Не отлагай и тръгни

12558 | 3 юли 2015 | 11:16

Сексът ускорява мозъчната дейност


Пълноценният сексуален живот след 70 години подобрява мозъчната дейност, обяви в. „Дейли телеграф“, като се позова на изследвания на холандски учени. В Центъра за психично здраве в Утрехт над 1700 мъже и жени отговаряли на различни въпроси - системата била така нагласена, че да постигне максимум откровеност. Например: колко често се отдават на ласки. Участниците, които посочили, че правят секс поне веднъж седмично, имали с 68% по-добри резултати от пренебрегващите удоволствията в леглото. Изследователите нямат още отговор как креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. Все пак установили, че любовта в комбинация със секса стимулира появата на нови мозъчни клетки.


Да се чуди и мае човек, тия учени не четат ли научна литература. Много преди установеното в Утрехт невронауката откри, че всяка любовна авантюра предизвиква неврони - те хранят мозъка, поддържат жизненост, увеличават шанса за повече успех и вътрешен покой. Освен редовното чукане например силен доставчик на неврони е властта. Колкото повече едно управление чука народа си, толкоз повече жизненост придобива. Колкото един политик става все по-популярен - у лево или у десно - толкоз повече се захранва либидото му. Почти оргазмено изживяване например доставя говоренето на митинг. Или пред микрофона на парламента. Някои народни представителки така се активизират, че се докарват до екстаз. Красноречието е форма на обладаването. Физиологични изследвания доказват, че афектиралата се депутатка може да стигне до овлажняване. Така и така микрофонът прилича на пенис. Така и така аудиторията поглъща.


Някъде в дъното на изследването експертите от Утрехт отбелязват, че сексът ускорява мозъчната дейност - плюс работоспособността и амбицията - само при нов любовен трепет. Ааа! Каква била работата. Дългогодишното партньорство води до „поносимост към положителната физическа и емоционална дразнимост“, идваща от половинката. Обърквацията е пълна. Първо, работата се изчерпва с поносимост. Второ, все пак се отбелязва някаква „дразнимост“ от партньора. Трето и четвърто, не се казва как на 70 години чука мъжът и как на 70 години жената свършва.


Няма как да измамиш старостта си, братче. Затова не се хващай на учени-недоучени анализи. Не си играй на поносимост. Най-сигурният начин да не стигнеш до „дразнимост“ е да не ти пука. Понеже каквато и да е любовна тръпка да те навести на 70 години, тя, дори да е пламенна и физически значима, ще ти докара секса, който - каквото и да правиш - ще е сексът на 70-те. Внимавай с виаграта. Предизвиква инсулти. И други странични. Например, странично хвърляне: партньорката те изхвърля от леглото, защото виаграта приспива.


Дори Хумберт Хумберт не е на 70, когато за пръв път вижда Лолита да се пече на слънце по бански костюм. Набоков облекчава увлечението на стария сатир - той се влюбва от пръв поглед в невинната девойка, - като убива майка й. Все пак в живота рядко се случва някой да убие родителите, за да се разпореждаш с живота - и тялото - на дъщерята. В живота е къде по-сложно. Катастрофите с летален край винаги навестяват някого, който не е в романа. Набоков е по-добър учен от цялата група в Утрехт.


Тия холандски учени да бяха изследвали защо все повече хора зяпат порно. Защо възрастовата граница на аудиторията расте. Защо голямото зяпане има здравен ефект. Защо розовата индустрия набира хиляди нови старлетки. Защо им осигурява значими приходи. Защо расте броят на порносайтовете. Защо с две-три почуквания по клавиатурата може да попаднеш на групов секс, чукане като поточна линия, педофилски гадории. Или къде по-естетичния сайт „Мистър Скин“, който всяка година раздава „оскари“, ако не обиждаме официалната статуетка на чичо Оскар. Тази година дори знаменитата Скарлет Йохансон получи две „разсъблечени награди“ - в категориите „Тотална голота“ и „Най-добър гол дебют“. Това за участието си във филма „Под кожата“. Макар че Скарлет Йохансон е толкова красива, че не се нуждае от кожа. Стигат й едни цици, например.


Ето, братче, как да не се докараш до „поносимост“ към партньора. Зяпай. Не отлагай и помни. При първа възможност - дай приспивателно на другарчето си - пускай порното. Ще имаш повече изживяване от някаква реална среща с нова партньорка. Първо, тя няма да се яви. Второ, няма да е Лолита. Трето, ако е млада-засмяна, то е някакъв временен интерес към твоята персона. За предпочитане да си известен. Популярността смъква възрастта. Каквото и да стане, дори малката да полети от банята към твоите чаршафи, краят е предварително известен. Пък ако те гепят, трябва да даваш обяснение на родителите.


