Не отлагай и тръгни

17267 | 3 юли 2015 | 11:16

Сексът ускорява мозъчната дейност


Пълноценният сексуален живот след 70 години подобрява мозъчната дейност, обяви в. „Дейли телеграф“, като се позова на изследвания на холандски учени. В Центъра за психично здраве в Утрехт над 1700 мъже и жени отговаряли на различни въпроси - системата била така нагласена, че да постигне максимум откровеност. Например: колко често се отдават на ласки. Участниците, които посочили, че правят секс поне веднъж седмично, имали с 68% по-добри резултати от пренебрегващите удоволствията в леглото. Изследователите нямат още отговор как креватните упражнения оказват благотворно влияние върху ума. Все пак установили, че любовта в комбинация със секса стимулира появата на нови мозъчни клетки.


Да се чуди и мае човек, тия учени не четат ли научна литература. Много преди установеното в Утрехт невронауката откри, че всяка любовна авантюра предизвиква неврони - те хранят мозъка, поддържат жизненост, увеличават шанса за повече успех и вътрешен покой. Освен редовното чукане например силен доставчик на неврони е властта. Колкото повече едно управление чука народа си, толкоз повече жизненост придобива. Колкото един политик става все по-популярен - у лево или у десно - толкоз повече се захранва либидото му. Почти оргазмено изживяване например доставя говоренето на митинг. Или пред микрофона на парламента. Някои народни представителки така се активизират, че се докарват до екстаз. Красноречието е форма на обладаването. Физиологични изследвания доказват, че афектиралата се депутатка може да стигне до овлажняване. Така и така микрофонът прилича на пенис. Така и така аудиторията поглъща.


Някъде в дъното на изследването експертите от Утрехт отбелязват, че сексът ускорява мозъчната дейност - плюс работоспособността и амбицията - само при нов любовен трепет. Ааа! Каква била работата. Дългогодишното партньорство води до „поносимост към положителната физическа и емоционална дразнимост“, идваща от половинката. Обърквацията е пълна. Първо, работата се изчерпва с поносимост. Второ, все пак се отбелязва някаква „дразнимост“ от партньора. Трето и четвърто, не се казва как на 70 години чука мъжът и как на 70 години жената свършва.


Няма как да измамиш старостта си, братче. Затова не се хващай на учени-недоучени анализи. Не си играй на поносимост. Най-сигурният начин да не стигнеш до „дразнимост“ е да не ти пука. Понеже каквато и да е любовна тръпка да те навести на 70 години, тя, дори да е пламенна и физически значима, ще ти докара секса, който - каквото и да правиш - ще е сексът на 70-те. Внимавай с виаграта. Предизвиква инсулти. И други странични. Например, странично хвърляне: партньорката те изхвърля от леглото, защото виаграта приспива.


Дори Хумберт Хумберт не е на 70, когато за пръв път вижда Лолита да се пече на слънце по бански костюм. Набоков облекчава увлечението на стария сатир - той се влюбва от пръв поглед в невинната девойка, - като убива майка й. Все пак в живота рядко се случва някой да убие родителите, за да се разпореждаш с живота - и тялото - на дъщерята. В живота е къде по-сложно. Катастрофите с летален край винаги навестяват някого, който не е в романа. Набоков е по-добър учен от цялата група в Утрехт.


Тия холандски учени да бяха изследвали защо все повече хора зяпат порно. Защо възрастовата граница на аудиторията расте. Защо голямото зяпане има здравен ефект. Защо розовата индустрия набира хиляди нови старлетки. Защо им осигурява значими приходи. Защо расте броят на порносайтовете. Защо с две-три почуквания по клавиатурата може да попаднеш на групов секс, чукане като поточна линия, педофилски гадории. Или къде по-естетичния сайт „Мистър Скин“, който всяка година раздава „оскари“, ако не обиждаме официалната статуетка на чичо Оскар. Тази година дори знаменитата Скарлет Йохансон получи две „разсъблечени награди“ - в категориите „Тотална голота“ и „Най-добър гол дебют“. Това за участието си във филма „Под кожата“. Макар че Скарлет Йохансон е толкова красива, че не се нуждае от кожа. Стигат й едни цици, например.


Ето, братче, как да не се докараш до „поносимост“ към партньора. Зяпай. Не отлагай и помни. При първа възможност - дай приспивателно на другарчето си - пускай порното. Ще имаш повече изживяване от някаква реална среща с нова партньорка. Първо, тя няма да се яви. Второ, няма да е Лолита. Трето, ако е млада-засмяна, то е някакъв временен интерес към твоята персона. За предпочитане да си известен. Популярността смъква възрастта. Каквото и да стане, дори малката да полети от банята към твоите чаршафи, краят е предварително известен. Пък ако те гепят, трябва да даваш обяснение на родителите.


