Руски професор:

Няма връзка между сексуалността на жената и размера на бюста й

13915 | 5 окт. 2015 | 16:30

Научно изследване доказва, че малките гърди не са по-чувствителни и обратното


Размерът на женския бюст е строго индивидуален и няма нищо общо нито със сексуалното желание, нито със способността за получаване на оргазъм. Тези качества могат да обладават дами с чашка на сутиена и А, и три пъти D.

Мъжките фантазии

Изследване на руския сексопатолог, доктора на медицинските науки, проф. Николай Кибрик твърди, че женската сексуалност се отличава от мъжката. При нежния пол ерогенните зони могат да бъдат на всяка част от тялото – от върховете на пръстите до крайчетата на косите. Но все пак най-често срещаната област на възбудимост са гърдите.


„Спорът е излишен. Сексолозите отдавна са доказали: размерът на млечните жлези практически не влияе върху чувствеността на дамите. И голямата, и малката гръд може да бъде еднакво сетивна към стимулация. Възбудимостта зависи не от размера на сутиена, а от общото ниво на сексуалността на жената“, твърди проф. Кибрик. - Големината на бюста по-скоро има значение за сексуалната привлекателност, т.е. въздействието върху противоположния пол. Както е известно, мъжете обичат с очите. Но един харесва тип „стегнат портокал“, а друг предпочита любеници, които преливат извън всяка дреха. И всеки подсъзнателно избира своя обект на повишена сексуалност, понякога вземайки желаното за действително. Така се раждат митовете, които по-късно мъжете отстояват в спорове на маса“, казва сексопатологът.

Нивото на тестостерона няма значение

 

Битува убеждението, че при момичетата с размер А и АА на сутиена е по-високо нивото на мъжкия хормон тестостерон, затова гърдите им са малки. И по същите хормонални причини те са почти нимфоманки. „И двете твърдения са неверни, гласят резултатите от проучването на проф. Кибрик. - Растежът на гърдите в пубертета и размерът, който достигат в зряла възраст зависи не само от наличието на тестостерон в кръвта, но и от други съпътстващи фактори. Случва се бюстът да бъде голям и при високо ниво на хормона.

 

Кой знае защо мнозина са убедени, че либидото на дамата, нивото на удоволствието от секса, дори и ненаситността и стремежът към безразборни полови връзки зависят от наливието на тестостерон в кръвта. Това е грешка! Първо, освен него във формирането на женската сексуалност участват е много други хормони като серотонин, който повишава либидото и пролактин, който го понижава. Второ, по-важно, сексуалното вречение се заражда в главния мозък. Например, промискуитетът (безразборните контакти) често е свързан с хипоманиакални състояние, а при депресия желанието рязко се снижава.
Високото ниво на тестостерона може да даде отражение единствено върху „маскюлинизацията“ на жената, т.е. мъжкото й поведение. Но то не върви задължително с малката гръд. Има безброй примери за обратното.


Голямата измислица

 

Митът: Малкият бюст е по-чувствителен, защото рецепторите са по-близо до повърхността, а при големия са скрити под мастна тъкан, се определя от проф. Кибрик като пълна глупост. „Чувствителността при допир зависи от рецепторите, разположени в областта на зърната и алвеолите. Те са близо до повърхността и не зависят от мастната прослойка. Разбира се, големите гърди дават простор на мъжките фантазии – може да ги месите като тесто или да ги дърпате назад като юзди. Но това са екстремни действия, за които преди това трябва да поискате разрешение от партньорката“, усмихва се руският учен и завършва с виц по темата: „Ако след първа среща мъжът е запомнил цвета на очите ви, значи гърдите ви са малки“.


От категорията

Панайот Панайотов и Кичка Бодурова се скараха заради концерт в Бургас

Панайот Панайотов и Кичка Бодурова се скараха заради концерт в Бургас-1656577255.png

Панайотов обясни, че преди месец и половина получил покана за участие във ...

30 юни 2022 | 11:17

И Лена Бориславова се появи с огромна цепка на роклята, втрещи министрите на заседание в МС

 Лена Бориславова се появи с огромна цепка на роклята-1656499233.jpg

Облеклото й е поредната провокация от страна на неопитните представители на ПП, ...

29 юни 2022 | 13:40

Меган се набърка в политиката, защити правото на аборт: И Хари е гневен на Върховния съд в САЩ

Меган се набърка в политиката, защити правото на аборт: И Хари е гневен на Върховния съд в САЩ-1613742384.jpg

По думите на херцогинята никой не трябва да бъде принуждаван да взема решение, ...

29 юни 2022 | 15:02

Турската звезда Ханде Йенер снима клип в костюм на български дизайнер
(Видео)

Турската звезда Ханде Йенер снима клип в костюм на български дизайнер-1656567860.jpg

След Ажда Пеккан, Фатих Осман облече и турската модна икона

30 юни 2022 | 08:43