Само депутатите не дават обяснения. Не свършват. Затова предпочитат лукса пред невинността. Може да карат скъпи коли, да лобират за милиони, да чукат манекенки - но не могат да свършват. Боят се от Лолита. Както магистрала се бои от Бойко Борисов. А не свършват, защото винаги са в продължение. Депутат край няма.


Не отлагай и не се чуди. Порното е фитнес. Понякога амбицира. Държи те буден. Не те докарва до „поносимост“. Захранва смелост и въображение. Наблюдаваш звездни изпълнения - истински богини, надарени освен с всичко и с милиони. Красавицата с тайландски черти Тера Патрик натрупа от 100 розови филма 15 млн. долара. Бившата танцьорка Джеси Джейн - 10 млн. Трейси Лордс - тя започна със скандал на 18 години, които всъщност нямаше - 7 млн. Бившето гадже на Чарли Шийн, Брий Олсън, - 7 млн. Джена Хейз - тя предпочита жени - 6 млн. И т.н. Ако ветеранките от фронта ти писнат, винаги може да попаднеш на млади доставки. От Тайланд, например. Може и дъщерята на съседите да видиш: порното проявява все по-определен интерес към Източна Европа. И българки завземат леглата пред камерите. И пищят не по-лошо от Тера Патрик. Едно на ръка, че носят белезите на социализма: предпочитат колективното начало.


При такова разнообразие няма как да се докараш до „поносимост“. Непознатото дебне. Не чакай седемдесетте. Спомените хранят, но не лекуват. Имаш на разположение енергия. Не ти се живе с „поносимост“. Ако не ти стига кварталното кафене, отиди на „Попа“. Забий в клуба. Още по-добре, ако бръкнеш в специализираните сайтове. Някоя девойка ще те лайкне на петата минута. Опитай. Не лъжи с изходните данни. Не си крий годините. Не се прави на депутат - шансовете намаляват.


Прави се на мечтател, който не иска да трупа печал. Колкото повече общуваш с младите, толкоз повече ще научиш. Разликата расте - ще се чудиш на новото си знание. Ще се научиш да говориш по-ритмово, без епитети. Ще съкращаваш изрази. Младите не обичат дългите повествования. Може да те прочетат и за една нощ, но тази нощ, ей богу, ще ти осигури хиляди неврони. Ако сам не си разопаковаш подаръка, опаковаш тъга.


Така лека-полека ще се увериш, че навикът лъже. За да изобличиш съмненията си, замини за Амстердам. Там, в холандската бърлога, опровергай поносимостта. В Квартала на червените фенери ще се нагледаш на изобилие от форми и кожи. Не стискай 30 евро, влез в порното. За да разбереш, че Набоков не лъже. Той цял живот е ловял пеперуди. Почти научен интерес.


Твоята пеперуда те гледа зад витрините. Побързай, че кметът на Амстердам се кани да ги закрие. Защо в Амстердам? При положение че има други сексуални дестинации. Ей, така. За да


От категорията

Дрехи на Джил Байдън станаха част от емблематична изложба от 1914 г. (Видео)

Дрехи на Джил Байдън станаха част от емблематична изложба от 1914 г.
Сн. Туитър-Drehi-na-Dzhil-Baydan-stanaha-chast-ot-emblematichna-izlozhba-ot-1914-g-Sn--Tuitar_1674731242.jpg

Джил обясни дизайна на роклята си Hearst, която носеше по време на встъпването ...

26 ян. 2023 | 13:04

Александър Дунчев от ПП изуми парламента, нарамил ученическа раница с графити

Дунчев от ПП в пленарна зала-Dunchev-ot-PP-v-plenarna-zala_1674728405.jpg

Институция, една от най-важните в държавата, трябва да се уважава сама по себе ...

26 ян. 2023 | 15:32

Силвестър Сталоун предлагал на Памела Андерсън да му стане държанка

Силвестър Сталоун предлагал на Памела Андерсън да му стане държанка-Silvestar-Staloun-predlagal-na-Pamela-Andersan-da-mu-stane-darzhanka_1674741694.jpg

Той ми предложи да бъда негово "момиче номер 1". Тогава се зачудих: ...

26 ян. 2023 | 16:01

Кажете „сбогом“ на скучните трапезни маси и посрещнете иновацията

Кажете „сбогом“ на скучните трапезни маси и посрещнете иновацията-Kazhete--sbogom--na-skuchnite-trapezni-masi-i-posreshtnete-inovatsiyata_1674550166.jpg

Трапезна маса REDA ще направи трапезарията ви да изглежда по-луксозна от ...