Само депутатите не дават обяснения. Не свършват. Затова предпочитат лукса пред невинността. Може да карат скъпи коли, да лобират за милиони, да чукат манекенки - но не могат да свършват. Боят се от Лолита. Както магистрала се бои от Бойко Борисов. А не свършват, защото винаги са в продължение. Депутат край няма.


Не отлагай и не се чуди. Порното е фитнес. Понякога амбицира. Държи те буден. Не те докарва до „поносимост“. Захранва смелост и въображение. Наблюдаваш звездни изпълнения - истински богини, надарени освен с всичко и с милиони. Красавицата с тайландски черти Тера Патрик натрупа от 100 розови филма 15 млн. долара. Бившата танцьорка Джеси Джейн - 10 млн. Трейси Лордс - тя започна със скандал на 18 години, които всъщност нямаше - 7 млн. Бившето гадже на Чарли Шийн, Брий Олсън, - 7 млн. Джена Хейз - тя предпочита жени - 6 млн. И т.н. Ако ветеранките от фронта ти писнат, винаги може да попаднеш на млади доставки. От Тайланд, например. Може и дъщерята на съседите да видиш: порното проявява все по-определен интерес към Източна Европа. И българки завземат леглата пред камерите. И пищят не по-лошо от Тера Патрик. Едно на ръка, че носят белезите на социализма: предпочитат колективното начало.


При такова разнообразие няма как да се докараш до „поносимост“. Непознатото дебне. Не чакай седемдесетте. Спомените хранят, но не лекуват. Имаш на разположение енергия. Не ти се живе с „поносимост“. Ако не ти стига кварталното кафене, отиди на „Попа“. Забий в клуба. Още по-добре, ако бръкнеш в специализираните сайтове. Някоя девойка ще те лайкне на петата минута. Опитай. Не лъжи с изходните данни. Не си крий годините. Не се прави на депутат - шансовете намаляват.


Прави се на мечтател, който не иска да трупа печал. Колкото повече общуваш с младите, толкоз повече ще научиш. Разликата расте - ще се чудиш на новото си знание. Ще се научиш да говориш по-ритмово, без епитети. Ще съкращаваш изрази. Младите не обичат дългите повествования. Може да те прочетат и за една нощ, но тази нощ, ей богу, ще ти осигури хиляди неврони. Ако сам не си разопаковаш подаръка, опаковаш тъга.


Така лека-полека ще се увериш, че навикът лъже. За да изобличиш съмненията си, замини за Амстердам. Там, в холандската бърлога, опровергай поносимостта. В Квартала на червените фенери ще се нагледаш на изобилие от форми и кожи. Не стискай 30 евро, влез в порното. За да разбереш, че Набоков не лъже. Той цял живот е ловял пеперуди. Почти научен интерес.


Твоята пеперуда те гледа зад витрините. Побързай, че кметът на Амстердам се кани да ги закрие. Защо в Амстердам? При положение че има други сексуални дестинации. Ей, така. За да


От категорията

Магнитни бури на 22 и 23 юни – ето как да се погрижите за себе си

Магнитни бури на 22 и 23 юни – ето как да се погрижите за себе си-1504936602.jpg

Магнитните бури влияят на мозъка и причиняват главоболие, депресия и безсъние. ...

22 юни 2024 | 11:19

Даниела и Динко Диневи - любов като в приказките и сватба в цвят лавандула

Данела и Динко Диневи - 10 години любов като в приказките-Danela-i-Dinko-Dinevi---lyubov-kato-v-prikazkite_1718895780.jpg

Когато Даниела се появява в живота на Динко, сякаш като с нож отрязва ...

20 юни 2024 | 18:44

Почина Доналд Съдърланд - една от легендите на световното кино

Доналд Съдърланд си отиде на 88 г след дълго боледуване-Donald-Sadarland-si-otide-na-88-g-sled-dalgo-boleduvane_1718906455.jpg

Роден е в Канада. Участва в над 100 филма, някои от които са „Военнополева ...

20 юни 2024 | 21:00

Пулсирай за другите: дари кръв, спаси живот! Кръводарителска кампания в Pulse!

Пулсирай за другите: дари кръв, спаси живот! Кръводарителска кампания в Pulse!-Pulsiray-za-drugite--dari-krav--spasi-zhivot--Kravodaritelska-kampaniya-v-Pulse-_1718986029.jpg

Всеки, който се включи в кампанията, ще получи като знак на благодарност ...

