоун позира в разголен външен вид за списание W. На ...

7 дек. 2023 | 15:54

Най-важното

Ако бях на мястото на Хинков, бих подал оставка отдавна, каза той

Радомир Чолаков: Борисов трябва да е премиер, а вицепремиер - Пеевски и Василев или Петков
(Видео)

Радомир Чолаков: Борисов трябва да е премиер, а вицепремиер - Пеевски и Василев или Петков-Pravnata-komisiya-prie-na-parvo-chetene-zakona-za-lichniya-falit-na-parvo-chetene_1669822664.jpg

Разделянето на ВСС, диспропорцията, която се получава в двете - обществената и ...

9 дек. 2023 | 20:39

България е под много тежък външен натиск, което е агония за националния ни суверенитет

Проф. Георги Близнашки: Поправките в Конституцията са грешни и се дължат на озлобление
(Видео)

Проф. Георги Близнашки: Поправките в Конституцията са грешни и се дължат на озлобление-1597650321.png

Двойното гражданство води до раздвояване на лоялността. Ако искаш да работиш за ...

9 дек. 2023 | 17:02

Има опасност скрити зад офшорка хора с неясен капитал да купят "Лукойл"

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти

Кирил Петков: Начело на регулаторите трябва да застанат политически лица, не вярвам на експерти-Kiril-Petkov-Snimka--BTA_1696695208.jpg

"Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук ...

9 дек. 2023 | 16:06

Сглобката си разпределя регулаторите даже и през Конституцията, за да векува във властта, заяви тя

Корнелия Нинова: Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство
(Видео)

Корнелия Нинова Снимка: Нова тв-Korneliya-Ninova-Snimka--Nova-tv_1702117972.jpg

"Местната власт е единствената стабилна власт и то в следващите 4 години. ...

9 дек. 2023 | 12:32

В момента по-важните теми са свързани с конституционните промени и приемането на бюджета.

Даниел Митов: Никой не гледа към правителството като авторитет, който задава посоката

Даниел Митов: Никой не гледа към правителството като авторитет, който задава посоката-1655541543.png

Митов посочи още, че правителството на акад. Денков „върши нещо“, но отчете, че ...

9 дек. 2023 | 09:41

Вижда се желание да се избута свалянето на дерогацията към периода, когато Габриел ще стане премиер

Румен Христов, СДС: Виждаме, че в 17 държави цените на горивата са по-ниски от тези у нас

Румен Христов, СДС: Виждаме, че в 17 държави цените на горивата са по-ниски от тези у нас-Rumen-Hristov--Tryabva-smelost-za-prilagane-na-nepopulyarni-merki-sreshtu-visokite-tseni_1678356260.png

Той заяви, че винаги са отстоявали тезата за един консервативен и балансиран ...

9 дек. 2023 | 09:47

На страж пред “Вечния огън” се извисява коледна елха - като доказателство за днешната ни Безпросветност, Безродност и Безсъщност.

Валерия Велева: Безпросветност, Безродност и Безсъщност

Коледно настроение на площад "Св. Александър Невски"-Koledno-nastroenie-na-ploshtad--Sv--Aleksandar-Nevski-_1702135368.jpg

Впрочем цяла София е потънала в угнетяваща сивота - мръсни улици, няма светеща ...

9 дек. 2023 | 17:21

Изследването показва още, че най-щастливи в Европа са домакинствата, в които има дете

"Евростат": Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз

Снимка: БТА-Snimka--BTA_1702136612.jpg

България е единствената страна от 27-те в Европейския съюз, чиито граждани са ...

9 дек. 2023 | 17:42

Министерството подари на децата и уикенд в базата на ведомството в Боровец

Калин Стоянов към децата на МВР: Носете в сърцата си вярата в доброто

Снимка: МВР-Snimka--MVR_1702146522.jpg

"В мое лице имате приятел, който винаги ще се отзове, когато се нуждаете ...

9 дек. 2023 | 20:28