25 ян. 2023 | 10:00

Най-важното

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца, дано не са маскарадни игри, каза той

Радев за побоя над Пендиков: Властите в Скопие ясно да заявят, че това е престъпление от омраза

Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам, посочи президентът Радев-Ako-imam-namereniya-za-promyana-na-formata-na-darzhavno-upravlenie---shte-go-zayavya-sam--posochi-prezidentat-Radev_1674833881.jpg

Случаят е израз на десетилетна политика, на насаждане на омраза към българите и ...

27 ян. 2023 | 17:37

Благодарение на БСП учебниците до 12-ти клас стават безплатни, подчертава лидерът на партията

Нинова: С безплатните учебници до 12 клас реално подкрепихме децата и семействата

Нинова: Днес БСП направихме още една крачка за реална социална подкрепа на децата и семействата-Ninova--Dnes-BSP-napravihme-oshte-edna-krachka-za-realna-sotsialna-podkrepa-na-detsata-i-semeystvata_1674822190.jpg

300 000 деца ще получат тази социална придобивка. Семействата им ще спестят по ...

27 ян. 2023 | 14:21

Не може каузата да бъде да се смени Нинова и да дойде Х или У, подчертава бившият президент на ПЕС

Станишев: Ключовият фактор за правителство след изборите е ГЕРБ - връщат доверие и влияние
(Видео)

ПП пропиляха доверието, което имаха, подчерта бившият президент на ПЕС-PP-propilyaha-doverieto--koeto-imaha--podcherta-bivshiyat-prezident-na-PES_1674822386.jpg

"ПП пропиляха доверието, което имаха. Предлаганите референдуми са ...

27 ян. 2023 | 11:29

В момента цената на газа за януари е 179 лв. за мегаватчас, очаква се да стане 129-130 лева

КЕВР: Газът ще е с 30% по-евтин през февруари, няма да се променя цената на парното

КЕВР: Газът ще е с 30% по-евтин през февруари, няма да се променя цената на парното-KEVR--Gazat-shte-e-s-30--po-evtin-prez-fevruari--nyama-da-se-promenya-tsenata-na-parnoto_1674813420.jpg

"Булгаргаз" внесе заявление за цена февруари още на 11 януари. Тогава ...

27 ян. 2023 | 11:55

Не би трябвало да имаме опасения за нови бедствени събития, допълни Гечев

Явор Гечев: Няма практика да се чистят наноси в речните корита в гората

Явор Гечев: Няма практика да се чистят наноси в речните корита в гората-Yavor-Gechev--Nyama-praktika-da-se-chistyat-nanosi-v-rechnite-korita-v-gorata_1674837107.jpg

Според Гечев евентуално може да се направят бетонови стъпала по горните течения ...

27 ян. 2023 | 18:30

Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента, е заявил Карл Нехамер

Още по-твърда позиция! Австрия и Нидерландия обединяват усилия срещу приемането на България в Шенген

Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента,  заявха Рюте и Нехамер-Edinni-sme-v-nashata-saprotiva-sreshtu-razshiryavaneto-na-Shengen-v-momenta--zayavha-Ryute-i-Nehamer_1674832727.jpg

Нидерландия и Австрия се готвят да поискат заедно решения в борбата срещу ...

27 ян. 2023 | 17:17

В Скопие може би не си дават сметка за сериозността на ситуацията, коментира Николай Милков

В РСМ организират блокади на пътищата за Скопие, за да спрат българите за честванията на Гоце Делчев

В РСМ организират блокади на пътищата за Скопие, за да спрат българите за честванията на Гоце Делчев-V-RSM-organizirat-blokadi-na-patishtata-za-Skopie--za-da-sprat-balgarite-za-chestvaniyata-na-Gotse-Delchev_1674838096.jpg

Службите на двете страни ще имат работна среща. Ако български евродепутати и ...

27 ян. 2023 | 18:38

Българският премиер призова да бъдат прекратени говорът и престъпленията от омраза в РСМ

Гълъб Донев към Ковачевски: Честванията на Гоце Делчев трябва да са безпроблемни!

Гълъб Донев разговаря с Димитър Ковачевски за честването на Гоце Делчев Снимка: БТА, архив-Galab-Donev-za-makedonskiya-klub--Shte-sledim-za-antizakonni-idei--Kovachevski--Tryabva-sblizhavane-Snimka-BTA_1667048555.jpg

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен ...

27 ян. 2023 | 14:59

Украинското разузнаване обаче твърди, че Москва планира да създаде 2-милионна армия

Bloomberg: Путин е наредил нова офанзива в Украйна през февруари-март

Bloomberg: Путин е наредил нова офанзива в Украйна през февруари-март-Bloomberg--Putin-e-naredil-nova-ofanziva-v-Ukrayna-prez-fevruari-mart_1674829530.jpg

Настъплението на руските войски трябва да започне, преди Киев да получи модерни ...

27 ян. 2023 | 16:23