21 юни 2024 | 19:06

Най-важното

Пламъчетата на запалената свещ напомнят за безсмъртието на душите на покойниците

Черешова задушница е! Почитаме мъртвите

Черешова задушница е!-Chereshova-zadushnitsa-e-_1719036409.jpg

В тези дни във всеки православен храм се извършва специално богослужение - ...

22 юни 2024 | 09:04

На събитието бяха забелязани Младен Маринов от ГЕРБ, лидерът на СДС Румен Христов, кметове от ГЕРБ

„Шествие за Семейството" събра близо 10 000 в София

„Шествие за Семейството" събра хиляди в София--Shestvie-za-Semeystvoto--sabra-hilyadi-v-Sofiya_1719045517.jpg

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна ...

22 юни 2024 | 11:35

Тази година кампанията на София Прайд “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието

Концерт на площад Батенберг и шествие за София Прайд 2024

Концерт на площад Батенберг и шествие за София Прайд 2024 -Kontsert-na-ploshtad-Batenberg-i-shestvie-za-Sofiya-Prayd-2024-_1719038403.jpg

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне едни от най-хитовите и популярни ...

22 юни 2024 | 09:38

Представители на партията днес ще подкрепят "Походът на семейството"

"Възраждане" призовава МВР да не допуска деца и непълнолетни лица на гей парада в София

"Възраждане" призовава МВР да не допуска деца и непълнолетни лица на гей парада в София--Vazrazhdane--prizovava-MVR-da-ne-dopuska-detsa-i-nepalnoletni-litsa-na-gey-parada-v-Sofiya_1719039075.jpg

Призоваваме всички български родители да държат надалеч децата си от терените, ...

22 юни 2024 | 09:48

Щом Корнелия Нинова твърди, че има "дворцов преврат" излиза, че оставката и е проформа, коментира Гуцанов

Гуцанов: "Студената война" между БСП и президента не донесе нищо добре - трябва да бъде размразена

Гуцанов: "Студената война" между БСП и президента не донесе нищо добре - трябва да бъде размразена-Gutsanov---Studenata-voyna--mezhdu-BSP-i-prezidenta-ne-donese-nishto-dobre---tryabva-da-bade-razmrazena_1719037318.png

Националният съвет е този, който избира ПГ на БСП. И съветът беше категоричен ...

22 юни 2024 | 09:20

Вижте пълния текст на изявлението на Светия синод

БПЦ за гей парада:Против сме опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество

Противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество, заявяват от Светия Синод на Българската православна църква-Protivopostavyame-se-na-opitite-grehat-da-se-nalaga-kato-norma-i-tsennost-v-balgarskoto-obshtestvo--zayavyavat-ot-Svetiya-Sinod-na-Balgarskata-pravoslavna-tsarkva_1718991678.jpg

В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична ...

21 юни 2024 | 20:40

Президентът не възнамерява засега да отпуска допълнително време на политиците за преговори

Радев започва консултации с партиите, в понеделник приема ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ

Радев започва консултации с партиите, в понеделник приема ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ-Radev-zapochva-konsultatsii-s-partiite--v-ponedelnik-priema-GERB-SDS--DPS-i-PP-DB_1718973860.jpg

Засега от президентството не са обявила кога са консултациите с останалите ...

21 юни 2024 | 12:29

Форумът е най-високото ниво на вземане на решения в Алианса

Соломоновско решение: Президент и служебен премиер отиват заедно на срещата на НАТО във Вашигтон

Соломоновско решение: Президент и служебен премиер отиват заедно на срещата на НАТО във Вашигтон-Radev-i-Glavchev-shte-uchastvat-v-otbelyazvaneto-na-Denya-na-Botev-i-na-zaginalite-za-svobodata-na-Balgariya_1717221859.jpg

Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, предполагат ...

21 юни 2024 | 13:08

Според проф. Христов нашата цивилизация в момента е във фазата на унищожаването на човека като мярка на всички неща

Проф. Иво Христов: Европа отвори вратите на ада вътре в човека. Преизподнята, чудовищата са в нас

Според проф. Христов нашата цивилизация в момента е във фазата на унищожаването на човека като мярка-Prof--Ivo-Hristov--Balgariya-e-iztsyalo-degradirala--Partnyorite-ni-sa-nayasno-s-zhalkoto-ni-sastoyanie_1668066933.jpg

Според проф. Христов телефоните и смартустройствата ни „разтоварват“ от ...

21 юни 2024 | 16:07